Myanmar, Μπούρμα, π.Βιρμανία SOS: Ενας παράδεισος σε κόλαση…


data=RfCSdfNZ0LFPrHSm0ublXdzhdrDFhtmHhN1u-gM,D3lGgoCtvlM_EnuN9M8F-9rmRVbV0As_S5Qaxbh7DTN1Q5KZ_QAeUuJM09CYAYXSJQMnXgHzYXQNVDr_mMIQr_xUVcWemy37DT42ZHpaNMZmP99xRr-5xHxnXRrOPjTRW3wJuT1nE0VMK                               SOS SOS SOS SOS                                   2007                                                                  Nay_Pyi_Taw_parad

                         Morning Prayer Service at the Shwedagon, Yangon.

Ας ακούσουμε τις κραυγές απελπισίας, τις εκκλήσεις βοήθειας ενός αιματοκυλιόμενου τόπου: Ας κάνουμε κάτι τώρα! 

Morning Prayer Service at the Shwedagon, Yangon.

 

 Ρίξετε, αν θέλετε, μια

ματιά,

πρίν δείτε την κόλαση στο βίντεο,

σ’ ενα εγχείρημα γνωριμίας του παραδεισένιου αυτού τόπου:

Myanmar:Ενας παράδεισος σε κόλαση

                                                      csm_Tempel-Bagan-Myanmar_4902bba740

            ΒΙΡΜΑΝΙΑ:

          Το 1989, το μεγαλύτερο έθνος της ηπειρωτικής χώρας στην Νοτιοανατολική Ασία άλλαξε το όνομά του, από Βιρμανία που ήταν σε Myanmar. Στην ντόπια γλώσσα, η χώρα λέγεται Μπούρμα.

NayPyiDaw1

 Tο 2006, η στρατιωτική δικτατορία , που κυβερνά την χώρα μετακίνησε την πρωτεύουσα της χώρας, αφού άλλαξε όλα τα ονόματα, και από την Yangon (στο παρελθόν Ρανγκούν) που ήταν ως τότε η πρωτεύουσα, ονομάτισε την Nay Pyi Taw, ως νέα πρωτεύουσα πόλη :

 http://svaradarajan.blogspot.com/2007/01/naypyitaw-photo-album.html

«Αυτή είναι η χρυσή Βιρμανία, μια χώρα που διαφέρει απ’ όλες τις άλλες της Άπω Ανατολής», έγραφε το 1898 στις επιστολές του από την Ανατολή, ο περίφημος Άγγλος ποιητής και συγγραφέας Ράντγιαρντ Κίπλινγκ.

Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ

             Βέβαια, τότε που τα ‘γραφε αυτά ο Joseph Rudyard Kipling‎, 30 Δεκεμβρίου 1865 – 18 Ιανουαρίου 1936), η χώρα ήταν αποικία της Βρετανικής αυτοκρατορίας και παρέμεινε ως τέτοια έως το 1948. Η ανεξαρτησία από τη Μεγάλη Βρετανία το 1948 ακολουθήθηκε από τον απομονωτισμό και το σοσιαλισμό. Οι στρατιωτικές κυβερνήσεις κυβερνάνε τη Myanmar από το 1962 και έχουν κατηγορηθεί για την διαφθορά, την δωροδοκία,  την εμπορία ηρωίνης και για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων-συμπεριλαμβανομένου του βίαιου επανεντοπισμού των πολιτών και της χρήσης της καταναγκαστικής εργασίας. Σήμερα…για μια ακόμη φορά, σ’αυτά τα πέτρινα χρόνια, το ποτήρι της ανοχής ξεχείλισε.. και το αίμα ρέει άφθονο με τους μοναχούς βουδιστές και τους μαθητές να σέρνουν την πορεία…..
Σαν τι να κάνουμε, λέτε; Μπορούμε να κάνουμε κάτι;

myanmar_3111_600x450

2017: Σημείωση πρόσφατη: Λόγω ημικαταστροφής του δημοσιεύματός μου το 2007, επεχείρησα να το αποκαταστήσω. Οπότε και διαπίστωσα ότι έχουν «σβηστεί «όλες οι φωτογραφίες στο Ίντερνετ  και οι συνδέσεις σε ειδήσεις του τότε που παρέπεμπα από τις σφαγές και το υλικό της θηριωδίας του 2007. Σαν η ιστορία αυτή να μην έγινε ποτέ!

Advertisements

One thought on “Myanmar, Μπούρμα, π.Βιρμανία SOS: Ενας παράδεισος σε κόλαση…

  1. Διάβασα.άκουσα…Aκόμη ένα κομμάτι της καρδιάς μου ράγισε απο την σκληρή πραγατικότητα. Μα όσο κοιτω κ οσα περισσότερα μαθαίνω για τούτο τον κόσμο του παραλόγου τοσο πιο έντονη νοιώθω την ανημπόρια μου να ανταποκριθώ στα SOS.Αυτή ακριβως η επίγνωση κομματίζει όλοκληρη την καρδιά.Σαν τί μπορώ να κάνω ρωτώ?

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s