Η Γενετική .. και ο μύθος του Μινώταυρου


Θα μου πείτε από που έως που η επιχειρούμενη συσχέτιση; Τι παράλογο! Ο Γελαστούλης είναι σαρκαστικός

Είναι όμως, παράλογο ή απλώς φαίνεται έτσι;

Είναι καθόλου δυνατόν;  αναρωτιέμαι . ‘Άραγε «Ζει ο βασιλιάς Μινώταυρος;»

Ας δούμε τα δεδομένα και οι συλλογισμοί, οι συνειρμοί, τα ερωτήματα δικά σας :

1.Η Επιστήμη της Γενετικής και τα πειράματά της (από την μια πλευρά)

Είχα γράψει, όταν το  πρωτόμαθα,  σχετικά με την επιδίωξη των γενετιστών επιστημόνων να τους επιτραπεί νομικώς να δημιουργήσουν υβριδικά έμβρυα αναμειγνύοντας γενετικό ανθρώπινο υλικό και ζωικό τέτοιο.  Δείτε : Εμβρυα από ανάμειξη ανθρώπου και ζώου!

Την συνέχεια επί του θέματος την διάβασα στο in.gr (πηγή ΑΠΕ), απ’  όπου και η παρακάτω επιλεγμένη αντιγραφή :

«Παρά τις αντιδράσεις .. Εγκρίθηκε στη Βρετανία η έρευνα σε ανθρώπινα- ζωικά έμβρυα

» Οι επιστήμονες θέλουν να χρησιμοποιήσουν ζωικά ωάρια επειδή τα αποθέματα ανθρώπινων ωαρίων είναι πολύ περιορισμένα.

Το σχέδιο είναι να εισάγουν ανθρώπινο DNA σε ωάρια βοοειδών ή κουνελιών από τα οποία έχει αφαιρεθεί ο πυρήνας με το γενετικό υλικό.

{σημ.:οι επισημάνσεις δικές μου}

» Έρευνες αυτού του είδους έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Κίνα, στον Καναδά και σε ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ, και οι Βρετανοί επιστήμονες απέρριψαν τις επικρίσεις ότι προσπαθούν να «παίξουν τον Θεό».

«Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ανθρώπους με αφτιά κουνελιού […] Ο στόχος της όλης προσπάθειας είναι να κατανοήσουμε τα αίτια των ασθενειών και να αναπτύξουμε θεραπείες», είπε ο Δρ Ρόμπιν Λόβελ-Μπατζ του Εθνικού Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας.

«Οι αντιρρήσεις του κόσμου στην παραβίαση της ακεραιότητας της φύσης είναι απόλυτα λογικές», δήλωσε ο Δρ Ντέιβιντ Κινγκ διευθυντής της οργάνωσης Human Genetics Alert.

«Το Βατικανό χαρακτήρισε την απόφαση «τερατώδη πράξη που στρέφεται κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». {σημ.:οι επισημάνσεις δικές μου}

Δείτε και : http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=829620

2. Ο μύθος του Μινώταυρου (από την άλλη πλευρά)

Ο μύθος, πιστεύω, είναι σ’  όλους μας γνωστός, μιας και ανήκει στο πάνθεον της Ελληνικής μας μυθολογίας, κατέχοντας, μάλιστα, περίοπτη και πολυσήμαντη θέση σ’ αυτήν . Για το μύθο έχουν γράψει οι αρχαίοι συγγραφείς Πλούταρχος, Απολλόδωρος, Βιργίλιος και άλλοι.

Τον υπενθυμίζω, αντιγράφοντας το σχετικό περιληπτικό λήμμα από την πηγή:

Go to source: Κρήτη – Ιστορία & Πολιτισμός

« Ο Μίνωας παντρεύτηκε τη Πασιφάη, κόρη του Ήλιου και της νύμφης Κρήτης και απέκτησε οχτώ παιδιά, τον Ανδρόγεο, τον Κατρέα, το Γλαύκο, το Δαυκαλίωνα, την Αριάδνη, τη Ξενοδίκη, την Ακάλλη και τη Φαίδρα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν ο Μίνωας ζήτησε από τον Ποσειδώνα σημάδι ότι μπορεί να γίνει βασιλιάς όλης της Κρήτης, από τη θάλασσα αναδύθηκε ένας πανέμορφος ταύρος που ο βασιλιάς λυπήθηκε να θυσιάσει. Θυσίασε λοιπόν κάποιον άλλο στη θέση του, προκαλώντας την οργή του Ποσειδώνα, που θέλησε να τιμωρήσει το Μίνωα κάνοντας τη γυναίκα του Πασιφάη να ερωτευτεί το λευκό ταύρο. Η τελευταία, με τη βοήθεια ξύλινου ομοιώματος αγελάδας, που κατασκεύασε ο Δαίδαλος, ενώθηκε με τον ταύρο και γέννησε τον Μινώταυρο, που είχε σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου.

