Και ο λόγος στο κόκκινο


     8s     Μιας και στην προηγούμενη καταχώρηση μου έκανα λόγο για το κόκκινο το χρώμα ,

(δείτε σχετικώς: Κόκκινο είναι το χρώμα! )

είπα, λοιπόν, εδώ, να αναφερθώ και στα συμπεράσματα μιας επιστημονικής έρευνας αναφορικά με την σύνδεση του χρώματος του κόκκινου με τον έρωτα, που φέρεται δημοσιευμένη- σύμφωνα με την πηγή μου της είδησης-  στο περιοδικό Προσωπικότητας και Κοινωνικής ψυχολογίας «Journal of Personality and Social Psychology»

 blovekiss

PMO4042

Antonio Fuertes

from the Series by Elisa Lazo de Valdez

 blovekissΦΩΤΟΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΣΤΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ
 

ArtScans CMYK

 

 

157517-9-portrait-of-a-woman.jpg

       Κατ’ αυτήν, λοιπόν, την έρευνα του επιτελείου των ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ υπό την διεύθυνση του καθηγητή Άντριου Έλιοτ, βρέθηκε η πρώτη επιστημονική απόδειξη για την αδιάλειπτη από των αρχαιοτάτων χρόνων ως τις μέρες μας σύνδεση του κόκκινου χρώματος με τον Έρωτα και ειδικότερα αναφέρεται ότι:

{Η αισθησιακή προτίμηση των ανδρών στο κόκκινο, πέρα από τις όποιες κοινωνικές αιτίες, έχει και βαθιές βιολογικές ρίζες, καθώς μια ανάλογη προτίμηση έχει ήδη αποδειχτεί στους αρσενικούς πιθήκους όταν βλέπουν κόκκινο στα θηλυκά. Με άλλα, λόγια, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, «τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν αυτό που πολλές γυναίκες εδώ και καιρό υποπτεύονταν και ισχυρίζονταν – ότι οι άνδρες έχουν αντιδράσεις ανάλογες με των ζώων στο σεξουαλικό τομέα».

Οι άνδρες εθελοντές, μεταξύ των πέντε πειραμάτων τα οποία διενήργησαν οι ψυχολόγοι και στα οποία έλαβαν μέρος, έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε φωτογραφίες γυναικών που φορούσαν διάφορα χρώματα και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του τύπου:

«αν έβγαινες σε ραντεβού για πρώτη φορά με αυτή τη γυναίκα, πόσα χρήματα θα ήσουν διατεθειμένος να χαλάσεις;».

Με σημαντική διαφορά, οι γυναίκες με τα κόκκινα αξιολογήθηκαν ως πιο ελκυστικές και σεξουαλικά επιθυμητές (και ικανές να ανοίξουν περισσότερο το πορτοφόλι ενός άνδρα!).

Η διαπίστωση αυτή, σύμφωνα με τους ερευνητές, έχει επιπτώσεις όχι μόνο στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά επίσης στη βιομηχανία της μόδας, το σχεδιασμό των προϊόντων και την προώθησή τους μέσω του μάρκετινγκ.
Προσοχή:

Η επίδραση του κόκκινου αφορά μόνο τους άνδρες και δεν ισχύει αντίστροφα, δηλαδή οι άνδρες με τα κόκκινα δεν έχουν αυξημένες πιθανότητες να προσελκύσουν μια γυναίκα (μάλλον το αντίθετο…).

Επίσης,  κατά την έρευνα, το κόκκινο δεν αυξάνει την ελκυστικότητα των γυναικών στα μάτια άλλων γυναικών, αλλά ούτε βελτιώνει την γνώμη των ανδρών για άλλα χαρακτηριστικά των γυναικών, όπως η εξυπνάδα ή η ευγένεια.}

kardi;a

Θέλετε κι άλλα;

         1) Με βάση μια αρχική έρευνα που δημοσιεύτηκε κατά το 2005 στο περιοδικό “Nature”  αναφέρεται ότι οι αθλητές που ήσαστε ντυμένοι στα κόκκινα σε αθλητικούς αγώνες.όπως το τάι κβο ντο και η το αγώνισμα της πάλης στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, τα πήγαν σαφώς καλύτερα από τους αντιπάλους τους που φορούσανε μπλε .

Η ερμηνεία της έρευνας εκείνης ήτανε είναι ότι επειδή το κόκκινο είναι χρώμα που σχετίζεται με την κυριαρχία και την επιθετικότητα, δίνει υποσυνείδητα ώθηση σε όποιον το φορά ή, αντίθετα, εκφοβίζει τον αντίπαλο.

         2) Αργότερα, όμως,  ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίντσερ στην Γερμανία ,  κατέδειξαν, με έρευνά τους που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Psychological Science» ότι η έρευνα εκείνη η αρχική δεν είχε λάβει υπ’ όψιν της τον κρίσιμο παράγοντα της διαιτησίας. Η ερευνά τους απέδειξε ότι σε αθλήματα όπου τα πράγματα εξελίσσονται πολύ γρήγορα για το διαιτητή, ο οποίος αδυνατεί να κρίνει σωστά, τείνει να έχει μια υποσυνείδητη προκατάληψη υπέρ των αθλητών με τα κόκκινα.

