Το Σύνταγμα και η ….κ. Φώφη Γεννηματά


Η είδηση μεταδόθηκε απλά και λιτά:

» Το Α’ τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η παραιτηθείσα υπερνομάρχης Φώφη  Γεννηματά που είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχει κώλυμα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο σύμφωνα με το άρθρο 56 του Συντάγματος και δεν μπορεί να περιλαμβάνεται σε αυτό.»

          Το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος Ν. Αθανασάκη απάντησε τα εξής, Φώφη  Γεννηματάσηκώνοντας το λάβαρο  της επανάστασης!!!!: Δωράκι

      «Η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου [Βλέπε άρθρο] είναι απαράδεκτη αδιανόητη και προκλητική. Είναι δικαστικό πραξικόπημα. Ο Άρειος Πάγος δεν προστάτευσε σήμερα το θεσμικό κύρος και την ανεξαρτησία του. Ενεπλάκη ενεργά στην προεκλογική αντιπαράθεση αποκλείοντας από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ την επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά, για δήθεν τυπικούς λόγους. Για μια ακόμα φορά γίνεται αντιληπτό ότι το πρόβλημα της δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι βαθύ και εξαιρετικά κρίσιμο. Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου. Η αποκατάσταση των θεσμών θα είναι το πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. » Λαμπτήρας


Go to source: Η NΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : ΠΑΣΟΚ: Aπαράδεκτη η απόφαση του Αρείου Πάγου – 2/9/2007

               Μέχρι το βράδυ έγινε σεισμός και πόλεμος στα μίντια. Ρολόι

      Οι δημοσιογράφοι, οι κάθε λογής πολιτικοί υποψήφιοι, άσχετοι επί του θέματος, μετετράπησαν αίφνης σε συνταγματολόγους. Ο Γελαστούλης κλείνει το μάτι

     Και, να οι ύβρεις προς τους Αρεοπαγίτες, να εκείνο, να το άλλο, να ‘χουμε να λέμε, να εξάπτουμε το μίσος και την έχθρα…

      Πως να το κάνουμε! Μάλλον έκριναν τα παιδιά – θαύματα ( ξέρετε τώρα!)πως θέλουμε κι  άλλη οξύτητα, φαίνεται δεν μας έφταναν οι νεκροί και τα καμμένα!!!

      «Γύρισε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…» Αχ,  πόσο οικείο είναι το θέαμα, πόσο τραγελαφικό, μονολόγησα, σαν να  γυρίσαμε  πίσω στον χρόνο, σαν να μη μεσολάβησαν τόσα, σαν να μη κύλισε ούτε μια μέρα από τα παλιά. Μόνο πού τώρα πρόσφατα έχουν συμβεί τα όσα τραγικά, και δεν μπορεί το χείλι μου ούτε να γελάσει με το αίσχος.

        Οι του ΠΑΣΟΚ πιπίλιζαν ο,τι γραμμή είχε δώσει το κόμμα δια στόματος κ. Αθανασάκη,  οι της Ν.Δ  δια κρουστών διατυμπάνιζαν ο,τι είχε σχολιάσει επί του θέματος ο κ. Ρουσόπουλος περί παλαιοτέρων αντιστρόφως αναλόγως θέσεων και απόψεων της κ. Γεννηματά ! Εύγε σας καλοί αντιγραφείς!!!!!

  Βενιζέλος    Αλήθεια, ο συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος πού ήταν;

           Έλαμψε δια της σιωπής του ή απλά δεν τον είδα;

            ……. Λέτε;

              Και ….η Πέτρα του σκανδάλου η κ. Γεννηματά;

             Μήπως έκανε την πάπια; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ,

            ΠΌΘΕΝ Η ΤΟΙΑΥΤΗ ΣΕΜΝΟΤΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΩΣ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΗ!!!  Εξέλιπεν παντελώς!

            Ήταν ωραία, ήταν μοιραία, που λέει και το λαϊκό άσμα, στον ρόλο του θύματος…η κ. Φώφη…Μόνο που δεν μυξόκλαιγε ως  κάθε ψευδεπίγραφον θύμα. Υπήρξε θρασυτάτη!!!  ( κατά την ταπεινή μου γνώμη, βεβαίως όλα αυτά, για να μην παρεξηγούμαστε…)    

           Και την έβλεπα από την μέση και πάνω στο τηλεοπτικό τραπέζι!

          Λες, λέω, να φόραγε ακόμη εκείνο το στενό παντελόνι με την φαρδιά αγκράφα τηςΦώφη Γεννηματά πέτσινης(;) ζώνης, που φόραγε κουνάμενη καθώς περιφερόταν στα καμμένα και στους καμμένους, κάνοντας έτσι υπερηφάνως το ντεμπούτο της ως υποψηφία σύμβουλος επικράτειας σιμά στον κ. Παπανδρέου ;

          Λες, λέω, καθ’ οτι δεν στερούμαι φαντασίας, να στήριζε, κάτω από το τηλεοπτικό τραπέζι ,τα αβασάνιστα απαλά χεράκια της απάνω στην απαστράπτουσα αγκράφα της ζώνης της, ως άλλος καου μπόυ των παλιών γουέστερν;

          Α , συγχωρεμένε Γεννηματά! Που να ‘βλεπες το καμάρι σου απόψε!

