Κονγκό- Τα αίτια της σφαγής των βουνίσιων γοριλλών   Leave a comment


     

      Είχα γράψει γι’αυτό το θέμα τον Ιούλιο και μη έχοντας άλλη εξήγηση γιαυτήν την μαζική σφαγή και γενοκτονία, περιέλαβα το θέμα μου στην κατηγορία " παράξενα και αληθινά". Μέχρι που αναζήτησα και βρήκα την απάντηση στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του National geographic, Stefan Lovgren: Go to source: Congo Gorilla Killings Fueled by Illegal Charcoal Trade

070816-gorillas-congo_big

    Μια φωτογραφία, λένε, όσο χίλιες λέξεις!

        Εδώ, βλέπουμε, μέλη ενός παράνομου κυκλώματος, στα μέλη του οποίου – σύμφωνα με το παραπάνω ρεπορτάζ- είναι από ξυπόλυτα παιδιά μέχρι  στρατιώτες και ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Δημκρατίας του Κονγκό και μερικοί από τους ΄" φύλακες" του Εθνικού Πάρκου Virunga του Κονγκό, όπου ζούν οι βουνίσιοι γορίλλες (προστευτευόμενο είδος…. υποτίθεται)

Το κύκλωμα αυτό καίει τα σπάνια δένδρα του πάρκου για να εξάγει από την καύση τους τον ξυλάνθρακα, βασικό και αναγκαίο υλικό πρώτης ύλης ως πηγή θερμότητος.

      
 Το εμπόριο ξυλάνθρακα, λοιπόν, το αίτιο και βεβαίως, πιό πίσω απ’ αυτό, μιά πανάρχαιη αιτία, το τεράστιο οικονομικό κέρδος, ο παράνομος πλουτισμός.

 Ποιά τα Μέσα για την επίτευξη του στόχου;

        Η επιστράτευση των φυλάκων στρατιωτών στο κύκλωμα, που ναι μεν έχουν επιταχθεί προς φύλαξη του δημόσιου δρυμού, αλλά παραμένουν απλήρωτοι από την Κυβέρνηση και υποκύπτουν έτσι στο κύκλωμα από ανάγκη για επιβίωση. Ενας μεγάλος αρθμός ανώτερων τους αξιωματικών, λέγεται, τελεί σε γνώση, αλλά, πως να το κάνουμε, έχουν έτσι και αυτοί το μερτικό τους,

       Οι πολιτικοί, άραγε γνωρίζουν; Μμμ….

Πάντως, το κράτος εισπράττει μεγάλους φόρους από το εμπόριο ξυλάνθρακα. Κυρια πηγή εσόδου για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας.

      Και θα μου πείτε: Καλά και τι τους φταίνε οι βουνίσιοι γορίλλες; Γιατί η μαζική σφαγή τους;

Μα, οι καημένοι οι γορίλλες στέκονται εμπόδιο στην καταστροφή των δέντρων που είναι απαραίτητα για τον ξυλάνθρακα. Βλέπετε, ζουν μέσα σ’αυτό το δάσος και τα δένδρα αυτά είναι το σπίτι τους.

    Αρα, ποιά η λύση; Σκοτώστε τους γορίλλες και… τα μωρά τους.

    Αφανίστε τους!!!070723-gorillas-killed_big           

 

 

 

 

 

 

Υ.Γ.    Μετά από όλα αυτά και κατόπιν ωρίμου σκέψεως είπα να συμπεριλάβω το παρόν θέμα μου στην κατηγορία " Ειδήσεις και πολιτική" .

Και ένα μετέωρο ερώτημα:   Μπορώ να κάνω και κάτι άλλο;

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: