Ωρα σαγήνης


cf89cf81ceb1-cf83ceb1ceb3ceaecebdceb7cf821
ανθος
                                       
  Απόσπασμα από το ποίημα “Κλίμα της απουσίας” του Οδυσσέα Ελύτη

15 σκέψεις σχετικά με το “Ωρα σαγήνης

  1. Η ωρα ξεχαστηκε βραδιαζοντας …και θα ξεχαστεί πάλι φέρνοντας μας μια καινούρια μέρα…Καλό βράδυ Βεατρίκη μου :))

    Μου αρέσει!

  2. Είναι μια ώρα …δύσκολη Βεατρίκη μου!!! Πολύ ωραία μελωδία …ένα γαλήνιο σαγηνευτικό διάλειμμα! Καληνύχτα!!!

    Μου αρέσει!

  3. Πάντα όμορφες σαγηνευτικές βραδιές να έχεις… Καλό ξημέρωμα Βεατρίκη… τι μπορεί να πει κάποιος για τον Ελύτη!! Χίλια ταξίδια μας πηγαίνει μέσα από κάθε στίχο του!!

    Μου αρέσει!

  4. Καλη σας μέρα! Ωραία μέρα ξημέρωσε σήμερα! Κι είχε μια ζέστη την νύχτα…άλλο πράγμα! Καλοκαίριασε!!!Σταμάτη μου, με γοήτεψε η εικόνα, όντως και κείνη ήτανε που με ταξίδεψε στο ποίημα! Κι η εικόνα και το ποίημα μουφεραν μέσα μου την μουσική.. Κι έγινε η ώρα, ώρα σαγήνης

    Μου αρέσει!

  5. Αχ! Σας ευχαριστώ! Καλημέρα σ\’ όλους σας! Και που να βλέπατε την σημερινή πουχει γιομίσει το μυαλό μου και την ψυχή μου απ\’ το ξημέρωμα! Είναι μια εικόνα όλη βουτηγμένη στο γαλάζιο, στο τυρκουάζ, στο πράσινο των δέντρων της αμμουδιάς.. όπως αντανακλάται σε κρουσταλλένια νερά….Καταλαβαίνετε…..Ενεκα η ζέστη! Κι ήτανε και κείνη την πρωινή εικόνα της θάλασσας αντίκρυ μου, με το πουτριβα τα μάτια να ξυπνήσω! Χάρμα! Πέλαγο βαθύ τάντίκρυ και κείνο το άρωμα των άσπρων μικρολούλουδων της μπουγαρινιάς μου που μούσπασε την μύτη!Την εικόνα την έδωσα.. Ωρα να την ντύσουμε με λόγο και μουσική…Ε;;;Μμμμμ! Ηδη σιγοτραγουδάω κάτι τις!Επιστρέφοντας από τα της εργασίας τα ξαναλέμε!Καλημέρααααα!

    Μου αρέσει!

  6. καλημερα Βεατρικη….μελαγχολικο το ποιημα σου ..αλλα τοσο ωραιο…θα κρατησω για μενα αυτους τους στιχους.."Η ωρα ξεχαστηκε βραδιαζονταςΔιχως θυμησηΜε το δεντρο της αμιλητοΠρος τη θαλασσα …"καλη σου μερα…πολλα φιλια..

    Μου αρέσει!

  7. Δεν είναι σαγηνευτικό όταν το αειθαλές δέντρο της σκέψης μας ακολουθεί τις συνειρμικές αλληλουχίες που παραγάγουν συναισθήματα μέσα από εικόνες, ήχους, στίχους ..;;…δεν έχει σημασία ποια ζαριά άνοιξε το δρόμο στον οδοιπόρο της φαντασίας και των επιθυμιών..σημασία έχει αν πήρε τα μαύρα η τα άσπρα πούλια σαν οδηγό συναισθηματικών ταξιδιών..…δεν έχει σημασία τι διέγειρε την πρωτογενή σκέψη η την ανάμνηση…ούτε αν υπήρξε η ανάγκη πυξίδας και χάραξης χάρτη πορείας στο σενάριο των βαθύτερων των φαντασιώσεων…….μα σημασία έχει η σκηνοθεσία του έργου των σκέψεων μας να προκαλέσει την ευδαιμονία των συναισθημάτων που βιώνουμε όταν απελευθερώνουμε την ταυτότητα του εγώ μας εκείνη τη στιγμή!!!Αυτή ακριβώς είναι η μαγεία της συναισθηματικής αποκάλυψης και προσωπικής αποτύπωσης σε λέξεις ,ήχους,εικόνες…όταν η υποκειμενική πραγματικότητα που εφιστάμεθα μέσα μας με τη μορφή των σκέψεων ενσαρκώνεται σε ένα σύνολο χυμών .. …τη στιγμή που η έκκριση όλων των αδένων διοχετεύει με ενέργεια το είναι μας και παράγει το παρόν μας…ίσως να μην είναι πάντα η γεύση γλυκειά …μα είναι η δική μας γεύση..και ξέρεις.. γλυκειά μου Βεατρίκη πόσο μελωδικό ακούγεται το ρούφηγμα του χυμού που αφήνεις να κυλήσει στο χώρο σου, από τους διαβάτες και τους αφουγκρασθέντες .. και ναι..!!..έχω την αίσθηση πως διαισθητικά το νιώθεις ως αντανακλαστική επιστροφή… και τι όμορφα που συνεχίζεται η ροή …όταν κι εκείνοι θα αφήσουν με της σειρά τους το αποτύπωμα τους στον κύκλο.. σκέψη- συναίσθημα- σκέψη –συναίσθημα, δημιουργώντας το δικό τους παρόν….σε ήπια και συνεχίζω…Καλό απόγευμα Βεατρίκη μου..!!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  8. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ…….ΒΕΑΤΡΙΚΗ…………………..ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ..ΕΠΙΜΟΝΗ.ΑΡΚΕΤΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ………..ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ!!!!!!………….καπως ετσι……λεει…………………..ΒΥΕ..

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.