‘Οσα η αγάπη ονειρεύεται


The-Embrace

Παίρνω απόσταση απ’ το χθες
να ‘ρθούνε κι άλλες εποχές.
Να ‘ρθουνε λύπες και χαρές
καινούριες να σου τις χαρίσω.

Παίρνω απόσταση απ’ το χθες
για να μπορέσω να με θες
να βρω τραγούδια, μουσικές
καινούριες να σου τραγουδήσω.

Έλα μη μου καίγεσαι,
θα σου χαρίσω ό,τι θες
έλα μη μου καίγεσαι,
όλα μου τ’ αύριο και τα χθες
στο τώρα θα τα κλείσω

 

Όσα η αγάπη ονειρεύεται,
τα αφήνει όνειρα η ζωή.
Μα όποιος στ’ αλήθεια ερωτεύεται
κάνει τον πόνο προσευχή,
βαρκούλα κάνει το φιλί
και ξενιτεύεται.

Παίρνω απόσταση άμα θες
κι από τις πρώτες μας ματιές,
για να μπορέσω με γητειές
καινούργιες να στις ξαναδώσω.

Βρίσκω στον έρωτα γιατρειές
να τον γιατρέψω απ’ τις πληγές
και στολισμένο χαρακιές
καινούριες να τον ξανανιώσω.

Έλα μη μου καίγεσαι
θα σου χαρίσω ό,τι θες
έλα μη μου καίγεσαι
όλα μου τ’ αύριο και τα χθες
στο τώρα θα τα κλείσω

Όσα η αγάπη ονειρεύεται
τα αφήνει όνειρα η ζωή
μα όποιος στ’ αλήθεια ερωτεύεται
κάνει τον πόνο προσευχή,
βαρκούλα κάνει το φιλί
και ξενιτεύεται.

c87e6120f4e4026f88b4856661c978ce_we

Στίχοι και μουσική και ερμηνεία : Aλκίνοος Ιωαννίδης

 

6 σκέψεις σχετικά με το “‘Οσα η αγάπη ονειρεύεται

  1. Όνειρο και ελπίδα. Ελπίδα και όνειρο. Όταν συνδέονται με την αγάπη η ελπίδα και το όνειρο ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ μ΄πορεί να προκύψει και ειδικά από τον μελωδό Αλκίνοο με την υπέροχη φωνή.

    Μου αρέσει!

  2. Καλησπέρα γλυκειά μου Βεατρίκη,όνειρα και αγάπες… να μην τα ξαναλέω… όνειρα για οτιδήποτε άλλο εκτός από αγάπες…συγνώμη που γίνομαι τόσο πικρόχολη αλλά… δεν βγαίνει αλλιως…Καλο ξημέρωμα να έχεις

    Μου αρέσει!

  3. καλησπερα καλη μου Βεατρικη….!!!!πολυ ομορφο τραγουδι διαλεξες για να μας μιλησεις μεσα απο αυτο……"οσα η αγαπη ονειρευεται"…….τι ονειρευεται η αγαπη???….εκτος απο αληθινη αγαπη, τι αλλο???…..ας κανουμε βαρκουλα το φιλι λοιπον και ας ξενιτευτουμε….. :)φιλια και καλη συνεχεια….

    Μου αρέσει!

  4. Καλησπέρα σ\’ όλουςΝα πω κάτι, κατά πως το αντιλαμβάνομαι: Το τραγούδι δεν μιλάει για αγάπη κι όνειρα κι ελπίδες..Λεει " Όσα η αγάπη ονειρεύεται ,τα αφήνει όνειρα η ζωή" δηλαδή εκκινά με το δεδομένο των ονείρων αγάπης που μείνανε όνειρα μονον στην ζωή και δεν γίνανε πραγματικότητά της.Ετσι, όπως τόδα, το τραγούδι μιλάει για τον έρωτα. Για το γέννημα τ\’αληθινού έρωταΟ έρωτας , όπως το βλέπω, σαν έρχεται κι είναι σπάνιος, όπως σπάνια είναι και τ\’αληθινά, σημαίνει την ώρα της υπέρβασης, της αλλαγής στην ματιά την σκέψη, την αντίληψη των πραγμάτων, την αλλαγή στον ρού του ποταμού..Ναι, θέλει πολλά κότσια ένας τέτοιος έρωτας..Γιατί έρχονται πολλά μαζί του..και οι αλλαγές δεν είναι συνήθως ανώδυνες. Οπότε, σαν πως λεει ο στιχουργός: " μα όποιος στ\’ αλήθεια ερωτεύεται κάνει τον πόνο προσευχή, βαρκούλα κάνει το φιλί και ξενιτεύεται"…και.."όλα μου τ\’ αύριο και τα χθες στο τώρα θα τα κλείσω" γιατί.."Βρίσκω στον έρωτα γιατρειές να τον γιατρέψω απ\’ τις πληγές και στολισμένο χαρακιές καινούριες να τον ξανανιώσω.""Ισως, γιατί η ζωή είναι μες στην έννοια της αλλαγής και του να ζείς την στιγμή " στο εδώ και τώρα"………Πως σου φαίνεται ….το ασανσέρ 300; Χμ! Ωραίο, είπεςΑλήθεια, περί ασανσέρ, λες, να πρόκειται; Αυτό, από ότι ξέρω πάει μόνο πάνω – κάτω ανα τους ορόφους..Χμ!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.