‘Ωρα Αυγούστου!


     

       Και έχει έρθει ήδη ο καυτός μήνας Αύγουστος!

      Ο κορυφαίος μήνας του καλοκαιριού κάνει ήδη την διαδρομή του για φέτος!

      Και, όπως κάθε χρόνο, τέτοιο μήνα, οι θάλασσες πλημμυρίζουν από κόσμο, τα βουνά γιομίζουν από κόσμο, τα κλιματιστικά στις πόλεις δουλεύουν στο φούλ, ο ιδρώτας λαμπυρίζει σε κόμπους στα πρόσωπα, τα ρυάκια του αυλακώνουν τα αμάνικα, στις  καφετερίες οι λογής παρέες δοξάζουν τις παγωμένες "φραπεδιές" , στα ταβερνάκια ραίνονται με μπύρα και ευωδιαστό ουζάκι, τα παγάκια σπάνε στα ποτήρια και ο ήχος κάνει τα στόματα να κυκλώνουν ηδονικά, τα παγωτά λιώνουν σταΜΠΥΡΑ δάχτυλα των μεγάλων, σχηματίζουν αυλακιές γύρω από τα στόματα των μικρών, ο αέρας  βαραίνει από την υγρασία, αποκτάει άλλη οσμή σαν ανακατώνεται από την  μια, στις παραλίες με την αρμύρα και το αντηλιακό,  από την άλλη, μες στο άστυ, με το λιώσιμο της άσφαλτου και την μπόχα των καυσαερίων!

     Οι νύχτες μικρές και άγρυπνες, το αλκοόλ χτυπάει κατακέφαλα, γνήσιο ή "μπόμπα", τους κουναμένους στους θορύβους της χαοτικής, τα κλάμπς σείονται αναστενάζοντας ενωμένα με τους αλλαλαγμούς των θαμώνων τους. Ηχεία στην διαπασών!  Νύχτες γεμάτες από αστέρια  και όρθια φεγγάρια, νύχτες του φλοίσβου, νύχτες των ψυθύρων και των θερινών ερώτων!  Νύχτες με ζωή, με θάνατο, με αρρώστεια! Νύχτες αφρούρητες!

     Ολοι και όλα σε αναβρασμό! Είναι η ώρα Αυγούστου!

     Σχεδόν όλα αυτόν τον μήνα, σκαρφαλώνουν στα όριά τους και , δυστυχώς είναι και φορές που αυτόν τον μήνα ειδικά, τα ξεπερνούν!

     Θέλετε, η αφόρητη ζέστη που τεντώνει τα νεύρα, θέλετε οι διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που οξύνονται στις ώρες της σχόλης του Αυγούστου, θέλετε η μοναξιά προς τα έσω και προς τα έξω, θέλετε η υφέρπουσα ψυχοπάθεια, και να το κακό! ‘Εξαρση των εγκλημάτων βίας τον καυτό μήνα Αύγουστο! Βία εναντίον συναθρώπων, βία εναντίον των ζωντανών, των νεκρών και νεκροζώντανων, βία εναντίον των δέντρων, εναντίον των πραγμάτων, βία παντού!

     Είναι η ώρα Αυγούστου!

     Η αποτίμηση έρχεται μετά …. σα φθινοπωριάσει μαζί με τα κίτρινα φύλλα που σέρνονται από τον αέρα του φθινόπωρου!

     Είπα, αυτόν τον μήνα, να πάω "εις το βουνό εκεί ψηλά". Πεθύμησα τα ψηλά δένδρα που κρατάνε στα φυλλώματά τους τον αέρα της νύχτας, πεθύμησα τις σιωπές τους σαν τον κρατάνε μέσα τους και μέχρι να τον αφήσουνε, πεθύμησα τον ξερό ανάριο βουνίσιο αέρα, την μυρωδιά του δάσους του βουνίσιου, πεθύμησα τον 2388146 γαλαξία αναμεσίς των αστεριών πάνω στο ανοιχτό στερέωμα, πεθύμησα να περπατήσω στα αστρόφωτα μονοπάτια, να μυρίσω το χόρτο και το χώμα της γής της νύχτας του βουνού. Και εκεί θάμαι, πρώτα ο Θεός, σε κανα δύο μέρες.

     Εύχομαι σε όλους σας καλά να περάσετε, όπου και αν είσθε..

και.. τα λέμε πάλι λίγες μέρες μετά..

Καλή νάναι για όλους σας η ώρα Αυγούστου!

Advertisements

2 thoughts on “‘Ωρα Αυγούστου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s