Ητανε κάποτε ενα δάσος…….


Δεν πάει καιρός… Σα σήμερα μου φαίνεται πως περπατούσα σ’εκείνο το δάσος. Είχε ψηλά πανύψηλα δένδρα που η ματιά μου δεν έφτανε να δει την κορφή τους.  Κι’ ανάμεσά τους αγριοτριανταφυλλιές και φτέρες και κούμαρα πεσμένα στα απόφυλλα από τις κουμαριές. 

dasosxaintouspage-photo2.jpg

Τρελαινόμουνα να βλέπω το πράσινο να αποθεώνεται στις αποχρώσεις του! Και άσε στο φθινόπωρο. Πλούτιζε το δάσος από χρώματα, καφέ και γλυκοκάστανο και μπεζ, κίτρινο και μελί και μουσταρδί, κόκκινο και πορφυρένιο και αχνό ροζ. Ένα ποίημα χρωμάτων. 

ΠΡΩΙΝΌ ΦΘΙΝΌΠΩΡΟΥ.jpg

  Το έδαφος παχύ με την νοτιά των φύλλων, ανέδιδε οσμές ωραίες, ανάκατες από την αψάδα του έλατου, την πικράδα της αγριοδάφνης, την γλύκα της καστανιάς,.. Προσπαθούσα, θυμάμαι, μάταια, να ξεχωρίσω τις μυρωδιές. Να τις αναγνωρίσω. Κάθε φορά, κάθε εναλλαγή εποχής και αλλιώτικα και τόσο όμοια!  Νάταν και λίγο από το άρωμα της λιασμένης γης , αλλιώτικο από κείνου μετά από την βροχή, νάτανε και λίγο από την αποφορά των φύλλων που σάπιζαν σπαρμένα ολόγυρα στα δένδρα, νάταν άραγε οι δροσοσταλίδες που ξύπναγαν τα φύλλα. Αχ , δεν ξέρω. Ήταν, βλέπεις,  και κείνος ο αγέρας του βουνού! Όπου και νάμαι τον κουβαλάω μέσα μου. Ελαφρύ και αρωματισμένο. Γεμάτο από ήχους και σιωπές. Θυμάμαι άνοιγα τα χέρια μου πλατιά να τον χωρέσουν τα πνεμόνια μου. Τέντωνα τ’αυτιά μου να πιάσω τις σιωπές από το ανάδεμα των φύλλων στον αέρα. Ας στο καλό, που μπερδευόσαντε με το τραγούδι των πουλιών που κρύβονταν στις φυλλωσιές. 

Ήταν, θυμάμαι,  σα και κείνες τις σιωπές που «έπιασα» σαν πρωτάκουσα την μουσική της Καραΐνδρου. Σα σήμερα ήτανε που  στάθηκα και άκουγα τους ήχους της μουσικής της.       Μεγάλη τέχνη η μουσική και ονειρεμένη η του συνθέτη της!  Άκουγα τις σιωπές της και αναθυμήθηκα τους ήχους από τα φυλλώματα των δένδρων, σαν τότε που στεκόμουν στο αγνάντι μες στην νύχτα, χάζευα τα κομμάτια του έναστρου ουρανού όπως ξετυλιγόταν αναμεσίς από τα φυλλώματα και τους αφουγκραζόμουνα.

Α..εκείνη η σιωπή! Μέχρις την ψυχή μου έφτανε.  Και, όποτε ξέμενα κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους, εκείνη την μουσική έβαζα… για να μου φέρνει πίσω το άκουσμα από το παιγνίδι της σιωπής και των ήχων.. 

Αχ το δάσος με τα δένδρα του, το ξωκκλήσι στο πουθενά και το νερό από την πηγή στα ριζά του βράχου.    Τι να πρωτοθυμηθώ!    Ήτανε κάποτε ένα δάσος ….

_96535939_mediaitem96535938

     Σα σήμερα μου  φαίνεται πως περπατούσα  σ’ εκείνο το δάσος… που δεν υπάρχει πια!     Κάηκε, βλέπεις, μέσα σε βουή και την αντάρα της φωτιάς.. Και από τότες πενθώ. 

Advertisements

One thought on “Ητανε κάποτε ενα δάσος…….

  1. Αναμνήσεις από ένα χαμένο δάσος…
    Αναμνήσεις από τη ίδια τη ζωή…
    Τελικά τα πάντα είμαστε ικανοί να καταστρέψουμε εμείς οι άνθρωποι.
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s