ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ: Νέοι μάρτυρες υπέρ της Χριστιανικής Πίστεως στο Ιραν!


 

Η είδηση:

Σύμφωνα με απόφαση του Ισλαμικού Δικαστηρίου του Ιραν, οι δύο κοπέλλες που απεικονίζονται στην διπλανή φωτογραφία, η 30χρονη Marzieh Amirizadeh Esmaeilabad {Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ}

maryam-and-mazrieh---2

και η 27χρονη

Maryam Rustampoor   {Μεργιέμ (Μαρία)  Ρόσταμπουρ}

κρατούνται υπόδικες για το έγκλημα της “αποστασίας” και αργοπεθαίνουν υφιστάμενες βασάνους μες στην ιρανική φυλακή, για το λόγο ότι άλλαξαν την πίστη τους και ασπάστηκαν την Χριστιανική Θρησκεία.

2453131923_893107dfb3_o

Ιστορικό και συνθήκες φυλακίσεώς τους

        Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν  στις 5 Μαρτίου 2009, από τις Ιρανικές δυνάμεις Ασφαλείας, μετά από έφοδο στο σπίτι όπου συγκατοικούσαν, όπου μετά από ερευνα στα προσωπικά τους αντικείμενα ανακαλύφθηκε το αποδεικτικό του εγκλήματός τους, το Βιβλίο της Αγίας Γραφής.

       Αυτές ωμολόγησαν οτι είναι Χριστιανές. Χαρακτηρίσθηκαν αμφότερες ως “ακτιβιστές” κατά της Κυβέρνησης, εξ αιτίας της εχθρότητας της Ιρανικής Κυβερνήσεως προς τους Χριστιανούς και μεταφέρθησαν κρατούμενες  στην διαβόητη φυλακή Evin, χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορητήριο. Για την απελευθέρωσή τους, τους ζητήθηκε η καταβολή εγγυήσεως 400.000 δολλαρίων ΗΠΑ, ενα εξαιρετικά υπερβολικό ποσό, που δεν μπόρεσαν να καταβάλλουν.

        Ενώ κρατούνται στην φυλακή υψίστης ασφαλείας, υποβλήθησαν και συνεχίζουν να υφίστανται εξουθενωτικές ανακρίσεις, φυλακισμένες σε ξεχωριστά κελλιά με δεμένα τα μάτια τους.Εμφλάνισαν σοβαρά προβλήματα υγείας μα δεν τους επιτράπηκε η παροχή ιατρικής βοηθείας.

       Στις 9.8.2009, οι δύο κρατούμενες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Δικαστήριο της Τεχεράνης για να δικαστούν με την κατηγορία περί αποστασίας (apostasy).

        Κατά την δίκη, ρωτήθηκαν αν είναι χριστιανές και οταν αυτές ωμολόγησαν την πίστη τους στο Χριστό, ο αντιεισαγγελεύς του Δικαστηρίου Mr Haddad ζήτησε απ’ αυτές να αναιρέσουν την πίστη τους στο Χριστό και να υπογράψουν γραπτή δήλωση περί τούτου. Οι δυο γυναίκες αρνήθηκαν! Και το δήλωσαν χαρακτηριστικά :

“We will not deny our faith». «

«Δεν θ’ αρνηθούμε την Πίστη μας”

       Ο κ. Haddad διέταξε να επιστραφούν οι γυναίκες στην φυλακή τους, προκειμένου να σκεφθούν και να συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις του. Αυτή είναι η συνήθης πρακτική για αυτούς που θέλουν να εξαντλήσουν έως θανάτου, άλλως, για να  μετανοήσουν για το “εγκλημά τους”

      Ηδη, κατά τις παρακάτω πηγές πληροφόρησης, οι δυο γυναίκες είναι φυλακισμένες και συνεχίζουν να “κρατούνται” και να υφίστανται μαστιγώσεις και βασάνους στέρησης νερού, τροφής και μαστιγώσεις επί 6 μήνες, ενώ η υγεία τους είναι ήδη σε αθλία κατάσταση:

2453131923_893107dfb3_o

1.       Σήμερα και σύμφωνα με την ειδησεογραφία της Τουρκικής ηλεκτρονικής εφημερίδας  mynet haber (1.9.2009), επικαλούμενη την δήλωση της υπερασπίστριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέα Sabatina James που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή τους:

“Tek kişilik hücrede yaşıyorlar ve gözü kapalı şekilde sorgulanıyorlar. Günde 5 kez ezan saatlerinde kırbaçlanıyorlar. Çok az su ve yemek veriliyor.” diye isyan etti…

İran’da ceza kanunlarına göre İslam’dan çıkmanın cezası şöyle: “5 ezan vaktinde kadın kırbaçlanır, kadın itaat gösterene kadar yaşam kalitesi düşürülür, yiyeceği, giyeceği kısılır”

«Ζουν στην απομόνωση και ανακρίνονται με τα μάτια κλειστά 5 φορές την ημέρα, όταν ο ιμάμης καλεί σε προσευχή, μαστιγώνονται. Τους δίνουν πολύ λίγο νερό και φαγητό.»
Σύμφωνα με τους Ισλαμικούς νόμους του Ιράν, όσοι εγκαταλείπουν το ισλάμ, αν πρόκειται για γυναίκες, 5 φορές την ημέρα-τις ώρες που καλούνται οι «πιστοί» σε προσευχή- μαστιγώνονται και μέχρι να υπακούσουν (εννοεί να επιστρέψουν στο ισλάμ) ευτελίζεται η ποιότητα της ζωής τους και μειώνεται η ποσότητα φαγητού και νερού που τους παρέχεται.”

2.        Σήμερα και σύμφωνα με την πηγή πληροφόρησης Elam, την οργάνωση Ιρανών Χριστιανών, επικαλούμενη και ως πηγή πληροφόρησης το FCNN:

“Both women are suffering from sore throughts, irregular painful stomach aches and often intense head aches. Both have lost much weight during their ordeal, because of their sickness and lack of nutrition. Marzieh’s tooth infection is only being treated by painkillers and if the infection speads it could become critical.

Due to overcrowding in the prison and the limited facilities, they have not recieved adequate treatment. There are also many other sick inmates and so there is a constant risk of picking up other viruses”

Go to source web page: Latest Prayer News

3.      Η Διεθνής Αμνηστεία έχει ήδη ενημερωθεί και κάνει ειδική αναφορά στο θέμα των δύο γυναικών και στα περί φθίνουσας πορείας της καταστάσεως της υγείας τους:Go to source web page: Iran: Prisoners of conscience / Medical concern | Amnesty International

4.      Σήμερα, εμείς, ο καθένας μας, μπορούμε να κάνουμε το εξής γιαυτό το κακό που συμβαίνει σε βάρος των δυο γυναικών, σύμφωνα με την πρόταση δράσεως που βρήκα στην ιστοσελίδα της Release Maryam & Marzieh του οργανισμού agazilos.org:

Να στείλουμε Fax στην εδώ πρεσβεία του Ιραν που ο αριθμός του fax της είναι: +302106747945 με το εξής προτεινόμενο περιεχόμενο:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από τον Μάρτιο του 2009 κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης δυο γυναίκες, η 27χρονη Μεριέμ Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμελαϊμπάντ, οι οποίες καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή από μουσουλμάνες έγιναν χριστιανές.

Η είδηση αυτή ήδη μεταδίδεται με μεγάλη ταχύτητα στο Ίντερνετ και προκαλεί πολλά αρνητικά σχόλια για τη χώρα σας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή της ακτιβίστριας Sabatina James και πολλών άλλων επώνυμων και ανώνυμων, ακτιβιστών και απλών ανθρώπων, Ελλήνων και αλλοδαπών, ζητώντας να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι Μεριέμ Ρόσταμπουρ και Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ να αφεθούν αμέσως ελεύθερες.»

