Myanmar, Μπούρμα, 2017 π.Βιρμανία SOS: Ένας παράδεισος σε κόλαση…


28/6/2017: Αναπροσαρμογή άρθρου μου του 2007

2017, θηριωδίες στην Μιανμάρ σε επίπεδο έως γενοκτονίας

Myanmar ή Βιρμανία ή Burma: Έτος 2007, Οκτώβρης: Οι πολίτες της χώρας εκπέμπουν SOS προς την διεθνή Κοινότητα. H στρατιωτική Κυβέρνηση κλείνει κάθε οδό πληροφόρησης απομονώνοντας την από τον έξω κόσμο..Και βέβαια, κλείνει και το Ίντερνετ, για να σιωπήσει τις φωνές για τις θηριωδίες που γίνονταν σε αυτήν την χώρα σε βάρος των των πολιτών της μα, κυρίως  και κατά  των βουδιστών μοναχών που πρωτοστατούσαν των διαμαρτυριών εναντίον της..Όχι, ότι το πέτυχαν τελείως.  Οι πληροφορίες διέρρεαν με κάθε τρόπο. Τι είχε συμβεί; Αφορμή για την βία και τις θηριωδίες που επηκολούθησαν από το Στρατό της δικτατορικής Κυβέρνησης ήταν η απροειδοποίητη αύξηση στην τιμή των καυσίμων. Οι Βουδιστές μοναχοί, πρωτοπορούν αντιδρώντας κατά της απόφασης αυτής, έρχονται σε δημόσια επαφή με την έγκλειστη, από το Καθεστώς, κατ΄οίκον επί 18 έτη Aung San Suu Kyi (Αούνγκ Σαν Σου Κι) εγκλεισμός που έγινε μόλις εκείνη είχε κερδίσει τις εκλογές του 1990 και οι Στρατιωτικοί πήραν δια βίας την εξουσία.. Ο κόσμος ακολουθεί και συντάσσεται με τους μοναχούς. Ακολουθούν βίαιες συρράξεις μεταξύ του κόσμου που στήριζε τους μοναχούς από τον στρατό του καθεστώτος εξ αιτίας των οποίων σφαγιάζονται και κακοποιούνται και μοναχοί και κόσμος. Ο υπόλοιπος κόσμος αντιδρά και τα Κράτη κηρύσσουν οικονομικό εμπάργκο στην Μυανμάρ.

     Η εξέγερση αυτή, ως πράξη αντίστασης στην δικτατορία είχε ως συνέπεια την διάλυσή της το 2011 και οδήγησε στην εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας με τις εκλογές του 2016.

Myanmar ή Βιρμανία ή Burma: Έτος 2017, Ιούνιος : Η διεθνής Κοινότητα εκπέμπει SOS προς τους πάντες για αυτήν την χώρα! Οι «εθνικιστές» βουδιστές μοναχοί συνεπικουρούμενοι από τον στρατό διαπράττουν θηριωδίες εναντίον των ανθρώπων της μουσουλμανικής μειονότητας των  Rohingya, θηριωδίες σε βαθμό γενοκτονίας. Κι αλλού διάβασα ότι αντάρτες της μουσουλμανικής μειονότητας, επίσης, έσφαξαν κόσμο..! Αίμα και συρφετός, και κόλαση! Παρά ταύτα, η Δημοκρατική πια Κυβέρνηση της χώρας υπό την  Aung San Suu Kyi αρνείται ότι υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν δέχεται καμμιά βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη.

myanmar-map

SOS SOS SOS SOSNay_Pyi_Taw_parad

 

     Τι γίνεται επιτέλους σε αυτόν τον τόπο, όποιο και αν είναι το όνομά του;; Myanmar, Birmania ή Βurma;;

Στον τόπο που δείχνει σα παράδεισος ενώ είναι μια κόλαση;;

