ΕΥΡΗΚΑ!!!


Αναφώνησα, ως άλλος Αρχιμήδης, μόλις το είδα!

 

 

Είδα το Δέντρο και αναγνώρισα σ’αυτό, το δένδρο του ονείρου μου!

Υπάρχει!!! σκέφτηκα, κατασυγκινημένη, δεν είναι πλάσμα του ονείρου μου, υπάρχει στην πραγματικότητα! Μέχρι σήμερα, νόμιζα πως το δένδρο του ονείρου μου ( αυτού που έχω καταγράψει παλαιότερα σ’αυτό εδώ το ιστολόγιο) ήταν προϊόν ονείρου, πλάσμα γεννημένο από την φαντασία μου και μόνο. Και να, το βρίσκω τώρα μπροστά μου! Είχα βρει κάποιο παλιότερα που του ‘μοιαζε άλλα δεν ήταν ίδιο. Κι αυτό που βρήκα διαφέρει σε κάτι, στα φύλλα του.  Το δικό μου δέντρο δεν είχε αιχμηρά φύλλα, μικρά και μάλλον στρόγγυλα ήσαν,  ελαφρά οδοντωτά στις άκρες τους, θυμάμαι. Κατά τα άλλα, όμως, ίδιο, με λεπτό κορμό, αχνοκόκκινα φύλλα. Έψαξα και τ’  όνομά του, να μάθω τ’ όνομά του. Αλώνισα τον τόπο και τ’ όνομα του δένδρου είναι :  The Clarets’Ash tree, Raywood ash tree’ Raywood‘ ή Fraxinus ‘Raywood.

Αυτό είναι, λοιπόν, μονολόγησα! Ακολούθησα τ’ όνειρο εξω από τα σύνορά του και νάτο στην πραγματικότητα, έστω και μ’ αλλιώτικα φύλλα! Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω αυτό, δεν ξέρω αν έχει συμβεί και σε κάποιον από σας που διαβάζετε τούτες τις γραμμές, αλλά, μου έχει ξανασυμβεί να βρίσκω αυτό που είχα ονειρευθεί,  μπροστά μου να συμβαίνει.

        Τ’ όνειρο με το δένδρο, τό είδα πρίν από δύο χρόνια τουλάχιστον. Ηταν, θυμάμαι τέλη Μάρτη με αρχές Απρίλη 2005. Δεν τόχα ψάξει τότε, αλλά, από τότε ήξερα οτι ήταν πολύ σημαντικό. Απ’ αυτά τα σημαδιακά όνειρα. Ήταν και που το δέντρο ήταν κομμάτι μόνο του όνειρου μου. Όμως, η εικόνα του κόκκινου δένδρου όλο και τριγύρναγε στην σκέψη μου και γυροφέρνει πίσω από τα βλέφαρά μου, τον τελευταίο καιρό. Επίμονα. Γνωρίζω πιά, είμαι σίγουρη, χωρίς να ξεύρω το γιατί και το πως, ότι έχει έρθει ο καιρός, έχει έλθει ο χρόνος που κείνο τ’ όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ελπίζω πως ο,τι είναι ναρθει, ναρθεί για το καλό μου  και αν εκείνο που έρχεται έχει και το κακό, να μου δώσει ο Θεός δύναμη να περάσω μέσα από αυτό και να βγώ πέρα.

Raywood ash tree, λοιπόν! Τι να συμβολίζει άραγε; Θα μάθω..και αν μπορείτε να βοηθήσετε, πείτε μου. Μέχρι τότε, τα ξαναλέμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s