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην παρακάτω φόρμα πρέπει να γράψετε το όνομά σας ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. Τα ελληνικά θα είναι ακατανόητα για τους παραλήπτες του μηνύματος. Μην ξεχνάτε να βάζετε και όνομα ΚΑΙ επώνυμο στο πεδίο Name-Surname.

2453131923_893107dfb3_o

idam-iran

Τι λέτε;

2453131923_893107dfb3_o

9 σκέψεις σχετικά με το “ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ: Νέοι μάρτυρες υπέρ της Χριστιανικής Πίστεως στο Ιραν!

 1. an einai dunaton ,,,eleos …mesaionas ,,,to sumbolo tis anexithriskias exei pethanei gia autous tous laous gia auto einai ermai tis thriskeias tous kai ton epitideionfrixto gia duo nees kopeles pou apla uperaspizontai ta pisteuo tous kai ego de krino poia einai oti kai na itan kalo bradu

  Μου αρέσει!

 2. Το είχα αναδημοσιεύσει και εγώ πριν μερικές μέρες πάλι από την Γιάννα.Οι μουσουλμάνοι βρίσκονται τώρα στο στάδιο που βρισκόταν η χριστιανική θρησκεία τον μεσαίωνα.Όμως κανονικά δεν έπρεπε να λέγεται το άρθρο μάρτυρες "υπέρ της χριστιανικής πίστεως", αλλά "υπέρ της ανθρώπινης βλακείας".

  Μου αρέσει!

 3. Δυστυχώς οι θρησκείες ψάχνουν παρόμοια θύματα για να εγκαθιδρυθούν..Η ιστορία είναι γεμάτη από μάρτυρες αυτού του τύπου. Κακός επιμένουν απέναντι σε απολυταρχικά καθεστώτα να διαλαλούν τα πιστεύω τους, αυτό πού πιστεύεις το πιστεύεις για τον εαυτό σου, αν φτάσεις να χάσεις τη ζωή σου θα έρθει κάποιος θεός να σε σώσει? Πόσοι μάρτυρες τον διαφόρων θρησκειών σώθηκαν από το <<θεό τους>> εντέλει? Με τη στάση τους δείχνουν τον ίδιο φανατισμό που δείχνουν και οι δυνάστες τους, βούτυρο στο ψωμί τον χριστιανών και μάλλον τελικά όντος με τη στάση τους προδίδουν τη χώρα τους. Ένα απόσπασμα από το Ρένο Αποστολίδη για τη στάση ενός κυνικού απέναντι στο δυνάστη του είναι η καταλληλότερη ούτως η άλλος απάντηση…http://www.youtube.com/watch?v=TVwMlMiiCqI

  Μου αρέσει!

