Στον Νοέμβρη μήνα, στον μήνα του Τοξότη


w66xr9u4

         sagitarius                           

 Κ α λ η μ έ ρ α   σ’ ό λ ο υ ς!!

Πρώτη του μήνα του Νοέμβρη

σήμερα!

 Κ α λ ό  μ α ς   μ ή ν α!

               Πρώτη του Νοέμβρη σήμερα,  η πρώτη ημέρα του Μαιμακτηρίωνος μηνός, καθώς θα έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Καθώς, θυελλώδη τον ονόμαζαν! Μαιμάκτη (=θυελλώδη) προς τιμήν του θεού Δία, του προστάτη και Κυβερνήτη του Τοξότη, του πλανήτη του μήνα τούτου, και οργάνωναν, μάλιστα, και  τα Μαιμακτήρια για να εξασφαλίζουν την εύνοιά του, για καλό καιρό.

             Οι αρχαίοι Ρωμαίοι, αργότερα τον ονόμασαν τον μήνα τούτον November εκ του λατινικού (novem=εννέα) και ήταν όντως  ο ένατος μήνας του έτους μέχρι οι ίδιοι να του αλλάξουν την σειρά και να τον θέσουν ως ενδέκατο μήνα, επί αυτοκρατορίας του Νουμά Πομπήλιου. Του άλλαξαν, τότε την σειρά του Νοέμβρη, μα όχι και τ’ όνομα. Ετσι σήμερα και κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο, ο Νοέμβρης, αν και ένατος σημαίνει, είναι ο ενδέκατος μήνας του έτους.

             Ο λαός μας, από την άλλη μεριά,  του’δωσε κατά καιρούς πολλά άλλα προσωνύμια ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του όπως:  Νοέμβρης  ο Σποριάς, ο Βροχάρης, ο Σκιγιάτης, ο Κρασομηνάς, ο Αρχαγγελίτης, ο Αϊ-Στράτης κλπ

blu

           Και, είναι ο ήλιος, κατά πως λένε οι Αστρολόγοι, στο ζωόδιο του Τοξότη!

Ετσι λένε! Χμ! Θα λένε το ίδιο και αύριο, όμως;

Μιας και ανακαλύφθηκαν δύο νάναι οι ήλιοι στον Τοξότη!

Radio Telescope Images Reveal Planet-Forming Disk Orbiting Twin Suns
star system V4046 Sagittarii.

2009-13 (1)

“..Somewhere in our galaxy, an alien world may enjoy double sunrises and double sunsets.» :

David Wilner of the Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA)

«This could be the oldest known orbiting protoplanetary molecular disk”:

Ben Zuckerman of UCLA.

           Σύμφωνα με την είδηση που ανακοινώθηκε την 10/6/2009 από το Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics οι αστρονόμοι του συνέλεξαν εικόνες  με το τηλεσκόπιο του Smithsonian’s Submillimeter Array (SMA) από τις οποίες καταφαίνεται “clearly reveals the presence of a rotating molecular disk orbiting the young binary star system V4046 Sagittarii”  δηλαδή, και σύμφωνα με το από 21/6/2009 δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ένα ολόκληρο ηλιακό σύστημα με γιγάντιους πλανήτες, μικρότερα ουράνια σώματα στο μέγεθος του φεγγαριού και κομήτες  στον αστερισμό του Τοξότη.

 blu

Τώρα , θα μου πείτε ως προς τι τα του ζωδίου του Τοξότη και τα σχετικά με τον αστερισμό, πρωτομηνιάτικα;

Ε! Είναι που  ο Νοέμβρης είναι και ο γενέθλιος μήνας μου. Τοξότρια γαρ!Ο Γελαστούλης κλείνει το μάτι

Ετσι κάπως σκέφθηκα και είπα να δείτε και ν’ ακούστε, σαν πως και εγώ, ένα ωραίο, ρομαντικό και πολυτραγουδισμένο τραγούδι του Salvatore Adamo, που γεννήθηκε σαν σήμερα:

 Ελπίζω να σας αρέσει!

Have-A-Great-Day-Angel-And-Sun

Πηγές:

http://www.cfa.harvard.edu/news/2009/pr200913.html

http://www.apogevmatini.gr/?p=31153

26 σκέψεις σχετικά με το “Στον Νοέμβρη μήνα, στον μήνα του Τοξότη

  1. καλησπερα Βεατρικη………και καλο μηνα να εχουμε……..!!!!!!!!!!:)))) ομορφος ο Νοεμβρης, χειμερινος και μελαγχολικος………. 🙂

    Μου αρέσει!