Συμβουλή μου:Μην ταξιδέψετε σ’ αυτό το μέρος!!! Κι αν δεν τα δείτε αυτά εκεί που τα πρακτορεία τα ταξιδιωτικά σας πάνε, στον αέρα θα πλανώνται οι μυρωδιές  από τα καμένα μωρά, από τις βιασμένες και σφαγμένες γυναίκες, από τους πυρπολημένους άντρες, από το βαρύ θανατικό που συνεχίζεται  σε άλλες μεριές του, στην μέρα που μιλάω σα σήμερα στις 29/6/2017

     Από την μεριά μου, αν είχα σκοπό να ταξιδέψω στην Μιανμάρ- είναι ομολογουμένως πανέμορφη ως τόπος- με το που μαθαίνω τα όσα συμβαίνουν- δεν θα έδινα ούτε ένα οβολό μου γι αυτή την χώρα. Θα ήταν η πολιτική μου πράξη άρνησης και μη συμμετοχής μου στα όσα τραγικά συμβαίνουν εκεί και παράλληλα θα πίεζα τους μεγάλους Οργανισμούς της Δύσης από την στέρηση εσόδων τους.!  Θα ήταν η δική μου συμβολή ώστε να σταματήσει το Κακό! !Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Αυτή η πιο κάτω είναι μια εικόνα από την ειρηνική πορεία των διαμαρτυρόμενων  βουδιστών μοναχών το 2007 :

24myanmar.600

      Κι αυτή η πιο κάτω είναι μια άλλη… «πορεία» βουδιστών μοναχών το 2017 επί  μελών της μειονοτικής μουσουλμανικής ομάδας των Rohingya στο Αρακάν της Μιανμάρ..

arakan_307427

Επισήμανση από μένα (update 2017):  Στην προσπάθειά μου να αποκαταστήσω το σχεδόν καταστραμμένο δημοσίευμά μου του Οκτωβρίου του έτους 2007, είδα τι γίνεται σήμερα δέκα χρόνια μετά στην Μιανμάρ. Και, έφριξα!. Οπότε εδώ, εκθέτω εν συντομία τα γεγονότα της επανάστασης του Saffron, όπως αποκαλέστηκαν τα συμβάντα του 2007,  για να δώσω και μια εικόνα για τις θηριωδίες που διαπράττονται στις μέρες μας του 2017 και οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Κι όλα αυτά τα τωρινά, ας είναι πλέον επικεφαλής της χώρας, ατύπως, η τιμημένη με το Νόμπελ Ειρήνης 1991 Aung San Suu Kyi (Αούνγκ Σαν Σου Κι)! Επί των ημερών της γίνεται το μεγάλο Κακό.! Κι αυτή συμβάλλει σε αυτό με παραλείψεις της ή και με τις ενέργειές της.

07myanmarWeb-master768

Η Αούνγκ Σαν Σου Κι εκλέχθηκε τον Νοέμβριο του 2015, στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές μετά από είκοσι τουλάχιστον χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας, για την προεδρία της Μιανμάρ , πλην όμως, δεν είχε, ούτε έχει το δικαίωμα να γίνει Πρόεδρος στην χώρα γιατί τα παιδιά της έχουν Βρετανική υπηκοότητα και αυτό αντίκειται σε νόμο του 1982. Ετσι, αυτή μεν κυβερνά αλλά την θέση του Προέδρου της χώρας έχει ο Htin Kyaw (Χτιν Κιάου), άνθρωπος του περιβάλλοντός της. Η επίσημη ιδιότητα της Daw Aung San Suu Kyi  είναι εκείνη της Κρατικής Σύμβουλου και Υπουργού Εξωτερικών της Ένωσης της Δημοκρατίας της Μυανμάρ.

AAEAAQAAAAAAAAPgAAAAJDM2Y2UxZGNhLWE3NmItNGE5NC04NTdmLWQzOWY3YjlhMGU2ZQ

απέλπιδα πράξη πολιτικού ακτιβισμού και αυτοθυσίας για τις θηριωδίες στην Μιανμάρ. Ο εικονιζόμενος δεν ήταν ο μόνος..

