Ο λόγος στις γυναίκες!


         Ελληνική βουλή

      Τις τελευταίες μέρες βρέθηκα παρακολουθώντας τις συζητήσεις τις προεκλογικές, να έλθω σε μια πρώτη “γνωριμία” με νέα γυναικεία πρόσωπα, που από το κομματικό μετερίζι του το καθένα, θέτει υποψηφιότητα για μια θέση στην νέα Ελληνική Βουλή, θέτει υποψηφιότητα για τον δικό του νέο λόγο, για μια θέση στην ζωή μας ως πολιτών.

     Νέες γυναίκες! Ενδιαφέρουσες, μαχητικές, κομψές, καμπύλες στον λόγο τους μα και αιχμηρές σαν χρειάζεται. Τις είδα να εκφράζουν ένα λόγο μεστό με επιχειρήματα η κάθε μιά τους, να αντιπαλεύουν με εξαίρετη κομψότητα στο λόγο, με εξυπνάδα και με ποιότητα μα και “επί της ουσίας” τους αρσενικούς  κομματικούς επιθετικούς “απέναντί” τους, χωρίς, όμως, να απεμπολούν την ευγένεια! Μα ούτε και την χάρη, αυτή την μοναδική γυναικεία χάρη!

         Και ομολογώ, τις απόλαυσα!

        Λένε, απ’ ο,τι θυμάμαι τις στατιστικές, οτι οι γυναίκες δεν ψηφίζουν- συνήθως –γυναίκες. Λένε, προτιμούν τους άντρες υποψήφιους!

        Χμ! Εσείς τι λέτε; Αληθεύουνε ή οχι;

        Θα ψηφίσετε κάποιον έχοντας ως  ένα από τα κριτήριά σας, το φύλο του;

        Και σείς γυναίκες, αυτή την φορά θα διαψεύσετε τις στατιστικές; Κι αν αυτές αληθεύουνε, δεν νομίζετε οτι  έχει έλθει ο καιρός να μας εμπιστευθούμε περισσότερο επιτέλους;

        Και σείς άντρες φίλοι;

       Πως είναι η ματιά σας στο θέμα; Θα ψηφίσετε γυναίκα υποψήφια; Μεταξύ δύο ισάξιων υποψηφίων, υπάρχει περίπτωση, να προτιμήσετε κάποιον λόγω του φύλου του; Και αν αυτό είναι το κριτήριό σας, τότε ποιό από τα δύο φύλα;

2453131923_893107dfb3_o

         Γυναίκες στην πολιτική είχαμε από παλιά, έχουμε και τώρα, μα πιστεύω, θα είναι πολύτιμος ο εμπλουτισμός της νέας βουλής με περισσότερες γυναικείες φωνές.

         Εξ άλλου από τα δύο φύλα, στην ζωή και στην καθημερινότητά της, οι γυναίκες είναι εκείνες που έχουν και τα βγάζουν πέρα με περισσότερους ρόλους! Και αυτό είναι γεγονός!

 

Advertisements

16 thoughts on “Ο λόγος στις γυναίκες!

 1. ΑΜΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑΙ………………!..ΑΜΑ ΕΧΟΥΝ ΩΡΑΙΟ ΚΛΟ,ΣΤΗΘΟΣ,ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΜΟΥΡΗ……ΠΑΛΙ ΝΑΙ..!..ΜΟΝΟΝ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΤΙΣ ΠΗΔΓΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΖΑ..ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑ ΠΙΕΙ ΚΑΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΣ..για ζαλισμενος δεν ξερω!..(ουδεποτε εχω σουρωσει-υποψην-εχω ζαλιστει ομως)..ΚΑΤΑ ΤΑ ΆΛΛΑ…………………………………………………………………….ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ.

  Μου αρέσει!

 2. εχω ψηφισει γυναικες πολλες φορες…..μα οσο μεστο λογο και να εχουν στις πραξεις Βεατρικη μου ολοι ιδιοι ειναι οι πολιτικοι….αντρες και γυναικες!\\η πολιτικη δεν εχει φυλο….μαλλον η διαφθορα δεν εχει φυλο για να το θεσω πιο ξεκαθαρα….εχω αηδιασει με ολους τοσο πολυ που πλεον θα παψω να ασχολουμαι……καλο βραδακι Βεατρικη μου!!!!

  Μου αρέσει!