 Σύμφωνα με το μύθο, που προφανώς εμπνεύστηκε από παρόμοιες θρησκευτικές τελετές, το τέρας αυτό ζούσε μέσα στο Λαβύρινθο, στο υπόγειο του παλατιού και τρεφόταν από αίμα νέων.

 Ο γνωστός Αθηναίος ήρωας Θησέας ήταν αυτός που κατάφερε να παλέψει και να νικήσει τον Μινώταυρο και να απαλλάξει την Αθήνα από τον σκληρό φόρο αίματος που πλήρωνε στο υπερφυσικό αυτό τέρας.

Για τον μύθο του Μινώταυρου και την ερμηνεία του, περισσότερα:

Go to source: Crete minotaur Κρητη Κνωσος Μινωταυρος Μινωας Δαιδαλος Αριάδνη

Go to source: ΚΡΗΤΗ ΜΙΝΩΑΣ ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΝΩΣΟΣ ΦΑΙΣΤΟΣ ΚΥΔΩΝΙΑ ΓΟΡΤΥΝΑ

http://www.esoterica.gr/articles/esoteric/teratogonia/teratog.htm

Σημ. Έχει γραφτεί και ένα υπέροχο βιβλίο με αναφορές και στον παραπάνω μύθο : Τίτλος του » Ο Αιγύπτιος» του Μίκα Βαλτάρι (ιστορική μυθιστοριογραφία)

1. blu.gif

 Θυμάμαι..

Ο Βολταίρος έλεγε..»Η Μυθολογία είναι πρωτότοκη αδελφή της Ιστορίας».

Ο Jean Cocteau έλεγε: «Η ιστορία με το πέρασμα του χρόνου διαστρεβλώνεται, ενώ ο μύθος εξελίσσεται στο σημείο που γίνεται πραγματικότητα»

Αναρωτιέμαι..

Ποιός θα σταματήσει τον ερευνητή που θα θελήσει να μάθει τι γίνεται πέρα από την υβριδική κατάσταση των εμβρύων;;

Σχόλια;

3 σκέψεις σχετικά με το “Η Γενετική .. και ο μύθος του Μινώταυρου

  1. Βαλτάρι Μίκα, «Ο Αιγύπτιος»

    Στο τέλος λοιπόν του βιβλίου, βλέπουμε τον Σινούε γερασμένο, να γράφει το βιβλίο του. Η τελευταίες δυο σελίδες είναι καταπληκτικές, αλλά αντιγράφω μόνο την τελευταία παράγραφο:
    Για καλό και για κακό, φυλάω προσεκτικά αυτά τα βιβλία που’ γραψα (…) μέσα σ’ ένα ασημένιο κουτί, κ.λ.π. Ίσως τα βιβλία μου ξεφύγουν έτσι απ’ τους φρουρούς, κι ίσως μπορέσει η Μούτι να τα κρύψει στον τάφο μου. Αλλά δεν με νοιάζει πολύ.

    Γιατί εγώ, ο Σινούε, είμαι μια απλή ανθρώπινη ύπαρξη. Έζησα μέσα στον καθένα που υπήρχε πριν από μένα, και θα ζήσω μέσα σ’ όλους που θαρθούν μετά από μένα. Θα ζήσω στα γέλια και στα δάκρυα των ανθρώπων, στην ανθρώπινη λύπη και στον φόβο, στην ανθρώπινη καλοσύνη και στην κακία, στη δικαιοσύνη και την αδικία, στην αδυναμία και στη δύναμη. Σαν ανθρώπινη ύπαρξη, θα ζήσω αιώνια μέσα στην ανθρωπότητα. Δε θέλω προσφορές μέσα στον τάφο μου, ούτε αθανασία για το όνομά μου. Αυτά γράφτηκαν από τον Σινούε, τον Αιγύπτιο, που έζησε μονος του όλες τις μέρες της ζωής του.

    http://anagnosi.blogspot.gr/2007/03/blog-post_7819.html

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.