Σήμερα της καταλογίζεται ότι είτε από σκοπιμότητα, είτε από αδυναμία ή ανικανότητα, επιτρέπει τις θηριωδίες από τον στρατό της χώρας, κυρίως, με την εμπλοκή και των » Εθνικιστών’ Βουδιστών μοναχών υπό την hγεσία του Shin Wirathu, του αναφερόμενου και «Μπιν Λάντεν της Βιρμανίας), σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Rohingya. σε βαθμό γενοκτονίας

H ίδια δήλωσε στο BBC:“I don’t think there is ethnic cleaning going on,”  “I think ethnic cleansing is too strong an expression to use for what is happening.«

«It is Muslims killing Muslims as well, if they think they are collaborating with the authorities. Ms Suu Kyi said the army was «not free to rape, pillage and torture». «They are free to go in and fight. And of course, that is in the Constitution… Military matters are to be left to the army,» she said, adding that she aims to amend the Constitution, which allows the military total control of defence.

.Δείτε  : http://www.independent.co.uk/news/world/asia/burma-rohingya-muslim-babies-children-slaughtered-knives-massacre-genocide-un-warns-a7561711.html,

http://thediplomat.com/2017/01/is-myanmar-on-the-path-to-genocide/

Στον ίδιο χρόνο, 2017 :Πάνω από δώδεκα βραβευθέντες με το Νόμπελ υπέβαλαν γραπτό αίτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απαιτώντας να αναληφθεί δράση για να σταματήσει η «ανθρώπινη τραγωδία που αντιστοιχεί σε εθνοκάθαρση και σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στο βόρειο Rakhine Αρακάς) της Μιανμάρ..

Τις παραπάνω φωτογραφίες φρίκης μαζί με άλλες τις βρήκα στην σελίδα : https://www.linkedin.com/in/dr-saim-yigit-bayrak-441140b

1.-blu_thumb.gif

        Myanmar πρώην Βιρμανία ή Μπούρμα: ‘Ενας παράδεισος σε κόλαση                      csm_Tempel-Bagan-Myanmar_4902bba740                    Το επίσημο όνομα της χώρας αυτής είναι Republic of the Union of Myanmar. Είναι ένα sovereign κράτος, δηλαδή μια μη φυσική νομική οντότητα που αντιπροσωπεύεται από μια κεντρική Κυβέρνηση η οποία είναι η κυρίαρχη πάνω σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, όπως οριοθετείται η Myanmar.

 Η ανεξαρτησία από τη Μεγάλη Βρετανία το 1948 ακολουθήθηκε από τον απομονωτισμό και το «σοσιαλισμό». Οι στρατιωτικές κυβερνήσεις κυβερνούσαν δικτατορικά την Μπούρμα, τότε Βιρμανία, από το 1962 μέχρι το 2011 που η τελευταία επίσημα κατέπεσε, κατηγορήθηκαν για την διαφθορά, την δωροδοκία,  την εμπορία ηρωίνης και για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων-συμπεριλαμβανομένου του βίαιου επανεντοπισμού των πολιτών και της χρήσης της καταναγκαστικής εργασίας.

Οι εμφύλιοι πόλεμοι (μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων της) που ταλάνισαν την Μπούρμα στην διάρκεια του βίου της ως ανεξάρτητου κράτους από το 1948 και μετά, ήταν οι μακρύτερες και πιο αιμοβόρες από κάθε άλλο τόπο. Ετσι, λέγεται.