 3. Καλησπέρα σας!!Βρε, βρε τι ακούω εδώ!Δεσποινιώ μου, άραγε είναι όλοι ίδιοι; Στην κάθε κατηγορία πολιτών; Και οι πολιτικοί όλοι ίδιοι; Αχ! Η αλήθεια είναι οτι σε συμμερίζομαι σε μεγάλο βαθμό..Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν και οι ικανοί και οι άξιοι άνθρωποι.Μονο που δεν πριμοδοτούνται, συνήθως. Αυτό είναι μια άλλη αλήθεια. Αλλά Δεσποινιώ μου, στο χέρι μας, είναι να βρούμε και να επιλέξουμε κάποιον που να απηχεί περισσότερον στις απόψεις μας και να τον πριμοδοτήσουμε αυτόν, εκεί που οι άλλοι θα στραφούν στους διθαττοντες αστέρες κι τα αστεράκια.Το οτι υπάρχει έλλεμμα ήθους και αρχών αναμεσίς των υποψηφίων μα και των όσων ήσαν ως χτες βουλευτές μας, είναι βέβαιον.Μα μωρέ, θα τ\’αφήσουμε έτσι;Τόχω νοιώσει και εγώ το συναίσθημα της αηδίας που αναφέρεσαι , με τα όσα πολλά έχουνε υποπέσει στην αντίληψή μου κατά καιρούς και έως πρόσαφατα μα και σήμερα ακόμη. Εβλεπα και είδα και βλέπω και παρακολουθώ πως προσπαθούνε και σήμερα να παραπλανήσουν οι υποψήφιοι ,από τον μικρό ως τον μεγαλύτερο, εμφανίζοντας μια εικονική φανταστική μελλοντική πραγματικότητα ως δυναμένη να είναι αληθινή και στο άμεσο παρόν! Χα!.. Και θάναι πολλοι αυτοί που θα ψαρευτούνε στα αγγίστρια της. Στον πολύ κόσμο αρέσουνε οι ωραίες οι μελένιες κουβέντες, οι καθησυχαστικές και ας είναι αναληθειες, Τόχω δεί και στην δουλειά μου.Πολλές φορές μου ζητάνε στα ίσα να τους πω ψέματα.Χα! Δεν θέλουνε την ευθύνη που παράγει η αλήθεια!Αλλά δεν θα τα παρατήσω.ΟΠως και να το κάνουμε ζούμε σε μια πολιτεία που είναι ανάγκη να υπάρχει και να πάει καλύτερα.Γιαυτό και μόνον τον λόγο, αν θες, είναι καλόν και χρήσιμον να δηλώνουμε παρόντες και με θέση!

  Μου αρέσει!

 4. Σάκη, βρε ΣάκηΠως εκτιμάς τις γυναίκες!Πως μωρέ μας υποτιμάς έτσι;Υπάρχουνε άξιες και ικανότατες γυναίκες. Στα παλιότερα χρόνια, λέγανε σε ορισμένους επαγγελματικούς ανδροκρατούμενους χώρους: "Μαι γυναίκα αξίζει όσο τρείς άντρες" Κι αυτό γιατί εκ μόνου του λόγου οτι φορούσε φουστα και οχι παντελόνια έπρεπε να αποδείξει αυτό που στους άντρες εθεωρείτο αυτονόητο εκ μόνου του λόγου οτι ήτανε άντρες Οτι δηλαδή διαθέτανε κότσια, νού και κρίση και γνώση και ικανότητες!Και ο καιρός αυτός δεν είναι και τόσο πίσω..Αυτό μου δείχνει η απάντησή σου..δυστυχώς.

  Μου αρέσει!

 5. :Κ.αλησπέρα Βεατρίκη μου!!!! Εννοείται πως θα ψηφίσουμε!!!! Όσο για την επιλογή φύλλου αντρικού ή γυναικείου εγώ έχω υπόψιν μου 2-3 υποψήφιες που θα τις ψηφίσω στις επερχόμενες εκλογές, όπως Κ.άνω πάντα άλλωστε (όχι ότι ψηφίζω τις συγκεκριμένες αλλά υπάρχει πάντα ψήφος/στήριξη και στην γυναικεία υποψηφιοτητα!!! Αντε με το Κ.αλό να έρθουν οι επομενοι και με το Κ.αλό να γίνουν τα πράματα Κ.αλύτερα…. η αισιοδοξία σε συνάρτηση με την δράση/αντίδραση δεν έβλαψε ποτέ και Κ.ανέναν το αντίθετο όμως δεν το ορκίζομαι….

  Μου αρέσει!

 6. ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ..!..ΙΣΑ ΙΣΑ..ΤΙΣ ΑΚΟΥΩ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΣΙΩΠΗΛΟΣ.ΜΠΕΣΑ…ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΤΟ ΧΩ @@@@@@@@………………….ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ.(Όχι όμως όπως τα θέλω γω-το νού σου)….ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΡΕΣ ΤΟ..

