Το “κακό” το μάτι (Τhe Evil Eye)


  
  Πέρα μακρυά στο απέραντο διάστημα, 17.000.000 έτη φωτός απόσταση από την γη
 μας, εκεί, στον Βόρειο αστερισμό της Κόμης της Βερενίκης (Coma Berenices)
 υπάρχει 

“Το μάτι του διαβόλου”!

Ο Εvil Eye ή «Black Eye» Galaxy

Evil Eye Galaxy ΝΑSA

Εκεί, όπου μπροστά στον λαμπερό πυρήνα του υπάρχει μια θεαματική σκοτεινή ζώνη απορρόφησης αστρικής σκόνης είναι

Ο γαλαξίας “ Το μάτι του διαβόλου” ή “ Το μαύρο μάτι”

 όπως παρονομάστηκε  ο Messier 64 (M64), και NGC 4826

που ανακαλύφθηκε από Edward Pigott τον Μάρτιο του 1779, 12 μέρες αργότερα από τον Γερμανό αστρονόμο Johann Elert Bode και πήρε τ’ όνομά του  από τον Γάλλο αστρονόμο  Messier που τον εντόπισε το 1780 αλλά  και τον περιέλαβε στον κατάλογό του με τα στοιχεία Μ64. Τότε, τον περιέγραψε ως ένα νεφέλωμα στον αστερισμό της Βερενίκης, μισοκρυμμένο στα μαλλιά της. Διάφοροι αστρονόμοι δίνουν διαφορετικές αποστάσεις  από την γη για το M64, που κυμαίνονται από 12 έως 44 εκατομμύρια έτη φωτός. Κατά την NASA, ο Μ64 είναι περίπου 17 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.

 Ο εν λόγω γαλαξίας είναι το αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης δύο γαλαξιών στο διάστημα!

Ένα συγχωνευμένο αστρικό σύστημα με μια παράξενη εμφάνιση..

κι ακόμη πιο περίεργες εσωτερικές κινήσεις..

2.     Κι εδώ κάτω, στην γη μας, λένε, δίπλα μας μπορεί, υπάρχει το “κακό” το μάτι, το διαβολικό το μάτι. Το βλέμμα, το πίσω από μια σκέψη  κακόβουλη και ψυχικά ενεργή, που “ ματιάζει”

2006_030_Luzifer_wartet_vergeblich_edit_850x705

       Μιλάω για ‘κείνο το βλέμμα που μπορεί, λένε,  να επηρρεάσει αρνητικά, που μπορεί να εκπέμψει τόση ενέργεια αρνητική σε ένα άλλον άνθρωπο, ή σε κάτι άλλο ζωντανό, ώστε να το καταστήσει αδύναμο, ασθενές ή και να προκαλέσει καταστροφή μα και θάνατο ακόμη!

        Έχουνε και το λένε για το Μάτιασμα, από τους αρχαίους χρόνους, διάφοροι και πολλοί λαοί, ακόμη και οι ορθολογιστές αρχαίοι ημών πρόγονοι, το λάμβαναν υπόψιν τους και έχουνε αναφερθεί σε αυτό:

      Ο Δημόκριτος, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος, Ο Απολλωνίδης, ο Φίλαρχος, ο Ηλιόδωρος, ο Αλέξανδρος ο Αφροδισιεύς, ο Πλίνιος, ο Βιργίλιος, ο Κικέρων, απ’ ο,τι πρόχειρα διάβασα, παραδέχονταν την υπαρξη του κακού ματιού, αυτής της ενέργειας, της βασκανίας, στην ύπαρξη περί του «οφθαλμίζειν», και «εποφθαλμίζειν»

        Αργότερα, η Χριστιανική Εκκλησία μας αποδέχθηκε την ύπαρξή της βασκανίας και, μάλιστα, ο Μέγας Βασίλειος έφτειαξε ολόκληρη προσευχή προστασίας απ’αυτό..

       Σήμερα, στον τόπο μας, υπάρχουνε πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για το “ξεμάτιασμα” και πολλοί άνθρωποι το παραδέχονται, άλλοι δεν έχουν πάρει θέση σε αυτό, άλλοι το αρνούνται ως ανυπόστατο..

