Παγκόσμια βράβευση σε ελληνόπουλο!


19 Σεπτέμβρίου 2009

    Ελληνική σημαία Και να, που εν μέσω του πυρετού των προεκλογικών εξαγγελιών, αντιμαχιών, “σφαγμών” με το “βαμβάκι”, αλληλοκατηγοριών, κλαυσίγελων τινων, φαιδρών και οικτρών και φθινόντων ως τα πεπτωκότα χρυσοκίτρινα φυλλα μα και άλλων τόσων μυαρών και οζαινωδών  ακαθάρτων..να κάτι πράσινο, φρέσκο, φωτεινό, και ελπιδοφόρο που ξεφύτρωσε τούτο το Φθινοπωριάτικο Σαββατιάτικο πρωϊνό:

     Η είδηση, η πανέμορφη, στο ξεκίνημα της  φθινοπωριάτικης μέρας!1032

Πολύ, πολύ την χάρηκα!

Ακούστε την:

Αξίζει χρυσάφι!

Και μας ήρθε από ένα παιδί!

Από που αλλού;;

kipos2

              Ο δεκατριάχρονος Νικόλαος Φίλιας  από το χωριό Κουρτέσι της Ηλείας, που απεικονίζεται στην διπλανή φωτογραφία κρατώντας το πιστοποιητικό βράβευσης με την ζωγραφιά του, βραβεύτηκε για την ζωγραφιά του αυτήν στον Παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφιών από παιδιά, που έγινε στην πόλη Οζάκα της Ιαπωνίας!

               Οι συμμετέχοντες στον εν λόγω διαγωνισμό ήσαν 52.000 παιδιά και προέρχονταν από όλες τις χώρες του Κόσμου! Θέμα του διαγωνισμού ζωγραφικής “ Ο αθλητής” Ο Νικόλας, ζωγράφισε ένα αρσιβαρίστα! Και κέρδισε!

     Ακούστε τώρα και το άλλο μέρος της ιστορίας:

    colorfulBouqSmallΟ μικρός Νικόλας είναι παιδί αγροτών, φτωχών μεροκαματιάρηδων ανθρώπων, που στέκονται ολημερίς στο υπαίθριο πάγκο τους δίπλα στην Εθνική οδό πουλώντας οπωροκηπευτικά και κολοκύθες! Οικεία η εικόνα, έτσι;

             -“‘Εβλεπα την μαμά μου να ζωγραφίζει τις αποξεραμένες κολοκύθες και έτσι ξεκίνησα και εγώ πριν δύο χρόνια να ζωγραφίζω πάνω τους και όπου εύρισκα”,. άκουσα τον μικρό Νικόλα να λέει και..να συμπληρώνει “Μ’αρέσει η ζωγραφική πολύ! Και ο αθλητισμός”.

              Είδα τις ζωγραφισμένες κολοκυθιές να εκτίθενται στον πάγκο αναμεσίς των ντοματών εκεί στην όχθη της Εθνικής οδού στο Κουρτέσι. ‘Εδειχναν υπέροχες!

              Ο πατέρας του, έδωσε και μια άλλη διάσταση. Ο Νίκος, είπε, ζωγραφίζει τις κολοκύθες και τις πουλάει. Από τα χρήματα που παίρνει, πληρώνει τα φροντιστήριά του, τα έξοδά του..Δεν τα βγάζαμε εμείς οι γονείς του πέρα και με αυτά..τον άκουσα να λέει

kipos2

           Και κάτι άλλο.. Το άφησα για το  τέλος  της ιστορίας, μα είναι τόσο μα τόσο σημαντικό!

    Η ιδέα συμμετοχής του Νικόλα στον διαγωνισμό στην μακρυνή Οσάκα της Ιαπωνίας ανήκει στο δάσκαλό του της Στ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου. Σήμερα ο Νικόλας είναι ήδη μαθητής της α΄τάξης Γυμνασίου.

   Αυτός ο δάσκαλος, που σ’όλη την διάρκεια της συνέντευξης που παρηκολούθησα, έμεινε να στέκει σιωπηλός στην σκιά παράμερα και που ούτε τ’όνομά του δεν ειπώθηκε ούτε στην συνέντευξη που είδα στην τηλεόραση, ούτε στην εφημερίδα » Πατρίς», όπου και διάβασα το σχετικό ρεπορτάζ, αυτός ήταν που “είδε” το ταλέντο του παιδιού, νοιάστηκε, έψαξε και ώθησε παροτρύνοντας το παιδί και αυτός που ενήργησε τα όσα έπρεπε για να λάβει μέρος το παιδί στον παγκόσμιο διαγωνισμό!

Αυτός είναι ο “αφανής “ ήρωας της ιστορίας. Ο δάσκαλος, που τ’ όνομά του δεν έμαθα..

Αφιερωμένο από μένα εξαιρετικά: Στον δασκαλό μας

με αγάπη

3 σκέψεις σχετικά με το “Παγκόσμια βράβευση σε ελληνόπουλο!

  1. Καλησπέρα Βεατρίκη μου και καλώς σε βρήκα και παλι (μ έχουν φάει τα σουρτα φερτα τελικά).Πραγματικά άξια λόγου και επιβράβευσης τόσο η αφοσίωση του δασκάλου στο έργο του όσο και η βράβευση αυτή καθευτή του μικρού ταλέντου. Μακάρι να είχαμε κι άλλους τέτοιους δασκάλους να ωθούν τα παιδιά μας στις τέχνες και τον αθλητισμό.Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατόβραδο καλή μου

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.