 4. Καλησπέρα σ΄όλους!Να χαιρετήσω, κατ\’αρχήν τον νέο της παρέας. Αλέξανδρε, καλώς ώρισες! Η σκέψη σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα σε γενικό, θεωρητικό επίπεδο. Και θαυμάσιο θέμα συζήτησης για το τι θεωρεί κάποιος ως "σωτηρία" και τι ένας άλλος. Και για τό εαν πρόκειται περί επιδείξεως φανατισμού ή όχι το να δηλώνει κάποιος τα πιστεύω του απέναντι σε απολυταρχικά καθεστώτα ενώ διακινδυνεύει την ζωή του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση- από το όλο υλικό που περιήλθε σε γνώση μου, δεν αντελήφθην πουθενά οτι οι δύο αυτές κοπέλλες "διαλαλαλούσανε" κάπου τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.Δηλαδή , δεν διαπίστωσα πουθενά ή κάπου προκλητική συμπεριφορά που σε να θεοκρατικό καθεστώς όπως το του Ιρνα, θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτή η συμπεριφορά ως προσβλητικήΜπήκανε οι δυνάμεις ασφαλείας στο σπίτι τους, ψάξανε και βρήκανε. (καρφωτές, πήγανε που λέμε και λαικά)Στην συνέχεια, ερωτώμενες και ανακρινόμενες αυτές απαντήσανε. Κατά την γνώμη σου θάταν προτιμότερο γιαυτές να δηλώσουνε κάτι αναληθές ή ψευδές σε σχέση με τις θέσεις και τα πιστεύω τους, προκειμένου να " σωθούνε"; Η Ιρανική Κυβέρνηση, όντως, εξέλαβε την μεταβολή της θρησκευτικής πίστεώς τους ως ύπαρξη προδοσίας γιατί προέρχονταν από Ισλαμική καταγωγή και θρήσκευμα..γιαυτό και το αδίκημα που τους απαυθύνεται είναι το της " αποστασίας"Εσύ , όμως Αλέξανδρέ μου, όταν λες "μάλλον τελικά όντος με τη στάση τους προδίδουν τη χώρα τους" εννοείς ο,τι και η Ιρανική Κυβέρνηση ή οτι με την στάση τους οι γυναίκες να αρνούνται να υπογράψουνε την ζητούμενη " δήλωση μετανοίας" οτι, δηλ. δι\’ αυτού του τρόπου προδίδουν την χώρα τους μάλλον;Βούτυρο στο ψωμί των χριστιανών λες..Χμ! Δεν πιστεύω οτι ο Χριστιανισμός χρειάζεται τέτοιο βούτυρο στο ψωμί του, κατ\’αρχήν. Ομως, είναι μια περίπτωση η δικιά τους, που βάλλει κατάφωρα έναντιον των βασικών δικαιωμάτων ζωής, έκφρασης, κίνησης και ελευθερίας των ανθρώπων σε μια κοινωνία, σ\’ενα κράτος και αυτό είναι που με πονά. Είτε πρόκειται για χριστιανές, είτε για μουσουλμάνες, είτε αφορά σε παραβιάσεις θεμάτων θρησκευτικής η άλλης πίστεως ή αλλης πεποιθήσεως (πολιτικής, οικονομικής κλπ) ή σε ο,τι κι αν αφορά, που αποτελεί θεμελιώδες ανθρωπινο ατομικό δικαίωμα.Αυτό είναι που με πονά και αυτό με ταράσσει.Και χαίρομαι που ε΄χω την τύχη και ζω σε μια χώρα δημοκρατική που μπορώ να εκφράζομαι και να μιλάμε όπως εδώ ή και αλλού.Μιχάλη μου, γιατί λες πως καλλύτερα να λεγονταν μάρτυρες υπερ της ανθρώπινης βλακείας;Μαρία μου, δεν υπάρχει ανεξιθρησκεία εκεί , σε κείνο το Κράτος, το Ιραν. Ούτε καν επίσημη Θρησκεία. Μια είναι η Θρησκεία. Απαγορεύεται άλλη. Οι νόμοι του Μωάμεθ, το Κοράνι, είναι αυτοί που ορίζουν και την λειτουργία και τους Κανόνες του Κράτους.Σάκη μου, την καλησπέρα μου! Εκκινά , όμως με δύο τινα ως "δεδομένα: α) Οτι στην προκειμένη περίπτωση η Χριστιανική Εκκλησία ψάχνει θύματα για να εγκαθιδρυθεί στο Ιράν

  Μου αρέσει!

