Θαμμένα μυστικά στον τάφο του Τσιν Σι Χουάνγκ-Τι


Θαμμένα μυστικά στον τάφο του Τσιν Σι Χουάνγκ-Τι

Πήλινος Στρατός-ΚίναΟ τάφος του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, ο οποίος φυλασσόταν για τουλάχιστον 2.000 χρόνια από 8.000 στρατιώτες και άλογα από τερακότα έφερε στο φως, ένα άλλο αρχαιολογικό μυστικό, ένα θαμμένο κτίριο.

Έπειτα από πέντε χρόνια ερευνών, αρχαιολόγοι επιβεβαίωσαν ότι ένα ύψους 30 μέτρων κτίριο είναι θαμμένο στο τεράστιο μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ – Τι,(Qin Shi Huang Μαυσωλείο του Qin Shi) κοντά στην πρώην πρωτεύουσα Σιάν, στη βορειοδυτική επαρχία Σαανσί, όπως μετέδωσε την Κυριακή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο Ντουάν Σινγκμπάο, ερευνητής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας στο Σαανσί τόνισε ότι το κτίριο ίσως κατασκευάστηκε ώστε η ψυχή του αυτοκράτορα να φύγει προς τον ουρανό.

Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη τεχνολογία από το 2002 για να μελετήσουν την εσωτερική δομή του θαμμένου μαυσωλείου, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κτίριο που θάφτηκε πάνω από τον κύριο τάφο είχε τέσσερις περιβάλλουσες πλευρές, σαν σκάλες, με εννέα σκαλιά η καθεμιά, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Τσιν Σι Χουάνγκ – Τι ένωσε όλα τα βασίλεια της Κίνας το 221 π.Χ. και στέφθηκε αυτοκράτορας, πολέμησε με τους Ούννους και αποπεράτωσε το Σινικό Τείχος.

Ο στρατός των 8.000 πολεμιστών από τερακότα, είναι φτιαγμένος σε φυσικό μέγεθος και ετάφη σε λάκκους κοντά στο μαυσωλείο για να φρουρεί τον αυτοκράτορα μετά θάνατον. Αποκαλύφθηκε τυχαία το 1974 από αγρότες που έσκαβαν ένα πηγάδι.

Source: news.antenna.gr / Θαμμένα μυστικά στον τάφο του Τσιν Σι Χουάνγκ-Τι

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s