Πλοίο – φάντασμα στις Ιταλικές ακτές


 

Την είδηση, την διάβασα στην εφημερίδα ΠΡΑΒΔΑ. Ως ημεροχρονολογία δημοσίευσης του άρθρου φέρεται η 24/8/2006 και η άνω φωτογραφία συνοδεύει το άρθρο. 

Το πλοίο χωρίς όνομα – δικάταρτο 22 ποδιών –  χωρίς κανένα σημάδι ζωής  επάνω του- επισημάνθηκε από την Ιταλική ακτοφυλακή να παραπλέει στο Πόρτο Rotondo. Κανείς δεν ήξερε τίποτε για την ταυτότητα του πλοίου, διαπιστώθηκε η παλαιότητά του όπως και το γεγονός οτι από της κατασκευής του δεν είχε γίνει καμμιά περαιτέρω προσπάθεια συντηρήσεως ή αναπαλαιώσεώς του.

ghost_ship_docked_rigging_no_sails

         Το παλαιότατο σκάφος δεν είχε κανένα όνομα και καμία σημαία. Εμφανίστηκε επίσης, έρημο από πλήρωμα ή κάποιον επιβαίνοντα, δεν υπάρχουν ίχνη διαβίωσης σε αυτό. Ως επιπρόσθετο μυστήριο, οι πηγές ανέφεραν ότι τα σκάφη αυτού του είδους δεν καταχωρούνται οπουδήποτε στη Σαρδηνία και σ΄ όλη την την Ιταλία.
       ‘Όταν οι ακτοφύλακες ερεύνησαν τις καμπίνες του πλοίου από το πουθενά, ανακάλυψαν  γαλλικούς χάρτες των βόρειων αφρικανικών θαλασσών, μια σημαία του Λουξεμβούργου, αιγυπτιακά περισσεύματα τροφίμων και μια ξύλινη ταμπλέτα στα κακά ιταλικά που είπαν «Bel’ Amica» (με μόνο ένα «λ» αντί δύο), το οποίο μεταφράζει στα αγγλικά ως «όμορφος φίλος.»  Από πλευρά εμφανίσεως, , όλα στο πλοίο, δείχνουν το γεγονός ότι είναι πολύ παλαιό αλλά φαίνεται να διατηρεί τον ιδανικό όρο εν τούτοις.  Επίσης,  δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το πλοίο έχει επανοικοδομηθεί από κάποιους.  Λέτε;

Go to source: http://english.pravda.ru/science/mysteries/24-08-2006/84065-ghost_ship-0

https://www.wikiwand.com/en/Bel_Amica

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s