Θαμμένα μυστικά στον τάφο του Τσιν Σι Χουάνγκ-Τι


first_emperor_qinshihuang

 

Ο τάφος του πρώτου αυτοκράτορα της ενοποιημένης Κίνας, Qin Shi Huang (γεν.18 Φεβρουαρίου 259 π.Χ. έως 10 Σεπτεμβρίου 210 π.Χ), στην παλιά πρωτεύουσα Xian της επαρχίας Shaanxi  της Κίνας. ανακαλύφθηκε τυχαία μόλις το έτος 1974. Ένα καλοκρυμμένο μυστικό επί 2.000 και πλέον χρόνια.

Οκτώ χιλιάδες οι στρατιώτες και  άρματα με άλογα από τερρακόττα (terra cotta) με δεκάδες χιλιάδες πραγματικά ετοιμοπόλεμα χάλκινα όπλα (μόνο τα βέλη αριθμούν 40.000 χώρια οι λόγχες, οι βαλλίστρες, οι άξονες, τα σπαθιά ) ήσαντε οι φύλακες της σορού του Μεγάλου Αυτοκράτορα απ’ όταν αυτός ταξίδεψε στους ουρανούς το 210 π.Χ.

forbiddengardens-terracottaarmy_20084-crwpps.jpg

Σύμφωνα  με τις καταγραφές του μεγάλου ιστοριογράφου της Κινέζικης Ιστορίας  Sima Qian(  145 ή 135 π.Χ. – 86 π.Χ.) 700.000 άνθρωποι εργάστηκαν για να χτίσουν το μαυσωλείο του αυτοκράτορα και κατ’ επιταγήν του. Οι σκλάβοι, οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι, οι αιχμάλωτοι πολέμου, οι μηχανικοί, οι δάσκαλοι, οι τεχνίτες – όλοι ήταν στρατολογημένοι σε ένα αυστηρό ιεραρχικό σύστημα με βάναυσες συνθήκες εργασίας. Μετά την ανακάλυψη του μαυσωλείου, βρέθηκαν σ’αυτό σε  σκελετοί σε σιδερένια δεσμά που απέδειξαν την αλήθεια των καταγραφών του ιστορικού.

Οι εργασίες κατασκευής του συγκροτήματος του μαυσωλείου διήρκεσαν 38 χρόνια (από το 246 έως το έτος 208 πΧ) ,  κάτω από έναν λόφο που έχει σχήμα κουτσουρεμένης στην κορυφή πυραμίδας ενώ το ίδιο το μαυσωλείου έχει ύψος 76 μέτρα όπου στο κεντρικό του πυρήνα είναι ο τάφος του αυτοκράτορα με τα ταφικά αντικείμενα και πέριξ ο ετοιμοπόλεμος στρατός με τα άλογα και τα άρματα τα πολεμικά και τ’ άλογα είναι οι φρουροί της σορού του..

001422373e1912daf7775d        Όμως, πέντε χρόνια μετά την ανακάλυψη του μαυσωλείου η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως και μια νέα ανακάλυψη:

     » Έπειτα από πέντε χρόνια ερευνών, αρχαιολόγοι επιβεβαίωσαν ότι ένα ύψους 30 μέτρων κτίριο είναι θαμμένο μέσα στο τεράστιο μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ – Τι,(Qin Shi Huang Μαυσωλείο) κοντά στην πρώην πρωτεύουσα Σιάν, στη βορειοδυτική επαρχία Σαανσί,» όπως μετέδωσε την Κυριακή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο Ντουάν Σινγκμπάο, ερευνητής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας στο Σαανσί τόνισε ότι το κτίριο ίσως κατασκευάστηκε ώστε η ψυχή του αυτοκράτορα να φύγει προς τον ουρανό.

Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη τεχνολογία από το 2002 για να μελετήσουν την εσωτερική δομή του θαμμένου μαυσωλείου, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κτίριο που θάφτηκε πάνω από τον κύριο τάφο είχε τέσσερις περιβάλλουσες πλευρές, σαν σκάλες, με εννέα σκαλιά η καθεμιά, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Τσιν Σι Χουάνγκ – Τι ένωσε όλα τα βασίλεια της Κίνας το 221 π.Χ. και στέφθηκε αυτοκράτορας, πολέμησε με τους Ούννους και αποπεράτωσε το Σινικό Τείχος.

Ο στρατός των 8.000 πολεμιστών από τερακότα, είναι φτιαγμένος σε φυσικό μέγεθος και ετάφη σε λάκκους κοντά στο μαυσωλείο για να φρουρεί τον αυτοκράτορα μετά θάνατον. Αποκαλύφθηκε τυχαία το 1974 από αγρότες που έσκαβαν ένα πηγάδι.

1.-blu.gif

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.