Το κόκκινο δένδρο και τ’όνειρο


      Είδα ένα όνειρο! Στον περίβολο εκείνου του ερημικού τόπου όπου ήταν, λέει, το σπίτι μου, δέσποζε ένα κόκκινο δένδρο. Ήταν το μόνο δένδρο στο χώρο κι ήταν στα δεξιά μου καθώς ανέβαινα το μονοπάτι όσο να φτάσω στο σπίτι. Κι ήταν το σημάδι του σπιτιού το δέντρο αυτό, το δικό μου δέντρο..  Ήταν, λέει, από πάστα του, από εκείνα τα δένδρα που τα κλαδιά τους απλώνονται σε εύρος και όχι σε ύψος. Είχε, λέει, μικρά στρόγγυλα κόκκινα φύλλα, που άφηναν απαλά τον αέρα να περνά από το φύλλωμά τους, μικρά φύλλα που έπαιζαν με το φως του ήλιου, δεν τον απόδιωχναν, δεν τον άφηναν, όμως, και να κάψει αυτόν που θα ξαπόσταινε στην βάση του δένδρου.
    Το δένδρο αυτό, λέει, νεαρό πως έμοιαζε, δεν έβγαζε καρπούς, ούτε άνθη. Ήταν φτιαγμένο για κείνους που στα ριζά του ακουμπισμένοι, άφηναν τον νου τους ελεύθερα να συλλογάται, την σκέψη τους να ξεκουράζεται, τα μάτια τους ν’ αγναντεύουν πέρα από το ορατό. Τέτοια ήταν η φτιαξιά αυτού του δέντρου, λέει, σού’ δίνε με την σκέπη του, την ελαφράδα του στερεώματος, την απαλλαγή από το βάρος.
    Αλλά, τι περίεργο! λέει. Το δένδρο, για να επιβιώσει, επειδή έμεινε καιρό απότιστο γιατί εγώ δεν ήμουν εκεί να το ποτίζω, είχε αναγκασθεί, για να επιβιώσει, ν’αλλάξει την φτιαξιά του την ίδια. Και αντίς τα κλαδιά του να απλώνονται γύρω, καθώς ήταν η φτιαξιά τους είχαν, αυτό το δέντρο τάχε γυρίσει προς τα πάνω ακουμπισμένα το ένα στο άλλο, σα σε κυπαρίσσι. Για να κρατήσουν, λέει, όπως μπορούσαν, στην ανομβρία, για να κρατήσουνε, λέει, όσο μπορούσαν την υγρασία, για να ζήσει το δέντρο, μέχρις να γυρίσω.
Και, εγώ, μόλις τόδα όλο αυτό, σπάραξε η ψυχή μου, για το κακό που είχα κάνει στο δένδρο. Και του ‘δωσα υπόσχεση! Οτι δεν θα ξαναφύγω, ότι θάμαι κεί από δώ και στο εξής,  να το φροντίζω και να το ποτίζω. Και ίσως, σκέφθηκα στ’ όνειρο, με τον καιρό, το δένδρο μου δώσει ξανά εμπιστοσύνη και αφήσει τα κλαριά του ν’ απλωθούνε ξανά.. για τον ρόλο που τους είχε ταχθεί.
                …………..
…….Υ.Γ Δεν ήξερα, αν υπήρχαν στην πραγματικότητα, τέτοια δένδρα, σαν του ονείρου μου και κάποια στιγμή τ’αναζήτησα . Και βρήκα, ότι στ’ αλήθεια υπάρχουν τέτοια δένδρα με κόκκινα φύλλα! .

Μα ακόμη δεν βρήκα αναμεσίς τους, το δέντρο του ονείρου μου και  ούτε τ’ όνομά του  δεν ξέρω!  

Advertisements

One thought on “Το κόκκινο δένδρο και τ’όνειρο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s