  2. Μαράκι μου, καλησπέρα!Ε! Οχι και χειμερινός ο Νοέμβρης κι ας πιάνουν τα πρώτα κρύα! Ο τελευταίος του Φθινόπωρου είναι! Ξέρεις, έτσι κάποτε που τους έψαχνα τους μήνες και τις εποχές διάβασα οτι για τους αρχαίους μας προγόνους και κατά το αττικό ημερολόγιο ήταν ο δεύτερος μόλις, μήνας του φθινόπωρου, ο Μαιμακτηριών(16 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου ) ενώ για τους Κέλτες, ναι, ήταν χειμέρινός μήνας ο Νοέμβρης!Οσο για το αν είναι μελαγχολικός, ε! Εχει και αυτός από την όλη μελαγχολία του Φθινόπωρου, καθώς λεν. Ισως ο πιό βαρύς και νάναι.. Τώρα, να σου πω και την μαύρη μου την αλήθεια, κάτι του έχω πάρει από δαύτην..Εναρμονιζόμαστε εγώ κι οι μήνες αυτοί! Μετά …πάω κατ\’ ευθείαν στην Ανοιξη για ναρθώ στα συγκαλά μου… ΄Αστεράκι μου, όλα θέμα σκεψης, διάθεσης και συντροφιάς και ενδιαφερόντων! Αμα, πιστεύω ο καθένας μας τα έχει αυτά σε καλό επίπεδο, και μαυρίλα ναναι ο καιρός, αυτός καλά αισθάνεται και νοιώθει..Τωρα, να σου πώ, έχει ένα τόσο ωραίο καιρό εδώ, που τίφλα νάχει το γκρίζο και η μαυρίλα. Μακρυά είναι ακόμη.Φιλιά και καλό μήνα γλυκειά μου!

    Μου αρέσει!

  3. καλησπερα Βεατρικη μου και καλο μηνα.Ααα ..εχουμε γενεθλια αυτον τον μηνα ε;Πολυ ομορφα!εγω δεν ειναι παντως ουτε του φθινοπωρινου ουτε του χειμωνιατικου…μα η τριχα καγκελο αγαπη μου διαρκως!!!Ξεκουραζομαι στηριζομενη στο καλοριφερ και καθομαι σαν τη γατα μεσα στο τζακι..και που να πιασουν τα γερα τα κρυα ε;χαχαχαΦιλακια πολλα.

    Μου αρέσει!

  4. Δηλαδή, βρε Ντόρα μου, αμα λάχει και βρεθείς μες στο καταχείμωνο σε πέτρινο χωριατοσπιτο δίπλα σε ένα θεριό τζάκι με με ωραία παρέα, μπρούσκο κρασί και καμμιά κιθαρούλα, και ας ήταν γύρω ο χιονιάς, θάλεγες οχι να κουραστείς κάμποσο να πας κατά κεί; Η , τι πιστεύεις πως δεν θ\’αρεσε στο Μαράκι μας, όπου έφερε τον βαρύ χειμώνα από τώρα; Πάντως, εγώ ψοφάω για τέτοια..Καλό μήνα Ντόρα μου!!!!

    Μου αρέσει!

  5. :))))…….μαλλον βιαζομαι Βεατρικη μου για να \’ρθει ο χειμωνας και οι τελευταιες μερες μου τον θυμησαν αρκετα……!!!!να\’σαι καλα και καλο βραδακι…… :)))))

    Μου αρέσει!

  6. ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ,ΔΕ ΞΕΡΩ ,,Μ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΡΕΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΟ ΜΑΖΕΜΕΝΟΣ,ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ,ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ

    Μου αρέσει!

  7. Δεν το συζηταμε ειναι απιθανη η εικονα που μου μετεφερες..και βεβαια θα μου αρεσε ,αλλωστε καπως ετσι ειναι εδω που ζω..απλα θελω ζεστη..πολυ ζεστη!!!νιαου..χαχαχαχα φιλακια.

    Μου αρέσει!

  8. Καλό μήνα να έχουμε φίλη Βεατρίκη. Να είσαι πολύχρονη, όποτε σημάνει αυτό ημερομηνιακά… 🙂 ΥΓ: Αλήθεια, εγώ γιατί έχω γενέθλιο μήνα το Δεκέμβριο, παρότι Τοξότης ?… :)))

    Μου αρέσει!