 Το 1989, και με απόφαση της τότε στρατιωτικής κυβέρνησης το μεγαλύτερο έθνος της ηπειρωτικής χώρας στην Νοτιοανατολική Ασία άλλαξε το όνομά του, από Βιρμανία που ήταν. σε Myanmar. Στην ντόπια γλώσσα, η χώρα λέγεται Μπούρμα. Οι Η.Π.Α και η Μεγάλη Βρεττανία, όπως και άλλες χώρες  δεν έχουν αποδεχθεί έως σήμερα (2017) την αλλαγή αυτή, του ονόματος της χώρας. Tο 2006, η στρατιωτική δικτατορία, που κυβερνούσε την χώρα, μετακίνησε την πρωτεύουσα της χώρας, αφού άλλαξε όλα τα ονόματα, και από την Yangon (στο παρελθόν Ρανγκούν) που ήταν ως τότε η πρωτεύουσα, ονομάτισε την Nay Pyi Taw (μετάφρ: πόλη των Βασιλέων), μια νεόκτιστη πόλη, ως την νέα πρωτεύουσα πόλη της http://svaradarajan.blogspot.com/2007/01/naypyitaw-photo-album.html  

Η Μιανμάρ- Βιρμανία αναγνωρίζει ότι στο έδαφός της έχει 135 εθνοτικές* ομάδες, γλώσσες και διαλέκτους και από παντού λέγεται ότι έχει την πλουσιότερη εθνοτική ποικιλομορφία στην Ασία. Η ποικιλομορφία αυτή αποδίδεται στη γεωγραφική θέση της χώρας σε ένα στρατηγικό σταυροδρόμι, όπου ιστορικά είχε ενεργήσει ως ρυθμιστικό στοιχείο μεταξύ των γειτονικών δυνάμεων της Ινδίας, της Κίνας και της Ταϊλάνδης. Πάνω από 2.000 χρόνια διασυνοριακής μετανάστευσης και ανάμειξης μεταξύ πολιτισμών έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη διαφόρων εθνοτικών οικισμών και κοινοτήτων που κατοικούν τόσο στις ορεινές συνοριακές ζώνες όσο και στις πεδινές πεδιάδες της χώρας.

Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία απογραφής για τις εθνοτικές μειονότητες της Βιρμανίας., από τις αναγνωρισμένες επίσημα από το Κράτος  ως 135 «εθνικές φυλές». Υπολογίζονται σε πολύ περισσότερες οτι είναι.

184598-004-499C46C9

Τα επί μέρους ενωμένα κράτη (State/Region) της Μιανμάρ έχουν ως μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα  την Burman ή Βamar, ενώ τα   Kachin, Karen, Kayah (Karenni), Shan, Chin, Mon και Rakhine (Arakan) αναλαμβάνουν τα ονόματα των επτά μειονοτικών ομάδων που ιστορικά μπόρεσαν να διαπραγματευτούν κρατικά/εδαφικά τους σύνορα με την κυβέρνηση.  Ωστόσο, οι ίδιες αυτές οι «χώρες» δεν είναι ομοιογενείς από εθνική άποψη. Η μουσουλμανική μειονότητα των Rohingya δεν συμπεριλαμβάνεται στις αναγνωρισμένες από το Κράτος εθνότητες και θεωρούνται ξένοι στην εδαφική επικράτεια της χώρας. https://www.wikiwand.com/en/Myanmar

Η μουσουλμανική αυτή μειονότητα του περίπου 1.000.000 ανθρώπων επί συνόλου πληθυσμού της χώρας 51.000.000 κατά την απογραφή του 2014, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του μέλους- κράτους Rakhine State (also known as Arakan)  Ραχίν ή Αρακάς της Μιανμάρ στα σύνορά της με το Bangladesh (Μπαγκλαντές) (πρώην Πακιστάν).