 5. Σε ευχαριστώ Βεατρίκη για την απάντηση σου στο σχόλιό μου και διευκρινίζω τη εννοώ με τα παρακάτω..\’\’…..Και για το εάν πρόκειται περί επιδείξεως φανατισμού ή όχι το να δηλώνει κάποιος τα πιστεύω του απέναντι σε απολυταρχικά καθεστώτα ενώ διακινδυνεύει την ζωή του…\’\’—Μάλλον ο Μιχάλης το περιέγραψε καλύτερα "επίδειξη της ανθρώπινης βλακείας".\’\’….Στην συνέχεια, ερωτώμενες και ανακρινόμενες αυτές απαντήσανε. Κατά την γνώμη σου θάταν προτιμότερο γιαυτές να δηλώσουνε κάτι αναληθές ή ψευδές σε σχέση με τις θέσεις και τα πιστεύω τους, προκειμένου να " σωθούνε";…..—-Εντάξει εδώ έχεις δίκιο, άλλωστε τώρα που μείνανε αμετακίνητες στις θέσειςτους θα τις σώσει ο θεός τους..εεε ήθελα να πώ οι επί γής απεσταλμένοι του..οι αμερικανοί ντε!! κάτι τέτοια ψάχνουν για να δουλεύουν τα εργοστάσια όπλων τους και αυτό εννοούσα όταν έλεγα \’\’βούτυρο στο ψωμί των χριστιανών\’\’!!\’\’…Εσύ , όμως Αλέξανδρέ μου, όταν λες "μάλλον τελικά όντος με τη στάση τους προδίδουν τη χώρα τους" εννοείς ο,τι και η Ιρανική Κυβέρνηση ή οτι με την στάση τους οι γυναίκες να αρνούνται να υπογράψουνε την ζητούμενη " δήλωση μετανοίας" οτι, δηλ. δι\’ αυτού του τρόπου προδίδουν την χώρα τους μάλλον;….\’\’—Επανάσταση του 1821 στην Ελλάδα, εν μέσω πολέμου όπου το πράγμα έχει επεκταθεί και σε θρησκευτικό φονταμενταλισμό είσαι Ελληνίδα και δηλώνεις όμως μωαμεθανή, πώς πιστεύεις ότι θα σε αντιμετώπιζαν?…. \’\’… Χμ! Δεν πιστεύω οτι ο Χριστιανισμός χρειάζεται τέτοιο βούτυρο στο ψωμί του, κατ\’αρχήν…..\’\’ —Οι εκκλησίες είναι γεμάτες με πορτρέτα μαρτύρων….Δεν εννοώ ότι έχουν δίκιο με όλα αυτά οι θεοκράτες του Ιράν, αλλά ώς πότε θα χρησιμοποιούντε απλοί άνθρωποι ως προγεφυρώματα του ενός ή του άλλου!! Πάρε για παράδειγμα τους ξευτήλες του δικούς μας με τις μερσεντές και τους χρυσούς σταυρούς και πές μου άν άξιζε τελικά τον κόπο όλοι αυτοί οι μάρτυρες τις θρησκείας που υπέφεραν για να γεμίζουν αυτοί σήμερα τίς σαπιοκοιλίες τους!! Τελικά Βεατρίκη είδες το βίντεο του Ρένου για να καταλάβεις τις θέσεις μου?http://www.youtube.com/watch?v=TVwMlMiiCqI

  Μου αρέσει!

 6. tha ithela kai ego na po ti gnomi moy pano se kapia pragmata. . . . . kathimerina blepoyme polous »martires» se olo ton kosmo na ipostirizi o kathenas poles fores ayto poy toys ipovaloyn kai liges fores ayto pou pragmatika theli . . . (vasismeni se ayto to arthro ton pistevon)………….. an kapios ksenos i anikseros diavaze ayto to artho tha elege oti oi anthropi ine kanibaloi. . . . . tixeni na exo polous giloys apo iran kai to agori moy na ine apo iran . . . . katalabeno oti oi anthropi ine kali kai oxi apla kaloi alla kai aksiosebasti gia ton xaraktirakai ta pistebo. . . . . (pantos stenaxorethika gia oti egine me tis 2 kopeles. . . alla. . . . .pios mpori na kani kati???????i persia ine mia para poli megali dinami (krifi). . . . .. . . kai pragmatika an den sevastoyme aytoys toys anthropoys. . . . . . . . . tha exoyme problima. . . alla oxi na mas alaksoyn ke thriskia. . . .

