Ενα νέο φεγγάρι γεννιέται απόψε!


  νέα σελήνη1 (2)

Κι είναι όντως απόψε στις είκοσι δυό του Ιούνη μήνα

η νύχτα της Νέας Σελήνης

Το σύμβολο μιας νέας αρχής

Καλησπέρα σ’όλους

1.-blu_thumb.gif

 Dream Catcherlg

κι ας είναι η νέα αρχή

για τον καθένα μας

μαζί με την γέννηση της νέας Σελήνης

Απόψε κιόλας

Εξ άλλου, κάθε στιγμή, είναι μια νέα στιγμή. Ας την αδράξουμε!

w66xr9u4

Το εντός εισαγωγικών κείμενο είναι απόσπασμα απ’το ποίημα του ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου “ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος”. Στην εικόνα απεικονίζεται η γέννηση της νέας Σελήνης ενώ δίπλα της είναι η Αφροδίτη (εκεί στο φωτεινό σημείο)

14 σκέψεις σχετικά με το “Ενα νέο φεγγάρι γεννιέται απόψε!

  1. Βεατρίκη μου καλησπερα. Κάθε γέννηση σημαίνει καινούριο ξεκίνημα άρα ΕΛΠΙΔΑ……..για κάτι καλύτερο…..Εύχομαι όλοι μας να έχουμε την δύναμη και την θέληση να ξαναγεννιόμαστε μέσα απο τις στάχτες μας………

    Μου αρέσει!

  2. Καλησπέρα Σήλια μου, κάθε γέννηση είναι μία αρχή στην αλυσσίδα της συνέχειας της πορείας. Κι είναι η πορεία για ο,τι ζεί, ο,τι υπάρχει.. προς το τέλος και ..ίσως πάλι από την αρχή… αρχή και τέλος κάθε στιγμή αγκαλιά ζωή και θάνατος.. Και Μια καλησπέρα για τον φίλο τον K. Dominant.. Ναι , είναι και οι αρκούδοι που λενε πιά μοναχα ευχαριστώ..Ας ακούσουμε. λέω, και το πρώτο μέρος του υπέροχου ποιήματος..για την κυρία με τα μαύρα: http://www.youtube.com/watch?v=9EcZH_9bZYE

    Μου αρέσει!

  3. η σονατα ειναι το αγαπημενο μου εργο του Ριτσου!!! μια καινουρια αρχη λοιπον….μακαρι να φερει κατι καλο… :))))

    Μου αρέσει!

  4. καλησπερα Βεατρικη……καινουργια αρχη με σεληνη…. ισως επειδη ειναι κατι το διαφορετικο….μπορει να βγει και σε καλο…. σε καλο για ολους μας…..

    Μου αρέσει!

  5. Καλησπερα Βεα…ευχομαι η γεννηση της νεας σεληνης να φερει οτι καλλιτερο στον καθενα απο μας…..μια νεα αρχη…κατι καινουργιο ομορφο ας ανατειλει αποψε στις καρδιες και στις προσδοκιες μας….νασαι καλα !!

    Μου αρέσει!

  6. Βεατρίκη μου χωρίς να γνωρίζω το γεγονός της νέας Σελήνης πήρα κάποιες αποφάσεις σήμερα… Μια νέα καλή αρχή λοιπόν να κάνουμε όλοι!!Καλό απόγευμα κοριτσάκι!! :)))

    Μου αρέσει!

  7. Ο ΛΑΟΣ ΒΕΑΤΡΙΚΗ…ΛΕΕΙ…………………Αλλαξε ο μανωλιος..κι εβαλε την καπα του Αλλιως!!…..ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΕΣ…………..ΤΩΡΑ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ………ΝΟ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ!! : )

    Μου αρέσει!

  8. κ α λ η μ έ ρ α….νέα μέρα…. νέα εποχή….. νέα σελήνη….. κι η Ζ Ω Η προχωρά….. κυκλικά…κι αγκαλιάζει… τα πάντα… κσι μένα μαζί!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.