        Ημουνα από κείνους που δεν είχαν πάρει θέση..κι ούτε ακόμη, μπορώ να πω. Μα χθες βράδυ, σαν έφτασα να νοιώθω πως πεθαίνω, τόσο άσχημα που ένοιωθα χωρίς εμφανή λόγο και χωρίς να μπορώ να αναγνωρίσω το γιατί και το πως, αλλ’ουτε και με ακρίβεια να το προσδιορίσω, επιστρατεύθηκαν όλες οι  προσευχές και οι μέθοδοι για το “ξεμάτισμα” από τους οικείους μου, ο λιβανισμός όλου του σπιτιού και…ω του θαύματος..εγώ συνήλθα! Και την αλήθεια μου, μαρτυρώ!

        Εσείς, τι γνώμη, τι άποψη έχετε σ’ αυτό;

       Και, προσέχτε την κουβέντα σας, γιατί, όπως συμβούλεψε κάποτε και ο Σωκράτης:

« μη μέγα λέγε, μη τις βασκανία περιτρέψη τον λόγον τον μέλλοντα»

(Πλατ. «Φαίδων» 95Β).

birdtop2

Σημειώσεις:

1) Για τον γαλαξία “ Evil Eye”: Go to source web page: NASA – Evil Eye Galaxy

http://www.constellation-guide.com/black-eye-galaxy-messier-64/

https://www.wikiwand.com/el/%CE%9C%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%AD_64

http://astropixels.com/galaxies/M64-01.html

2) Για τον αστερισμό “ Κόμη της Βερενίκης (Λατ. Coma Berenices): Go to source web page: Κόμη Βερενίκης – Βικιλεξικό

3) Για την Βασκανία: Go to source web page: Βασκανία – Βικιπαίδεια ,

Go to source web page: ESOTERICA.gr – Η ΒΑΣΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ – -= Ανεξήγητα – Μυστήρια =-

Have-A-Great-Day-Angel-And-Sun

Καλημέρα σ’ όλους !

5 σκέψεις σχετικά με το “Το “κακό” το μάτι (Τhe Evil Eye)

  1. καλημερα Βεατρικη μου……οσο και να μας φαινονται απιστευτα και χωρις λογικη καποια πραγματα υπαρχουν και με το παραπανο μαλιστα……επειδη δε μας εχουν τυχει δε συμαινει οτι δεν υπαρχουν…..μεχρι να μας συμβουν και να πιστουμε τελικα…..ετσι και με αυτη τη περιπτωση……πιστευω οτι υπαρχει, και οτι μπορει να κανει και μεγαλο κακο (συμφωνα με καταστασεις που εχω δει και ακουσει)καλη συνεχεια της ημερας να εχεις και ενα ομορφο σαββατοκυριακο να περασεις….φιλια…!!!!

    Μου αρέσει!

  2. καλημερα Βεατρικη μου! κι εγω ετσι! δεν ηξερα τι να πω! αλλα μου ετυχε το ιδιο! ενιωθα τετοιο πονοκεφαλο λες και θα εσπαγε το κεφαλι μου! με ξεματιασε η μητερα μου με μια προσευχη που ηξερε και μεσα σε λιγα λεπτα ημουν καλα….ειναι μετα να μην πιστευεις???υπαρχουν πολλοι τροποι πραγματι! η μητερα μου πχ ξεματιαζει με λαδι και νερο ο παππους μου μ\’ενα μαχαιρι αλλοι λεγοντας μονο μια προσευχη….πολλα φιλακιααααα!!!

    Μου αρέσει!

  3. -ξερεις να ξεματιαζεις ?-ναι…ξερω-ξεματιασε με…. δεν μπορω να ανασανω…. το κεφαλι μου… ζαλαδα….και ω του θαυματος….. με ενα ξεματιασμα…. συνηλθε…..και βεβαια πιστευω στο ματι… και εχω παθει κι εχω μαθει……μεχρι που με εμαθαν να ξεματιαζω…. και τουλαχιστον προσπαθω….. καλο σαββατοκυριακο Βεατρικη μου…..(μια μπλε χαντρα…. μια σκελιδα σκορδο….ενα κομματακι κεχριμπαρι… λενε οτι προστατευουν…..)

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.