Η εμπόλεμη κατάσταση της εν λόγω μουσουλμανικής μειονότητας με τους βουδιστές της Μιανμάρ κρατάει από πολλά πολλά χρόνια. Ειδικότερα,  όταν οι Βρετανοί αποσύρθηκαν από τη Νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια του Β’ ‘Παγκοσμίου Πολέμου, στην Μιανμάρ οι  Βουδιστές ανανέωσαν την εκστρατεία τους εναντίον των Rohingya, όπως και οι Ιάπωνες που τους κακοποίησαν για την υποστήριξή τους στους Βρετανούς. Οι Ιάπωνες και οι Βουδιστές προκάλεσαν βασανιστήρια, βιασμούς και δολοφονίες εναντίον των Rohingya. Στα τελευταία χρόνια και χειρότερα στις μέρες μας, οι Βουδιστές ανανέωσαν τη βία. Επιμένουν ότι το Rohingya δεν είναι αυτόχθονες για το Αρακάς, τους θεωρούν εχθρούς του Κράτους και ότι με τίποτε δεν πρέπει να λάβουν την ιθαγένεια.

Έτσι, σήμερα, περί τις 810.000 άνθρωποι της φυλής Rohingya στο βόρειο Κράτος του Ραχίν (Αρακάς) δεν έχουν την ιθαγένεια, σχεδόν 100.000 Ροχίνγια καταδιωκόμενοι έως θανάτου κατάφεραν και έχουν εγκαταλείψει τη χώρα  ενώ γύρω στους 150.000 είναι εγκλεισμένοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Οι υπόλοιποι σφαγιάζονται όπου βρεθούν, καίνε αυτούς και τα σπίτια τους….Οι Rohingya θεωρούνται από ετών ξένο και αποβλητέο σώμα από το έδαφος της Μιανμάρ. Και σήμερα, είναι οι εχθροί.

Κοιτάν’ να φύγουν , αλλά που; Δεν τους θέλει κανείς

Κι ούτε το Μπαγκλαντές, αν και ισλαμικό κράτος, δεν θέλει πιά να τους πάρει..

http://www.patheos.com/blogs/worldreligions/2015/05/who-are-the-rohingya-and-why-are-they-persecuted.html

Ως προς την ιθαγένεια, ειδικότερα: Με τον νόμο περί Ιθαγένειας  του 1982 που καταρτίστηκε από τη στρατιωτική κυβέρνηση του στρατηγού Ne Win, απαριθμούνται 135 εθνοτικές ομάδες που αναγνωρίζονται επισήμως ως μόνιμα εγκατεστημένες εντός των ορίων της σύγχρονης Μυανμάρ πριν από το 1823. Ειδικότερα, ο κατάλογος αυτός αποκλείει τους Rohingya. Αυτή ήταν βέβαια, η στάση της Βιρμανίας απέναντί τους από το 1948 και μετά. Απλά επισημοποιήθηκε με την μη καταχώρησή τους στον κατάλογο το 1982. Ο νόμος περί ιθαγένειας εξακολουθεί να ισχύει σήμερα και χρησιμεύει στην άρνηση της ιθαγένειας  στους Rohingya, πράγμα που καθιστά τα 800.000 σήμερα περίπου μέλη της μειονοτικής αυτής ομάδας, απάτριδα. Ως αποτέλεσμα, οι Ροχίνγια στερήθηκαν ακόμη και τα πιο βασικά-στοιχειώδη δικαιώματα. Τους απαγορεύτηκε να ταξιδεύουν σε άλλα μέρη της χώρας και να γεννάνε πάνω από δυο παιδιά,  να έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην υγειονομική περίθαλψη, στην ιδιοκτησία γης και, βέβαια, καμμιά δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης.

 Αίτια αυτής της καταδίωξης

Όπως, έως τώρα, έχουν υπεισέλθει σε γνώση μου, τα αίτια αυτής της βάρβαρης καταδίωξης και εξολόθρευσης των Rohingya οφείλονται στο ότι:

α)  Κατά τη διάρκεια του Πακιστανικού Κινήματος τη δεκαετία του 1940, οι μουσουλμάνοι Rohingya στη δυτική Βιρμανία οργάνωσαν ένα αυτονομιστικό κίνημα για να ενώσουν την περιοχή αυτή όπου ήσαν, στο ανατολικό Πακιστάν. Συγκεκριμένα πριν από την ανεξαρτησία της Βιρμανίας το 1948, οι επαναστάτες Μουζαχεντίν (mujahideen) της μουσουλμανικής αυτής μειονότητας Rohingya στο Αρακάς εξεγέρθηκαν και λειτούργησαν ως αποσχιστικό κίνημα ζητώντας από τον Muhammad Ali Jinnah, τον ιδρυτή του Πακιστάν να συνδράμει σε αυτούς προκειμένου η περιοχή τους να συγχωνευθεί στο ανατολικό Πακιστάν (σημερινό Μπανγκλαντές). Δυο μήνες αργότερα ίδρυσαν το Αkyab,  την μουσουλμανική Ένωση στην Βόρεια Αρακάς με την οποία ζητούσαν με την οποία ζητούσαν να προσαρτηθεί η περιοχή τους  στο Αν.Πακιστάν.  Η πρόταση δεν υλοποιήθηκε ποτέ για το λόγο ότι το Πακιστάν αρνήθηκε, μη θέλοντας να εμπλακεί στα ζητήματα της Βιρμανίας.

γ) Το κίνημά τους όμως, παρά την άρνηση του Πακιστάν συνεχίστηκε μαζί με το Κίνημα Ανεξαρτησίας Arkanese από τους Βουδιστές της Rakhine, ως την δεκαετία του 1960.. Οι πρεσβύτεροι των Rohingya το 1947 ίδρυσαν το κόμμα Mujahid στο βόρειο Arakan προκειμένου να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο μουσουλμανικό Κράτος στην βόρειο Αρακάν.  Στα έτη που ακολούθησαν πολλές ήταν οι ένοπλες συρράξεις και το αιματοκύλισμα μεταξύ αυτών και των πολιτών του Αρακάς που εφοβούντο  ότι οι μουσουλμάνοι θα τους πάρουν την γη τους. Μετά, ο στρατηγός της Βιρμανίας Ne Win διεξήγαγε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον τους για μια περίοδο δύο δεκαετιών. Η εξέχουσα από αυτές ήταν η επιχείρηση King Dragon, η οποία έλαβε χώρα το 1978. Ως αποτέλεσμά της, πολλοί μουσουλμάνοι στην περιοχή κατέφυγαν στο γειτονικό Μπαγκλαντές ως πρόσφυγες. Που τους δέχτηκε. Εκτός από το Μπαγκλαντές, ένας μεγάλος αριθμός Rohingyas μετανάστευσε επίσης στο Καράτσι του Πακιστάν. Σήμερα, οι mujahideen Rohingya εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στις απομακρυσμένες περιοχές του Arakan. Πηγή:https://www.wikiwand.com/en/Rohingya_people

δ) Κατά το έτος 2012 οι αναταραχές στο «κράτος» rakhine (Αρακάς) ήταν μια σειρά συγκρούσεων μεταξύ μουσουλμάνων Rohingya οι οποίοι είναι πλειοψηφικοί στο βόρειο Rakhine και της εθνότητας των Rakhines οι οποίοι είναι πλειοψηφικοί στο νότο. Επακολούθησαν βιασμοί, θάνατοι αμάχων και από τις δυο πλευρές. Ποιός τις είχε υποκινήσει πραγματικά αυτές τις ταραχές είναι θέμα αμφισβητήσιμο. Πολλοί είπαν ότι πίσω απ’ αυτές ήταν ο Στρατός.

ε)Το 2015, το Μουσείο Μνημείων του Ολοκαυτώματος Simon-Skjodt του Αμερικανικού Μουσείου Μνημείων του Ολοκαυτώματος είχε δηλώσει σε δελτίο Τύπου ότι οι Ροχίνγια «διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο πρόσθετων μαζικών φρικαλεοτήτων και ακόμη και γενοκτονίας» Το 2016 με έναυσμα την είδηση πως εννέα αστυνομικοί εκτελέστηκαν στα σύνορα του Αρακάν με το Μπαγκλαντές, στο τόπο δηλαδή των Rohingya αρχίζει το μεγάλο Κακό..  Οι εκτελέσεις εκείνες των αστυνομικών αποδόθηκαν στους Rohingya από την Βεγγάλη του Μπαγκλαντές.  Ετσι, ξεκίνησε η δίωξη των Rohingya που κουφώθηκε στις μέρες μας.

