Το κόκκινο δένδρο και τ’όνειρο


 

       Είδα ενα όνειρο! Στον περίβολο εκείνου του τόπου όπου ήταν , λέει, το σπίτι μου, δέσποζε ενα κόκκινο δένδρο. Ηταν το μόνο δένδρο στο χώρο . Ηταν , λέει, από πάστα του, από εκείνα τα δένδρα που τα κλαδιά τους απλώνονται σε εύρος και όχι σε ύψος. Είχε, λέει, μικρά κόκκινα φύλλα, που άφηναν απαλά τον αέρα να περνά από το φύλλωμά τους, μικρά φύλλα που έπαιζαν με το φώς του ήλιου, δεν τον απόδιωχναν, δεν τον άφηναν, όμως ,και να κάψει αυτόν που θα ξαπόσταινε στην βάση του δένδρου.
Το δένδρο αυτό, λέει, δεν έβγαζε καρπούς, ούτε άνθη. Ηταν φτιαγμένο για κείνους που στα ριζά του ακουμπισμένοι, άφηναν τον νού τους ελεύθερα να συλλογάται, την σκέψη τους να ξεκουράζεται, τα μάτια τους ν’αγναντεύουν πέρα από το ορατό. Τέτοια ήταν η φτιαξιά αυτού του δέντρου, λέει, σούδινε με την σκέπη του, την ελαφράδα του στερεώματος, την απαλλαγή από το βάρος.
Αλλά, τι περιέργο! λέει. Το δένδρο, για να επιβιώσει, επειδή έμεινε καιρό απότιστο γιατί εγώ δεν ήμουν εκεί να το ποτίζω, είχε αναγκασθεί, για να επιβιώσει, ν’αλλάξει την φτιαξιά του την ίδια. Και Σαν το δέντρο στ'ονειρο!αντί τα κλαδιά του να απλώνονται γύρω, καθώς ήταν η φτιαξιά τους είχαν, αυτό το δέντρο τάχε γυρίσει προς τα πάνω ακουμπισμένα το ένα στο άλλο, σα σε κυπαρρίσι. Για να κρατήσουν , λέει, όπως μπορούσαν , στην ανομβρία, για να κρατήσουνε , λέει , όσο μπορούσαν την υγρασία, για να ζήσει το δέντρο, μέχρις να γυρίσω. 
 Και , εγώ , μόλις τόδα όλο αυτό, σπάραξε η ψυχή μου, για το κακό που είχα κάνει στο δένδρο. Και τούδωσα υπόσχεση! Οτι δεν θα ξαναφύγω, οτι θάμαι κεί από δώ και στο εξλης,  να το φροντίζω και να το ποτίζω. Και ίσως, σκέφθηκα στ’όνειρο, με τον καιρό, το δένδρο μού δώσει ξανά εμπιστοσύνη και αφήσει τα κλαριά του ν’ απλωθούνε ξανά.. για τον ρόλο που τους είχε ταχθεί.
…….Υ.Γ Δεν ήξερα, αν υπήρχαν στην πραγματικότητα, τέτοια δένδρα, σαν του ονείρου μου και κάποια στιγμή τ’αναζήτησα . Και βρήκα, οτι στ’αλήθεια υπάρχουν τέτοια δένδρα με κόκκινα φύλλα! Και αυτή η φωτογραφία, μου θυμίζει το δένδρο του ονείρου μου, όπως δεσπόζει στο χώρο και στο βάθος το σπίτι.

 Και , ακόμα δεν ξέρω τ’ονομά του!  

Σημείωση: Επειδή δεν μπόρεσα ν’ "ανεβάσω" την σχετική φωτογραφία, ρίξτε της, αν θέλετε μιά ματιά στην παρακάτω σύνδεση: 

http://www.flickr.com/photos/96614226@N00/316984095/

 

Advertisements

One thought on “Το κόκκινο δένδρο και τ’όνειρο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s