SOS! Ενα αλλιώτικο μωρό!


Great Horned Owl

Το βλέπετε στην εικόνα, το μωρό κουκουβαγιόπουλο;

Ε! Φαντασθείτε το, ακόμη πιο μικρούλι, μ΄ολόλευκο τρίχωμα,  με τα μάτια κλειστά ακόμη. Ένα μικρό μικρό μωράκι!

Αυτό το μωράκι βρέθηκε να με περιμένει σήμερα στο σπίτι το απόγευμα!  Κι έπαθα ταραχή!

Μου το φέρανε οι γονείς μου. Το βρήκανε στο χτήμα μας, μοναχό να κλαίει κάτω από τον ήλιο..Ψάξανε, μου είπανε, μια γύρα να βρούνε την μάνα του, την φωλιά της μα..εις μάτην.. Η ώρα πέρναγε… Δεν ξέρανε τι να κάνουνε, δεν μπορούσανε και να το αφήσουνε κεί- θα τότρωγε κανα φίδι- μου το φέρανε- το λοιπόν- πεσκέσι..

Μάλιστα!! Το βάλανε σε ένα μικρό καλαθάκι που το σκεπάσανε κιόλας με ένα πανί και μου τ’αποθέσανε στο τραπέζι. Που να φανταζόμουνα τί ήτανε μες στο σκεπασμένο καλάθι!

‘Οταν ανύποπτη, σήκωσα το πανί και τόδα, έβαλα φωνή μεγάλη! .. Ξανάριξα μια ματιά.. Το αναγνώρισα. Κείνο μαζεύτηκε πιό πολύ.. Ζει! σκέφθηκα μ’ανακούφιση! Ησύχασα.. Εμαθα και το ιστορικό ..Και ξέμεινα να το κοιτάζω και να αναρωτιέμαι τι να το κάνω

Να το δώσω κάπου και που;

Να το κρατήσω, μέχρι να μεγαλώσει να το πάω να τ’αφήσω στον παλιό περιστερώνα στο χτήμα;;

Πως να το κρατήσω στην ζωή; Ένα μωρό μωρό που δεν έχει ανοίξει ακόμη τα μάτια; Υπάρχει ελπίς;;

Να το δώ ν’αργοπεθαίνει; Χριστέ μου

Μπας και ξέρετε σείς κάτι; Εκπέμπω σήμα βοηθείας!!

Κείνο που έκανα είναι να το δώσω νερό με μια οδοντογλυφίδα.. Σκέφθηκα θάτανε διψασμένο..΄Σα να ήπιε..Ναι

Μετά, μούρθε μια ιδέα και έβρασα έν αυγό- μελάτο. Ετσι βάλθηκα τ’απόγιομα να ταίζω το κουκουβαγιόπουλο βουτώντας την οδοντογλυφίδα μες το κρόκο και από κεί  στο ράμφος του μωρού..

Και δεν τ’ άνοιγε το ρημάδι..το στόμα του. Ούτε να το πιάσω, να του τ’ανοίξω δεν μπορεσα.. Εβαλε φωνή, θα το πόνεσα..Τόσο μικρό. Μετά, όμως, σαν να του άρεσε..Εμαθα και εγώ λίγο καλύτερα το πως..Κάτι έφαγε.. Μένει να γυρίσω το βράδυ, να δώ τι γίνεται

Πείτε μου και σείς!!

Ξέρετε κάτι;

Υπάρχει ελπίς;;;

25 σκέψεις σχετικά με το “SOS! Ενα αλλιώτικο μωρό!

  1. αττικο ζωολογικο παρκο!!! εκει απ\’οτι ξερω δεχονται ζωακια και εχουν και πολλα πουλια!!!και απο οτι εχω δει τα προσεχουν πολυ!!!!καλο απογευμα!!!!

    Μου αρέσει!

  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΜΟΥ……….ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΡΓΑ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΙΣΩΣ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ………..ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ……….ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ.Aττικό Ζωολογικό Πάρκο Α.Ε. Γιαλού Σπάτα 19004 Ταχ. Θυρ. 38Τηλ.: 210 6634724 Φαξ: 210 6634726Email: zoo@atticapark.gr

    Μου αρέσει!