  Μου αρέσει!

  1. Καλημέρα Ζωή και καλώς ώρισες!! Το άρθρο μου είναι περσινό και από τότε ως τα σήμερα – να σε ενημερώσω- τα πράγματα σε σχέση με το περιστατικό που αναφέρεται το θέμα- έχουν αλλάξει.
   Το Ιρανικό καθεστώς υποχρεώθηκε μετά την διεθνή πίεση που δέχτηκε από όλο τον υπόλοιπο κόσμο και με κάθε δυνατό μέσο- να αφήσει ελεύθερες τις κοπέλες ..προσωρινά ως την δίκη τους την οριστική τουλάχιστον. Στα γράφω, όπως τα θυμάμαι και με μια επιφύλαξη για το τι συμβαίνει τώρα σε σχέση με το θέμα τους, τώρα δηλαδή που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν φύγει από πάνω τους.
   Το θέμα δεν είναι μοναχά ποιος να σεβαστεί ποιόν αλλά ο αλληλοσεβασμός και η αναγνώριση στον καθέναν άλλον του δικαιώματος να έχει τα πιστεύω του και να μπορεί να τα εκφράζει στο πλαίσιο που δεν προσβάλλει ή θίγει την δική μας αντίστοιχη ελευθερία έκφρασης των ιδικών μας. Δηλαδή αναφέρομαι σε μαι δημοκρατική ατομική και κοινωνική συνείδηση, τέτοια που δεν υπάρχει στα Θεοκρατικά και μουσουλμανικά καθεστώτα ή όπου αλλού και υπό οιαδήποτε θρησκευτική ή άλλη πολιτική ή απολίτικη σημαία δεσπόζει ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία.
   Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι εκείνος που ωδήγησε ιστορικά σε πολλές αιματοχυσίες και πολέμους διαρκείας. Πίσω από καθε φανατικό ελλοχεύει η αδήριτος ανάγκη για εξουσία…Και όπου η υπάρχει τέτοια ανάγκη κυριαρχική, τα άκρα είναι που κυριαρχούν..Κι ο άνθρωπος είναι το μεγαλύτερο θεριό και καννίβαλος, ναι! .
   Δεν είναι θέμα καλού ή κακού Ιρανού ή ‘Ελληνα ή δεν ξέρω τι άλλο..Τέτοια φαινόμενα υπάρχουν παντού, μπορούν όμως και αναδεικνύονται και εδραιώνονται σε καθεστώτα απολυταρχικά σαν και του Ιράν, βοηθούντος και του θρησκευτικού μένους.
   Και βέβαια υπάρχουν εξαιρετικά καλλιεργημένοι και ευρείας αντίληψης άνθρωποι και στο Ιράν και στην Αραβία και οπουδήποτε.
   Ομως, Ζωή μου, δεν παύει νάναι άνθρωποι που διαπαιδαγωγήθηκαν και ανατράφησαν με την καλλιέργεια μιας διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας από αυτήν που έχουμε πχ εμείς εδώ. Κι αυτό είναι μεγάλο ζήτημα στις σχέσεις τόσο των ανθρώπων μεταξύ τους όσο και μεταξύ των λαών. Σου εύχομαι τα καλύτερα στην σχέση σου με όλη μου την καρδιά! Η αγάπη με την κατανόηση και την αλληλοαποδοχή υπερβαίνει τα εμπόδια αυτά ..Αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη στην πορεία της.

   Μου αρέσει!

   1. e. . . . . . . . . . . .an kai exo entiposiastei apo ton tropo pou ekgrazese. . . .tha ithela na tolmiso. . . na soy zitiso an ginete na exo pio prive sizitisi mazi soy . . an tha itheles kai esi. . . . to msn moy nomizo to kseris. . . . . opote mporis kai exis xrono stile moy. . . .

    (www.zwi14@hotmail.com kai sto facebook zwi makra). . . . . .

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.