Παγκόσμια Ελληνική διάκριση.Την είδηση την πρωτοδιάβασα στα νέα της ΕΡΤ και μου άρεσε:

«Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε το βιβλίο «Οινομαγειρέματα« της Νίκης Μηταρέα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα),  στην κατηγορία «Best Book on Cooking with Wine» (Καλύτερο Βιβλίο Μαγειρικής με Κρασί), στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τα παγκόσμια βραβεία βιβλίων μαγειρικής «Gourmand World Cookbook Awards 2006»

      Αυτό το βιβλίο ήταν, μάλιστα,  το πρώτο βιβλίο της κ. Νίκης Μηταρέα.Η Νίκη Μηταρέα Έλαβε, δε, αυτήν την διάκριση διαγωνιζόμενο ανάμεσα στα  24.000 περίπου καλύτερα  βιβλία που εκδίδονται κάθε χρόνο σχετικά με τη γεύση και το κρασί, ενισχύοντας  την παγκόσμια διάδοση και προβολή των βιβλίων μαγειρικής. 
       Όπως, μάλιστα, διάβασα στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ο θεσμός των «Gourmand World Cookbook Awards» που μετρά ήδη 11 χρόνια διοργάνωσης, θεωρείται από την παγκόσμια εκδοτική βιομηχανία ως η απονομή «των Όσκαρ του κόσμου της γεύσης και του κρασιού».

Εύγε σας κ. Μηταρέα ! Πάντα τέτοια!

Σχόλιο: Ε! Πείτε μου τώρα. Πως να μην μ’ άρεσε η είδηση αυτή! Κοιτάζω τι έγινε: Μία γυναίκα, βάζοντας το μεράκι της και την τέχνη της, τόλμησε να κάνει ένα βήμα. Να φτειάξει ένα βιβλίο, μ’αυτό που ήξερε να κάνει καλύτερα. Και δεν περιορίστηκε σ’ αυτό. Αυτό, το μεράκι για το καλύτερο, το ‘δειξε και για το βιβλίο το ίδιο, που είναι μια πολυτελής έκδοση με φωτογραφίες Κωνσταντίνου Καφίρη. Το φρόντισε το βιβλίο η κυρία Μηταρέα από κάθε πλευρά, και να το αποτέλεσμα. Επιχαίρω επίσης ως Ελληνίδα, ως γυναίκα και στο τέλος, γιατί μ’αρέσει να μαγειρεύω και να πειραματίζομαι με τα υλικά, οπότε το παραπάνω βιβλίο θάναι ένας καλός οδηγός για μένα. Αυτά.

Go to source: news.ert.gr – Ζωής …σΤάσεις – Διάκριση ελληνικού βιβλίου σε διεθνή διαγωνισμό

Go to source: Στην υγειά της Νίκης (11/4/2007) – ΤΕΧΝΗ + ΖΩΗ


Go to source: news.ert.gr – Ζωής …σΤάσεις – Διάκριση ελληνικού βιβλίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.