1.-blu_thumb.gif

«Αυτή είναι η χρυσή Βιρμανία, μια χώρα που διαφέρει απ’ όλες τις άλλες της Άπω Ανατολής», έγραφε το 1898 στις επιστολές του από την Ανατολή, ο περίφημος Άγγλος ποιητής και συγγραφέας Ράντγιαρντ Κίπλινγκ (Joseph Rudyard Kipling )

443052f

Βέβαια, τότε που τα’ γραφε αυτά, η χώρα ήταν αποικία της Βρετανικής αυτοκρατορίας και παρέμεινε ως τέτοια έως το 1948. 
Σήμερα, για μια ακόμη φορά, το ποτήρι της ανοχής από την διεθνή κοινότητα σε βάρος της Μιανμάρ έχει ξεχειλίσει από όσα διαπράττονται σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας των  Rohingya  
            Εκεί,  στην Μιανμάρ, που η ζωή δεν πιάνει ενα κουάρντο…..

myanmar_3111_600x450

  Σύμφωνα με το  το από 9/6/2017 δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Αljazeera  υπό τον τίτλο «Aung San Suu Kyi: Turning her back on Rohingya?»

«Since October 2016, nearly 75,000 of Myanmar’s Rohingya have fled across the border to Bangladesh, as a United Nations international probe investigates accusations of rape and murder committed by Myanmar security forces.

According to the UN, Rohingya families «may have had members killed, beaten, raped», in what likely amounts to crimes against humanity.

With anti-Rohingya violence continuing to simmer in Myanmar, why doesn’t the country’s de facto leader, Aung San Suu Kyi, put an end to it?

«We know that Aung San Suu Kyi does not control the armed forces,» says Maung Zarni, an exiled dissident from Myanmar. «[But] she controls four other ministries that are directly involved in dismissing, denying, and legitimising the persecution of the Rohingyas…» http://www.aljazeera.com/programmes/upfront/2017/06/aung-san-suu-kyi-turning-rohingya-170609130757119.html

1.-blu_thumb.gif

  1. Για την έννοια της εθνοτικής ομάδας : δείτε; http://mahabbet.uom.gr/Researchers/Publications/Ethnic.pdf
  2. https://walk2geographies.wordpress.com/2011/03/28/ethnic-group-groupe-ethnique/

5/2017: Σημείωση πρόσφατη:Λόγω ημικαταστροφής του δημοσιεύματός μου το 2007, επεχειρησα να το αποκαταστήσω. Οπότε και διαπίστωσα ότι έχουν «σβηστεί «όλες μου οι φωτογραφίες όπως και οι συνδέσεις μου από τη Myanar που παρέπεμπα σε ειδήσεις του τότε από τις σφαγές και το υλικό της θηριωδίας του 2007. Θα προσπαθήσω, το συντομότερο δυνατό, να βρώ το παλιό υλικό από τα μέσα πληροφ’ορησης της Δύσης. 

 

Advertisements

One thought on “Myanmar, Μπούρμα, 2017 π.Βιρμανία SOS: Ένας παράδεισος σε κόλαση…

  1. Διάβασα.άκουσα…Aκόμη ένα κομμάτι της καρδιάς μου ράγισε απο την σκληρή πραγατικότητα. Μα όσο κοιτω κ οσα περισσότερα μαθαίνω για τούτο τον κόσμο του παραλόγου τοσο πιο έντονη νοιώθω την ανημπόρια μου να ανταποκριθώ στα SOS.Αυτή ακριβως η επίγνωση κομματίζει όλοκληρη την καρδιά.Σαν τί μπορώ να κάνω ρωτώ?

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s