Δηλώνω συγκλονισμένη!


          8/12/2008

        Είναι κιόλας δύο μέρες μετά από αυτό το αποτρόπαιο συμβάν στα Εξάρχεια Αθηνών, εκεί όπου ένα ανήλικο παιδί έπεσε δολοφονημένο από την σφαίρα όπλου νομίμως κατέχοντος, ειδικού φρουρού κατά την εκτέλεση περιπολίας μετά του συνεργούντος αμέσως στην παραπάνω ανθρωποκτόνο ενέργεια του συναδέλφου και ομοίου του, εις την θέσιν αστυνομικών οργάνων!

         Και ήταν αυτό ένα χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου!

         Είναι μια μέρα μετά, τα όσα φρικτά επακολούθησαν του συμβάντος. Τόσο από πλευράς των εξεγερμένων από τον άδικο θάνατο του νεαρού, όσο και από τις magtv_efta αντιδράσεις και βίαιες και ανέλεγκτες πράξεις ορισμένων από τα σώματα των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους “εξεγερμένους” και στα όσα άνομα, άδικα και ολέθρια έπραξαν εξ αφορμής αυτού του τραγικού συμβάντος!

       Και ήτανε- είναι και αυτό ένα χρονικό προαναγγελθέν!

       Παρακολούθησα το συγκλονιστικό video, όπως μεταδόθηκε από το Mega channel και το οποίο καταχώρησε, εύλογα, σήμερα στην σελίδα του ο φίλος Κωνσταντίνος εδώ. Είδα τις καταστροφές, τις έζησα και στην πόλη μου, διάβασα τα περί των παραιτήσεων των δικηγόρων των δύο ειδικών φρουρών, την ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής – νεκροψίας και τις σχετικές συλλυπητήριες δηλώσεις των αρμοδίων.

          Πως μπορώ, ως Ελληνίδα πολίτις, ως γυναίκα, ως μέλος αυτής της κοινωνίας, να μην θλιβώ, να μην αγανακτήσω, να μην εξοργισθώ με όλον αυτόν τον χαλασμό;;

          Για ποιο κράτος δικαίου και δημοκρατίας  επαίρονται οι δήθεν επαΐοντες;;;

          Εδώ, σ’αυτό, μόλις, το διήμερο, πρωταγωνίστησε το χάος σε όλες τις πλευρές.

          Το συμβάν της θανάτωσης του παιδιού ήταν πράξη ολέθρια και απαράδεκτη για μια κοινωνία ενός κράτους που θέλει να λέγεται ευνομούμενο, οι επακολουθήσασες “εξεγέρσεις” και καταστολές των “εξεγερθέντων”, ως αντιδράσεις ακόμη και οι όψιμες σημερινές απεδείχθησαν, επίσης ολέθριες πράξεις, επίσης απαράδεκτες για ένα κράτος που θέλει να λέγεται συγκροτημένο και ότι εφαρμόζει τις δημοκρατικές διαδικασίες (κατά την πρόληψη συμβάντων, κατά και εν τη εκτελέσει τους, κατά την κατά νόμω σύλληψη  και την κατά νόμω τιμωρία των υπευθύνων).

           Μα, τόσο το τραγικό συμβάν της ανθρωποκτονίας,, όσο και οι δράσεις και οι αντιδράσεις που επηκολούθησαν, ήσαν, κατ’εμέ, μετά βεβαιότητος, αναμενόμενες χρονικά, ως απότοκες πολλαπλών ατελειών, ατελών ενεργειών και υπαιτίων πλημμελειών ενός κράτους έμπλεου αδικίας όσον αφορά εις την ορθή θέσπιση και τήρηση των νόμων και, βεβαίως, ως οικτρές  συνέπειες  της πολλαπλώς και από βάθους χρόνου και επί σειράς ετών, επιδεδειγμένης ανευθυνότητος των φορέων της τε νομοθετικής και εκτελεστικής, κυρίως, εξουσίας έναντι των πολιτών της.