  9. Αιολέ μου, γιατί ο Τοξότης ζωοδιακώς ξεκινάει από 23 Νοεμβρίου και φτάνει ως τις 21 Δεκεμβρίου. Πάντως ο μήνας του ο κύριος, θεωρείται ο ΝοέμβρηςΔες σαν τοξοτάκι και σύ μερικά από τα χαρακτηριστικά μας :http://www.womenonly.gr/summary.asp?catid=13439, Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές και τις ανταποδίδω..Από καρδιάς και με την αγάπη μου.

    Μου αρέσει!

  10. Φίλη Βεατρίκη… Δυστυχώς, δεν ασχολούμαι καθόλου με τα ζώδια. Και ούτε τα πιστεύω. Προτιμώ να εστιάζω στα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου. Εσυ για παράδειγμα, είσαι μια καταπληκτική τοξότρια !… 🙂

    Μου αρέσει!

  11. Θα σε στεναχωρήσω φιλενάδα!Πως γίνετε ένας μήνας που ανήκει κατά 65% στον Σκορπιό να θεωρείται ότι είναι ο μήνας του Τοξότη?Φωτίτσα μου … με άφησες χωρίς τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες της βόλτας στο δάσος… περιμένω… ;)Καλό σου βράδι!Y.Γ. Ομορφη καταχώρηση!

    Μου αρέσει!

  12. Γειά Σου ρε Κοπελάρα..!Άσε με να Αγιάσω ρε κλαουδάτη,τι αστρολόγους και ζώδια,τι να τα κάνω αυτά ?αυτά είναι για εσάς,άρλεκιν και πάει λέγοντας, : ))))))))))))))…………………………………………………Τοξότρια είσαι ?..Γερό Ζώδιο έχεις,Όλο κουνάβια βλέπεις στα όνειρα ? : ))))))))))))))))))….ΧΑΙΡΕ Βεατρίκη..Καλή Σου Ημέρα..!

    Μου αρέσει!

  13. Πάντα όμορφες οι καταχωρήσεις σου…Καλημέρα τοξοτίνα μου, καλή σου εβδομάδα και καλό γενέθλιο μήνα σου!!! Αυτό με τους δύο ήλιους στον Τοξότη δεν το ήξερα… καταπληκτικό … και ο Ανταμό αγαπημένος! φιλιά πολλά …

    Μου αρέσει!

  14. Καλησπέρα Βεατρίκη μου! Πως τα πέρασες? Φαντάζομαι θα πήγες σε κανένα μαγευτικό δάσος! Είχε πέρδικες και λοιπά πτηνά? Δε πιστεύω να κυνήγησες τίποτα με το τόξο σου? Καλό μήνα και ένας στίχος του ως άνω τραγουδιού από μένα για σένα με πολύ αγάπη:…………Tombe la neigeΧιονίζειTu ne viendras pas ce soirΔε θα ’ρθεις απόψεTombe la neigeΧιονίζειTout est blanc de désespoirΌλα είναι λευκά από απελπισίαTriste certitudeΘλιβερή βεβαιότηταLe froid et l\’absenceΤο κρύο και η απουσίαCet odieux silenceΑυτή η αποτρόπαια σιωπήBlanche solitudeΛευκή μοναξιά………….

    Μου αρέσει!

  15. Α! Βιβή μου, καλησπέρα! Χιχιχιχιχι! Πως το κατάλαβες; Σε δάσος είχα πάει, σε χωριουδάκια γύρναγα, σε ταβερνάκια τσίκνιζα και άλλα σχετικά…Κάτι εβαλα και στο σημάδι! Διάβασα τους στίχους του τραγουδιού! Είχα, δεν είχα το πέτυχα το μελαγχολικό και το θλιμμένο..Και να ξέρεις αναρωτιόμουνα τι να λέει για το χιόνι…Καλά κάνω και δεν μ\’ αρέσει το χιόνι.. Σκεπάζει την γη, σκεπάζει τα πάντα της, γιαυτό από την μια ..και επειτα να, το λευκό δεν έχει χρώμα

    Μου αρέσει!