  3. Καλημερα Βεατρικη μου αν δεν τα καταφερεις σε αυτα τα τηλεψωνα θα ελεγα να ζηταγες βοηθεια απο εναν κοντινο κτηνιατρο.Αυτοι εχουν περισσοτερα τηλ για επικοινωνια.Η αληθεια ειναι πως εβαλες ενα προβλημα στη ζωη σου γιατιδεν ειναι ευκολο να το βοηθησεις και θα αισθανεσαι και τυψεις γι\’αυτο!καλη συνεχεια και καλη δυναμη!

    Μου αρέσει!

  4. Ωχου Θεέ μου… Πρέπει να κάνουμε κάτι σήμερα!Με πέτυχες και μένα σε μια μέρα…ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ. Θα σκάσω αμα μάθω ότι δε τα κατάφερε…Ισως αν επικοινωνούσες με την Ορνιθολογική εταιρεια να σου δίνουν κάποιο χρήσιμο τηλέφωνο. Κάντο ΑΜΕΣΑ!Μόνο αυτοί ξέρουν τι πρέπει να κάνεις.

    Μου αρέσει!

  5. Καλημέρααα! Ζεί!! Λοιπόν, χθες βράδυ, πήγα στο φαρμακείο, πήρα μια σύγριγγα, εξηγώντας την περίπτωση. Είχα πεί, εν τω μεταξύ, και μούφεραν γάλα κατσικίσιο. Χθες βράδυ, λοιπόν το τάισα με την σύριγγα γάλα…Ηπιε! Σήμερα το πρωι, δεν έχει σφραγισμένο το ράμφος του σα χθες, αμα του αγγίζω το κεφαλάκι, τ\’ανοίγει… Και σκούζει…. Βγάζει ένα παράπονο..άλλο πράγμα.. Αλλά για να φωνάζει..σημαίνει οτι πήρε δυνάμεις.. Το ξανατάισαΣας ευχαριστώ!!!!Βίκυ μου, σ\’ευχαριστώ, θα πάρω τώρα τηλέφωνο, κάτι θα μου πούνε.. Μένω και στην Πάτρα, μουναι δύσκολο να το πάω κατά κεί.. Ντόρα μου, ναι, αυτό θα κάνω, θα πεταχθώ να ρωτήσω κι ένα κτηνίατρο. Βλέποντας και κάνοντας..Θα δούμε..Μίνα μου, θα σας πω νεώτερα.Μακάρι να τα καταφέρει.

    Μου αρέσει!

  6. Αχου βρε Βεατρίκη!Ειδα το sos με το που μπαίνω και ανησύχησα! Διαβάζοντας ηρέμησα αφού είδα οτι το ένστικτο το μητρικό βρήκε ευθύς την πρώτη ελπίδα.Αγάπη! Οι άλλες λύσεις έποντε, κι απ`οτι βλέπω ήρθαν.Δεν έχω κάποια αλλη απ όσες αναφέρθηκαν να σου πω…εκτός απ το..ναι… να το κρατήσεις.Καλημέρα γλυκειά της φύσης παραμάνα.

    Μου αρέσει!

  7. Καλημέρα Βεατρίκη μου.Εύχομαι να βρεις την καλύτερη δυνατή λύση για το πλάσμα αυτό.Ρώτησα τον άντρα μου που του έχει τύχει στην υπηρεσία να βρει άγρια ζώα και πτηνά και μου είπε οτι επικοινωνούν με το Κέντρο Προσταστίας Αγριων Ζώων που βρίσκεται στην Αίγινα. Θα προσπαθήσω να σου βρω το τηλέφωνο για να επικοινωνήσεις μαζί τους. Δεν χρειάζεται νομίζω να το πας εσύ. Το προωθούν αυτοί στους κατα τόπους συλλόγους τους και αναλαμβάνουν την μετακίνηση του ζώου.Καλή δύναμη και επανέρχομαι με το τηλέφωνοΦιλάκιααααααααααααααααααααααα

    Μου αρέσει!