          ‘Ο,τι είδα και είδαμε όλοι τούτες τις μέρες, αυτός ο θάνατος, αυτές οι καταστροφές περιουσιών, αυτές οι βάναυσα κραυγαλέες επιχειρήσεις καταστολής, ήτανε χρονικό προαναγγελθέν!

           Οι οψίμως επακολουθήσασες και μελλόμενες, περαιτέρω επαυξανόμενες, να εκδηλωθούν, λόγοις και πράξεσιν, αντιδράσεις των όποιων κομματικών μηχανισμών, γιγνόμενες προς τον σκοπόν καπηλεύσεως των τραγικών γεγονότων και οικειοποιήσεως υπερ εαυτών του θετικώς προσδοκωμένου ωφέλους δια τον ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΑΚΗΣ, Το κεφάλι, πέτρα προσεταιρισμό εκλογικής πελατείας, είναι θλιβερή οικεία απόληξη των δραμάτων που έλαβαν χώρα.

          Και ενέχουν αυτές οι κομματικές αντιδράσεις, δυστυχώς, τέτοια οδυνηρή οικειότητα !

           Και ακόμη δεν έγινε η ταφή του παιδιού!

           Πως θεωρούν εαυτούς νομιμοποιουμένους στην κάρπωση των ωφελημάτων, αφου ουδόλως είχαν αντιδράσει, ως ώφειλαν, στον δέοντα χρόνον προκειμένου να μην γίνουν τα όσα έγιναν και γίνονται ;;

           Γιατί, επί παραδείγματι, οι αποκαλούμενοι ειδικοί φρουροί να εκτελούν εργασία αστυνομικών, ενώ δεν πληρούν τις ίδιες με εκείνους προϋποθέσεις εισόδου και εξασκήσεως για την άσκηση των συγκεκριμένων καθηκόντων ;

           ‘Εμαθα, και δεν το έχω διασταυρώσει, πως αρκεί μια δίμηνος στοιχειώδης εκπαίδευση, προκειμένου κάποιος να χρισθεί ως ειδικός φρουρός και να του παρασχεθεί η δυνατότητα κατοχής όπλου και η εξουσία να λειτουργεί αντί αστυνομικού οργάνου και ως τέτοιος.

           Είναι βέβαιον πως η άπαξ εκπαίδευσις αυτή είναι εκ των άνευ απορριπτέα ως μη επαρκής, όπως εξ άλλου και εκείνη η άλλη, η των πράγματι αστυνομικών. Δεν είναι μόνον, όμως, οτι πρόκειται περί εκπαιδεύσεων ελαχίστης διαρκείας, είναι οτι δεν κρίθηκε ποτέ οτι είναι απαραίτητος προυπόθεσις για την παραμονή εις την εργασία αυτή ή την άλλη, η εξακολούθησις ανά τακτά διαστήματα της εκπαιδεύσεως και μετεκεπαιδεύσεώς των και , κυρίως,  η τακτή επαναξιολογησή των ως καταλλήλων.

          Δεν γνωρίζω μετά βεβαιότητος, επίσης, αν προηγείται ιατρική και ψυχολογική εξέτασις των υποψηφίων και σχετική ιατρική πιστοποίηση περί της καταλληλότητός των ή μη γι’ αυτήν την εργασία. Ας υποθέσω πως ναι, έστω αυτή, υπάρχει

           Εκείνο, όμως, που γνωρίζω μετά βεβαιότητος, είναι οτι, σε αυτό το Κράτος, που θέλει να λέγεται ευνομούμενο και δημοκρατικό, ουδείς από τους λεγόμενους κλάδους  φορέων εξουσίας επί της ζωής, της υγείας,  της τιμής και της ελευθερίας μα και της παιδείας  των πολιτών της, συζητήθηκε ή κρίθηκε ποτε, οτι κατά την διάρκειαν των ετών εξασκήσεως του λειτουργήματος – επαγγέλματος ενός εκάστου εκ των οιωνδήποτε των άνω κλάδων, (οτι) χρήζει- ως εκ της ηυξημένης ευθύνης και σημαντικότητας ως προς τις συνέπειες των ενεργειών του-  τακτού επανελέγχου της υγείας του ( σωματικής, διανοητικής και ψυχολογικής) από εξειδικευμένους ιατρούς προκειμένου να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