  Μου αρέσει!

 7. ΣΕ 10-15 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ…..ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΚΑΝΩ.ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΑΙΟΣ.ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ…………………………………………………………………..ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑπχ……..ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ……..ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ.ΟΠΟΤΕ ?………….ΑΣΤΟ..

  Μου αρέσει!

 8. XM!! ;Aς το δούμε. Σεμήραμις, γιανα περάση την ΄περημο της Γεδρωσίας έχασε τα 3/4 του στρατού!!! Κλεοπάτρα διαχώρισε την θέση της , την τελευταία στιγμή πρίν την αναμέτρηση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου ενώ ήταν δική της επιλογή, καταστρέφοντας και τον στρατό του Αντώνιου!! Θάτσερ, αφού ιδιωτηκοποίησε ανθρακορυχεία και συγκοινωνίες όταν απεδείχθησαν οι ιδιώτες ανήμποροι ξανακρατικοποίησε τις εταιρίες χάνοντας τεράστια ποσά και που λόγω των πολεμικών συγκρούσεων στα Φωκλαντ και της ανάγκης ανανέωσης του στόλου οδήγησε την οικονομία σε κρίση, παρόμοια με την κρίση του πετρελαίου.Το μόνο θετικό είναι το πέρασμα μιάς Ελληνίδας βουλευτίνας νομοσχέδιο που αφορούσε τους σκύλους!!!! και αυτό επειδή εξυπηρετούσει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Άλλη δραστηριότητα που να έχει αναπτύξει γυναικα και μάλιστα να πρωτοστατεί δεν γνωρίζω. Εσείς; Ηγυναίκα είναι πρόβλημα, προβληματική και δημιουργεί προβλήματα εκεί που δεν το περιμένεις. απλά για λόγους κάποιας εκπροσώπησης του ωραίου λεγόμενου φύλου ,προτείνουν κάποιες για να μοιράζουν τα κομμάτια της βασιλόπιτας.

  Μου αρέσει!

 9. Ούτως ή άλλως δεν ψηφίζεις πρόσωπα αλλά κόμματα.Αλλά είναι το ίδιο χαζό να ψηφίζεις έναν άντρα μόνο και μόνο γιατί είναι άντρας όσο και το αντίθετο.Το θέμα της "ισότητας" έχει παραπροχωρήσει. Έτσι πέφτοντας όλοι στην παγίδα καταντήσαμε τις γυναίκες στελέχη επιχειρήσεων, οδηγούς λεωφορείων, στρατιώτες, τορναδόρους, πιλότους μαχητικών αεροπλάνων, αξιωματικούς του στρατού και αφήσαμε την κυριότερη, λεπτότερη και σπουδαιότερη δουλειά (την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας) σε μετανάστριες από τις Φιλιππίνες και την Γεωργία, ενώ τα ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ (με την δικαιολογία της ισότητας) σε παιδικούς σταθμούς για να τα προσέχουν βαριεστημένες και κακοπληρωμένες νταντάδες.Αλλά ο "πολιτισμός των περιστρόφων" στον οποίο ζούμε έχει διαστρέψει τα πάντα. Την ισότητα θα άφηνε να της ξεφύγει;

  Μου αρέσει!

 10. Εύχομαι και ελπίζω να βγουν αυτή τη φορά περισσότερες Γυναίκες.Ουσία και όχι για την "ποσόστωση" και μόνο.Όσο για τον πόλεμο που δέχονται από τους άνδρες "συναδέλφους" τους …καλύτερα να μην εκφραστώ γιατί θα πω σκληρά πράγματα… γ!@μ@ τα μονοπώλια, γ@μ@.

  Μου αρέσει!

 11. Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει.Πειράζει που εμένα αυτό δε μου είναι αρκετό?Θα ψηφίσω ΜΟΝΟΝ αν βρω κάποιον με 2 μάτια… ανοιχτά κατά προτίμηση…Το φύλο μου είναι εντελώς αδιάφορο στην προκειμένη αν και μεταξύ μας θα προτιμούσα να είναι γυναίκα… 😉

  Μου αρέσει!

 12. Ναι οι γυναίκες είναι το "πασπαρτού" σε τούτη την ζωή .Εναλλακτικά ο λόγος τους γίνεται και "μονόλογος" ."Αλέκα" πάντως δεν ψηφίζω…χαχαχαχα….!!Καλημέρα Βεατρίκη .

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s