          Τι είδους πείραμα έκαναν; Για διαβάστε:

“Σε ένα έξυπνο πείραμα, 42 έμπειροι διαιτητές τάι κβο ντο παρακολούθησαν βιντεοκλίπ αγώνων του αθλήματός τους, όπου σε πρώτη φάση οι δύο αντίπαλοι φορούσαν τα πραγματικά χρώματά τους (κόκκινο ή μπλε), αλλά σε δεύτερη φάση, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, οι επιστήμονες έδειξαν στους διαιτητές τα ίδια βιντεοκλίπ, έχοντας όμως πριν αντιστρέψει με ψηφιακό τρόπο το χρώμα των αθλητών (οι κόκκινοι είχαν γίνει μπλε και το αντίστροφο), χωρίς οι διαιτητές να γνωρίζουν το τρικ.
Τελικά, οι αθλητές με τα κόκκινα πήραν συνολικά και στις δύο φάσεις του πειράματος 13% περισσότερους βαθμούς υπέρ τους. Οι αθλητές που ξεκίνησαν με μπλε πήραν περισσότερους βαθμούς, όταν αργότερα εμφανίστηκαν με κόκκινα, ενώ οι αθλητές που ξεκίνησαν με κόκκινα, πήραν λιγότερους πόντους όταν στη συνέχεια έπαιξαν με μπλ娔.

Η παραπάνω πληροφορία μου  αντιγράφεται ως έχει   στην πηγή :http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=245638

blovekiss

         Λέτε, μετά ταύτα, να καταργηθεί η χρήση του κόκκινου χρώματος στους επόμενους Ολυμπιακούς ή και άλλους αγώνες- επί τη βάσει της αρχής της ισότητας των Όπλων;κόκκινα τριανταφυλλάκια

15 σκέψεις σχετικά με το “Και ο λόγος στο κόκκινο

 1. Τα Κάλλη της κοιτώ…..τι…..το φόρεμα και το χρώμα θα κοιτάω θαρρεις ?….Πώώώώώώ΄……..Και μετα λέτε πως κανουμε τρέλες…………Εσεις φταιτε….. : )….

  Μου αρέσει!

 2. Καλησπέραααα! Καλά, εκείνο το ωραίο με τους διαιτητές δεν το πρόσεξες; Και έλεγα πως θα ενδιεφερε τους ποδοσφαιρόφιλους..Μάλλον δεν είσαι 300 μου , έτσι;;Λοιπόν, τώρα δεν βλέπω ούτε τα σχόλια.. Αν δεν έμπαινα εδώ δεν θα έβλεπα καν το σχόλιό σου. Τι στο καλό συμβαίνει. Δεν πειραξα τις ρυθμίσεις, τις έλεγξα – κανονικές είναι. Γιατί αραγε δεν δημοσιεύονται οι καταχωρήσεις και τα σχόλια;Βιβη , κατάλαβαααα, ασε θα παίξουμε μπιρίμπα τότε. Ξέρεις;;

  Μου αρέσει!

 3. Την ξέχασα………Δεν παίζω τίποτα μαζί σου παιδί μου, το κατάλαβες? Άντε…το πολύ πολύ…. να πιούμε καμιά μπύρα….ακίνδυνα πράγματα!

  Μου αρέσει!

 4. Καλημέρα Μαρία μου, καλημέρα σ\’λους! καλό σαββατοκύριακο!Να σου πω Μαράκι ένα μυστικό;Το θέμα, πιστεύω, σε κάθε περίπτωση, είναι να φοράς το χρώμα και οχι να σε φοράει εκείνο!Κι ας είναι όποιο χρώμα αυτό. Αρκείς να το φοράς εσύ!Εχεις παρατηρήσει πόσοι άνθρωποι φαίνονται "χωμένοι" σ\’αυτό που φοράν; Βλέπουμε αυτό που φοραν\’ κι όχι εκείνους!

  Μου αρέσει!

 5. Αλέξανδρε!!! Καλημέρα!Και το ρωτάς; τι να το κάνεις;;Φυλαξέ το για το καρναβάλι των Πατρών! Φόρα το τότε και έλα από τα μέρη μας να τριγυρίσουμε! Αντε, μπορεί να φορέω μαύρο εγώ τότε!Κοντραστ!καλό σου Σαββατοκύριακο!

  Μου αρέσει!

 6. Λατρευω το κοκκινο και το λατρεευει και ο αντρας μου.Ειναι ενα χρωμα που πιστευω οτι μου πηγαινει λογω του οτι ειμαι μελαχρινακι.. μου ανεβαζει τη διαθεση και τον ερωτισμο μου.Βαλε το κοκκινο φουστανι..εκεινο που σε κανει να μοιαζεις πυρκαγια!!!Εγω το φηφιζω με μεγαλη διαφορα απο τα αλλα χρωματα.καλο μεσημερι Βεατρικη μου.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.