  16. Καλημέρα Δόν μου! Καλώς ωρίσατε! Σαν τα χιόνια, μαύρα μάτια κάναμε να σας ακούσουμε! Και ..τι χαρά! Θυμάμαι καλά! Τοξότης και σείς! Εμ! Πως να το κάνουμε! Τα παιδιά , λένε, τα τρέφει ο ήλιος! Σκέφθείτε που τους έχουμε και δυό.. Τα θεριά…πόντους με την σέσουλα θα παίρνουμε από δω και μπρός!! χαχαχαχχα Καλά, σείς οι των άλλων αστερισμών, μην τα παίρνετε και τοις μετρητοίς!Σήμερα ανακαλύθησαν από τους ανθρώπους οι δυο ήλιοι, αυτό δεν σημαίνει οτι γένηκαν και τώρα!!!Τωρα, Μίνα μου, θα δείξεις λίγο κατανόηση και ως προς την βιάση μου! Ας όψονται οι ήλιοι!Τρέχουν τον χρόνο πιό γοργά!Κακό αυτό Δόν μου, κακό!!!!Γερνάμε πιό γρήγορα..Τώρα, ευτυχείτε σείς οι άλλοι!!!

    Μου αρέσει!

  17. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ… Βεατρίκη μουαπό πάντα θαύμαζα τον Ηλιο του Νοέμβρη…με μάγευαν οι ακτίνες του.. με θάμπωνε η λάμψη του… κι έμεινα ώρες ν\’απολαμβάνω το χάδι του στα μαλλιά μουκάποτε κάποιος φίλος, χαμογελώντας μου \’πε:Μαγιού παιδί εσύ… μικρό Διδυμάκι… απέναντί σου πάνταθα\’χεις τον \’Ηλιο του Νοέμβρη… ερωτικός τοξότης έτοιμος με το βέλος του… να σου την κλέβει την καρδιά…μα δεν κατάλαβε καλά.. διπλή καρδιά πως έχειςη μία θα πληγώνεται… κι η άλλη αιώνια θ\’αγαπά!:)))))))))))ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γενεθλίων, μάτια μουΝα\’σαι ΚΑΛΑ…

    Μου αρέσει!

  18. Βάσσω μου, γλυκειά μου, κι αν σου πω οτι στον ωροσκόπο μου είμαι δίδυμος; ΧιχιχιχιχιχιχιΠάει, δεν θα την γλύτωνες με ένα τέτοιο συνδυασμό, αν ήμουν άντρας!Καλημέρααααα!

    Μου αρέσει!

  19. Αν και λίγο Κ.αθυστερημένα να σου ευχυθώ Κ.αλό μήνα και χαρούμενα γενέθλια (αν δεν πέρασαν;-) !!! ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζμουτς!

    Μου αρέσει!

  20. Δεν πέρασαν, δεν πέρασαν!! Κοντός ψαλμός αλληλούϊα Κ. μου! Στις 25 είναι. Α! Βασσούλα μου, έχω και κάμποσο από Σκορπιό, δηλαδή! Καλά τα λέει κι η Μίνα μας που κατέχει πιό πολλα! Ετσι, Μίνα μου;. Καλησπέρα Κ. μου με τις ζουζουμουτσουνιές σου! Μουχες λείψει!

    Μου αρέσει!

  21. :)))))) Τοξότης με δίδυμο… την έχεις βάψει μάτια μουλένε ότι περνώντας τα χρόνια ενισχύεται ο ωροσκόποςκαι δεν σου λέω τίποτε…. τα πήρε όλα ο Άνεμος…. και το Νερό…που να φτουρίσει η φωτιά…. στην Τρικυμία της καρδιάς! :))))))) εύχομαι να σε προστατεύσει ο Σκορπιός με το Πάθος του!!! :))))))):))))))… ακριβώς απέναντί σου είμαι… στις 24 Μάη… Βίοι Παράλληλοι… που λένεευτυχώς για μένα… ενισχύεται ο Λέων.. παρέα με "κάμποσο" από τον Ταύρο :)))))δεν σου λέω τίποτε…. Δίδυμος, Ερμής κι Αέρας…. Λέων, Ήλιος και Φωτιά… καιΤαύρος, Αφροδίτη και Γη… Σκέτο Ολοκαύτωμα η καρδιά….. μια Φλόγα ΟΛΗ…:))))))))Καίει… και ζεματάει….. καλύτερα απέναντι σου λέω….. :))))))))))))))))))ΚΑΛΟ Σου ΑΠΟΓΕΥΜΑ…. Τοξότηκαι….. Π ρ ό σ ε χ ε τα βέλη σου… :)))))))))))))))))))

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.