Ανακάλυψη: Ένας άγνωστος μέχρι σήμερα δεινόσαυρος


070611-9   Και, μόλις το παιδί διάβασε την είδηση, τι το παιδί ανέκραξε;     

  Ω ! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ!! 

 

" Ένας από τους πιο διάσημους παλαιοντολόγους σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Κινέζος Σινγκ Χου, αποκάλυψε σήμερα τα υπολείμματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα δεινόσαυρου, ο οποίος, ενώ ήταν γιγάντιος έμοιαζε εκπληκτικά με πτηνό, γεγονός το οποίο μπορεί να ανατρέψει τις θεωρίες σχετικά με την εμφάνιση των προϊστορικών αυτών ζώων.
  Το νέο αυτό είδος δεινόσαυρου, που ονομάστηκε και καταχωρήθηκε ως Gigantoraptor erlianensis (Γιγαντιαίο Αρπακτικό), είχε βάρος έως και 1,4 τόνο και ύψος 5 μέτρα, είχε δηλαδή διαστάσεις που πλησιάζουν σε αυτές του γνωστού Τυραννόσαυρου Ρεξ.
 Τα απομεινάρια του βρέθηκαν στην Εσωτερική Μογγολία, περιοχή γνωστή για τα απολιθώματά της.
 Ο δεινόσαυρος αυτός, που ζούσε στην Κίνα πριν από 85 εκατομμύρια χρόνια, ήταν 35 φορές πιο βαρύς από τους μεγαλύτερους δεινοσαύρους που έμοιαζαν με πτηνά και είναι γνωστοί σήμερα. Είχε ράμφος και το σώμα του ήταν καλυμμένο σε σημεία με τούφες φτερών, αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της επιστημονικής επιθεώρησης Nature.
   Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να ανατρέψει τη θεωρία που θέλει το μέγεθος των σαρκοφάγων δεινόσαυρων να μειώνεται όσο τα χαρακτηριστικά τους πλησιάζουν αυτά των σημερινών πτηνών, επισημαίνει η βρετανική επιθεώρηση.
"Είναι ένας γιγάντιος δεινόσαυρος που έμοιαζε πολύ με πτηνό ενώ βάσει αυτού που ξέραμε μέχρι σήμερα, οι δεινόσαυροι που μοιάζουν με πτηνά είναι πάρα πολύ μικροί. Οι μεγάλοι δεινόσαυροι δεν μοιάζουν συνήθως με πτηνό. Επομένως αυτός ο Gigantoraptor ήταν μια εξαίρεση", σημείωσε ο Χου. "

Source: news.ert.gr – Παράξενα – Ένας άγνωστος μέχρι σήμερα δεινόσαυρος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s