           Τι σου είναι, αναλογίζομαι,  το κληρονομικό δικαίωμα στην δημοκρατία, ε;  Αχ και νάταν μόνο στην Ελλαδίτσα μας…μικρό το κακό  αλλά……

  • Και, επειδή από το πολύ μπλα μπλα στα παράθυρα, άρχισα να ξεχνάω και κείνα που ‘χα κάποτε διαβάσει, ξανακοίταξα το άρθρο 56 του χιλιοταλαιπωρημένου συντάγματός μας. Ετσι, για να σιγουρευτώ, μετά τις τόσες ασυναρτησίες που άκουγα σήμερα.

       Δείτε τα σχετικά άρθρα, αν θέλετε και σεις, προς άρσιν αμφιβολιών και εδραίωση από την πηγή:

     Α, και κάτι άλλο: η ερμηνεία των διατάξεων είναι συσταλτική …δεν μπορούμε να το τεντώσουμε το πράγμα δηλαδή…που λέμε στην λαϊκή καθομιλουμένη.

  • Αρθρο 56 ( Συντάγματος)

  ** 1. Εμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου, υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας, υπάλληλοι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, διοικητές, υποδιοικητές ή πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ή διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου ή δημόσιων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος ή επιχειρήσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές, αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους ως υποψηφίων. Η παραίτηση συντελείται με μόνη τη γραπτή υποβολή της. Αποκλείεται η επάνοδος στην ενεργό υπηρεσία των στρατιωτικών που παραιτούνται. Τα ανώτερα αιρετά, μονο πρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμη και αν παραιτηθούν.

  2. Από τους περιορισμούς της προηγούμενης παραγράφου εξαιρούνται οι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Νόμος ορίζει τον τρόπο της αναπλήρωσής τους. κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου αναστέλλεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων των σχετικών με την ιδιότητα του καθηγητή που εκλέχθηκε.

  **3. Δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι, ούτε να εκλεγούν βουλευτές σε όποια εκλογική περιφέρεια υπηρέτησαν ή σε όποια εκλογική περιφέρεια εκτεινόταν η τοπική αρμοδιότητά τους μέσα στους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες της τετραετούς βουλευτικής περιόδου:

  α) Οι διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες και εντεταλμένοι σύμβουλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, πλην των σωματειακών, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και των δημόσιων επιχειρήσεων ή άλλων επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος.

  β) Τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών που συγκροτούνται και λειτουργούν κατά το άρθρο 101Α, καθώς και των αρχών που χαρακτηρίζονται με νόμο ως ανεξάρτητες ή ρυθμιστικές.

  γ) Οι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

  δ) Οι έμμισθοι υπάλληλοι του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεών τους, καθώς και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της περίπτωσης α’ που κατείχαν θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου διεύθυνσης ή άλλη αντίστοιχη, όπως ειδικότερα νόμος ορίζει. Υπάλληλοι που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και είχαν ευρύτερη τοπική αρμοδιότητα υπάγονται στους περιορισμούς της παραγράφου αυτής ως προς εκλογικές περιφέρειες άλλες από αυτήν της έδρας τους, μόνο εφόσον κατείχαν θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου γενικής διεύθυνσης ή άλλη αντίστοιχη, όπως ειδικότερα νόμος ορίζει.

  ε) Οι γενικοί ή ειδικοί γραμματείς υπουργείων ή αυτοτελών γενικών γραμματειών ή περιφερειών και όσοι ο νόμος εξομοιώνει με αυτούς.

  Δεν υπάγονται στους περιορισμούς της παραγράφου αυτής οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας.

  4. Πολιτικοί υπάλληλοι και στρατιωτικοί γενικά, που έχουν κατά το νόμο αναλάβει υποχρέωση να παραμείνουν στην υπηρεσία για ορισμένο

χρόνο, δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές όσο χρόνο διαρκεί η υποχρέωσή τους.»

  •             Και …..μιά ματιά, αν θέλετε και στο άρθρο 3 του Ν 351/2003 περί της ανακηρύξεως των υποψηφίων ΄(συμβούλων επικρατείας, βουλευτών,κ.α), και αυτό, μιάς και μας έλεγαν ξεδιάντροπα δήθεν επαί¨οντες, πως δεν γίνεται δίκη κατά την ανακήρυξη, ούτε ακούονται οι πλευρές:

   «Αρθρο 3 Ν 351/2003 (κωδικοποίηση εκλογικής νομοθεσίας

                                       (Αρθρο 33 Π.Δ. 55/1999)

                                                 Ανακήρυξη υποψηφίων

 Το αρμόδιο δικαστήριο ανακηρύσσει με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας τους υποψηφίους δέκα (10) ημέρες μετά την κατά το άρθρο 31 παράγραφος 3 έναρξη της προεκλογικής περιόδου«

……………………………………………………………………………..

                                   Αυτά προς το παρόν και σε  μη χειρότερα.…….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s