  8. Λοιπόν, βρήκα οτι υπάρχει σελίδα του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορώ να μπω στη σελίδα τους.Οι στόχοι και η δράση του κέντρου βρίσκονται και σ αυτή τη διεύθυνση http://www.agrotravel.gr/agro/site/AgroTravel/t_docpage?sparam=aigina&doc=/Documents/Agrotravel/learnabout/Attiki/ekpaz&sub_nav=Lodgingsόπου και θα βρεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας.Καλή επιτυχία

    Μου αρέσει!

  9. καλημερα Βεατρικη….τι γλυκια συντροφια που απεκτησες.. :), δυστυχως δε γνωριζω κατι για να βοηθησω, αλλα απ\’οτι ειδα οι υπολοιποι σου εδωσαν αρκετες πληροφοριες..ελπιζω να σε βοηθησαν αυτοι….πολλα φιλια

    Μου αρέσει!

  10. Καλησπέρα! Πάει….Και \’εμοιαζαν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα..Σήμερα το μεσημέρι γυρίζοντας το βρήκα να κοιμάται..Ησύχασα.. Το ραντεβού με τον κτηνίατρο ήτανε το απόγευμα. Ξύπνησα και πήγα να δώ..Και είχε φύγει..Μια ψυχούλα ήτανε..Και ξέρετε, ίσα που σήμερα το μεσημέρι είχε αρχίσει να ανοίγει τα ματάκια του..

    Μου αρέσει!

  11. ΑΣΕ ΦΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟ ΕΞΩ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ …..ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΑΚΙ………….ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ………ΡΟΥΦΗΓΜΑ-ΚΡΑΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ…….ΚΑΙ ΑΦΗΝΕ ΤΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ…..

    Μου αρέσει!

  12. Καλησπερα Βεατρικη..ειδα το σημα κινδυνου και σκεφτηκα αν μπορω να σε βοηθησω καθολου…Σκεφτηκα αμεσως το κεντρο προστασιας και περιθαλψης αγριων πτηνων που σου εχουν αναφερει ηδη…οπως και η ελληνικη ορνιθολογικη εταιρια..2108228704.ελπιζω να βρεις γρηγορα λυση χωρις καμια επιπλοκη..

    Μου αρέσει!

  13. Καλημέρα σ\’όλους!Σας ευχαριστώ όλους σα για το ενδιαφέρον, για το νοιάξιμο!Σας παρακαλώ, μη γράφετε άλλα τέτοια.. Μάριέ μου, Γιώργο, Σάκη..Είπα κάτι χθες, μα , φαίνεται, δεν τόγραψα με τρόπο τέτοιο ώστε νάναι σαφές , Το μωράκι, το κουκουβιαγιόπουλο, πέθανε χθες νωρίς το απόγιομα. Πάει το μωράκι. .Κοιμότανε και είχα ησυχάσει οτι ήτανε ύπνος.. Κουκουβάγια , σκέφθηκα δεν είναι; Γιαυτό κοιμάται , είναι και μωρό..καλό θα του κάνει… Μουκανε εντύπωση ποσο βαρύς ητανε ο ύπνος, μονάχα ..Και μετά,.. δεν ξύπνησε……..

    Μου αρέσει!

  14. …………………………………………………………………………………………………..ΔΕΝ ΣΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ!!!!!!!!………ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ!!!!!!!…….ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ-ΠΡΟΣΘΕΣΕ!!!!!!……….ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΒΕΑΤΡΙΚΗ….

    Μου αρέσει!

  15. Στην Αίγινα υπαρχει μια "φαρμα " για προστασία της πανίδας !! Ειδάλως εκεί στο κτήμα όπου βρεθηκε θα γυροφέρνει η μαμα του και καπου εκει θα ειναι και η φωλια της !! Ελπ\’ιζω να βοήθησα !! Ν είσαι πάντα καλά !!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.