            Γιατί;; Τόσες ζωές στρεβλώνονται και άλλες τόσες  χάνονται εξ αιτίας αυτών των εγκληματικών παραλείψεων! Φτάνει πια!

            Ας σηματοδοτήσει αυτός ο θάνατος την αρχή για να γίνει αυτό το Κράτος πιό δίκαιο πιο υπεύθυνο, πιο ευαίσθητο στις ανάγκες των πολιτών     του!

             Ας μην γίνει αυτός ο θάνατος ένα ακόμη εμπορεύσιμο γεγονός!

             Είναι τόσο κρίμα. Ήτανε μόλις 15 ετών! Ένα παιδί

       Ας είναι αυτό το τελευταίο αίμα που χύθηκε στον βωμό της αδιαφορίας, της ανευθυνότητας, του εφησυχασμού και της εκμετάλλευσης!

           Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Έχουνε την συμπάθειά μου στον πόνο και στις όποιες ενοχές τους.

             

Advertisements

3 thoughts on “Δηλώνω συγκλονισμένη!

  1. Απολυτα συμφωνη με οσα λες.ειδικα για τους ειδικους φρουρους,την εκπαιδευση τους και αξιολογηση τους.Και τη δικη μου συμπαθεια στον πονο των γονιων του 15χρονου, και στις οποιες ενοχες τους.Καλο βραδυ Βεατρικη.

    Μου αρέσει!

  2. Φίλη Βεατρίκη, δε μπορώ ακόμη να χωνέψω το θάνατο ενός παιδιού τόσο άδικα, γιατί είμαι γονιός και πονώ. Όμως, όσο και αν ακουστεί υπερβολικό, θα ακολουθήσουν πολλά εμφράγματα και εγκεφαλικά, από τις καταστροφές των βανδάλων. Γιατί οι περιουσίες που καταστρέφονται, είναι άμεσα συνδεδεμένες με την επιβίωση και την υγεία των κατόχων τους. Εκείνων που καταστράφηκαν οικονομικά και θα καταστραφούν βιολογικά. Γιατί ο αγώνας για τον επιούσιο, ήταν άμεσα συνδεδεμένος με την περιουσία τους. Και οι αλήτες που την έκαψαν, το έκαναν χωρίς φιλότιμο, χωρίς τύψεις, χωρίς λογική. Ντροπή σε όλους ! Τους αστυνομικούς-φονιάδες, τους "δημοκράτες"-βάνδαλους, (αυτούς έπρεπε να εκτελούν αυτή την ώρα οι αστυνομικοί…), το κράτος-παρωδία. Κι εμάς ακόμη (μηδ\’ εμού εξαιρουμένου) , που παραφιλολογούμε εκ του ασφαλούς…

    Μου αρέσει!

  3. Kaλημερα Βεατρικη….ολοι μας γνωριζουμε πως το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι…και ολα αυτα που συνεβησανηταν χρονικα προαναγγελθεντα…μυριζαν απο καιρο και απλα δεν ηταν γνωστη η αιτια που θα σηματοδοτουσε να αναψει το φυτιλι καινα γινουν ολα σταχτη….!! Ας είναι αυτό το τελευταίο αίμα που χύθηκε στον βωμό της αδιαφορίας, της ανευθυνότητας, του εφησυχασμού και της εκμετάλλευσης! και απο μενα… Τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένειά του. Εχουνε την συμπάθειά μου στον πόνο και στα οποια ερωτηματικα τους….

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s