Μονόλογος


 

 

 

     Βράδυ Παρασκευής και εξω βρέχει ακόμη. Σταθερή, ακατάπαυστη η ροή  της.. Συνοδεύει τις ώρες ησυχίας μου, κάδρο  γινόμενη  της σιωπής..
    Τέτοιες είναι οι ώρες τούτες. Μου είχαν λείψει τις τελευταίες μέρες. Δεν ήταν όμως, ο χρόνος τους.
       Οταν είναι ναρθεί ο χρόνος ο κατάλληλος γιαυτές, τον αναγνωρίζω. Ετσι γίνεται. Να, πως σαν τώρα. Και εγώ του παραχωρώ τον χώρο, τότε.
      Είναι οι ώρες, οι μετά από συνεχή κίνηση, οι μετά από τον θόρυβο τον πολύ εκείνων που πέρασαν, των όσων πολυποίκιλλων έχω δεχθεί, των όσων έχω δεί κι ακούσει κι αντιληφθεί όλες αυτές τις μέρες που προηγήθηκαν.
     Τέτοιες ώρες είναι που κατακάθονται μέσα μου όλα όσα έγουν γενεί, τέτοιες π’ αφομοιώνω εκείνα που’ναι να κρατήσω, πετάω άλλα που βρίσκω περιττά.. Χωρίς καν να σκέφτομαι πάνω σε όλα αυτά. Είναι το μόνο που δεν κάνω. Τα αδειάζω από τον νού..Τα αφήνω να γίνονται, όπως είναι να γενούν .. Και εγώ μένω ελεύθερη από όλα αυτά και κάνω ο,τι άλλο.
    Τέτοιες είναι αυτές οι ώρες, απλωτές πάνω από τα πράγματα και τον χρόνο που έχουν γενεί.Για να μπορέσουν αυτά να φανούν και να τα ιδώ στο όλον τους. Τους δίνω λοιπόν τον χώρο που χρειάζονται.Αυτές αποφασίζουν γιαυτόν.
    Χρόνος και εκκαθάρισμα, αναγκαίο για μένα..Κατασταλάζουν πράγματα μετά απ’αυτές τις ώρες. Η ματιά τότε γίνεται καθάρια, η σκέψη σφαιρική πάνω απ’αυτά, οι αποφάσεις ώριμες, είναι  έτοιμες. Σαν να έχουν παρθεί από μόνες τους φαίνονται μετά..
Οχι, κι οτι είναι έτσι.

 
 

Digg This

13 σκέψεις σχετικά με το “Μονόλογος

  1. μου θυμισες βραδιες martini, πουρου & jazz μουσικης. Μια συνταγη που εφαπτεται της περιγραφης σου.Εκπληκτικο το φοντο σου :[

    Μου αρέσει!

  2. Καλημέρα κ. Γιαννιδάκη μου! Κι έχει μια λιακάδα έξω , χαρά Θεού! Ναι, μέσα έπεσες, μοναχά που η σύνθεση των υλικών της χτεσινής βραδυάς ήταν κάπως αλλιώτικη .. πχ. Αντι της τζαζ, άκουγα " Το Καρναβάλι των ζώων" "The Carnival of the Animals" του Charles-Camille Saint-Saëns ( μμ είναι και γιατί είναι ωραία σύνθεση μα και γιατί να..έχουμε και καρναβάλι στην πόλη!:))))), Ανευ ουδεμίας προθέσεως προσβολής των καρναβαλιστών, έτσι; Για να μην παρεξηγούμαι κιόλας:)) Αντι του μαρτίνι, ένας υπέροχος ιρλανδέζικος καφές (!!!) και αντί του πούρου, μερικά τσιγάρα.. Η συνταγή , όμως ταιριαστή με όσα περιγράφεις..Αλλες βραδυές ανάπαυλας, καταλήγουν κάπως έτσι..Ωραίες ώρες!Χιχιχι Και που να σου πω και το "τρελλό" της χτεσινοβράδυνης ..Εκεί ανάμεσα σε όλα αυτά, είχα απορροφηθεί και την μελέτη των Κιμμερίων..Γούστα αυτά! Τι να κάνουμε!Νάσαι καλά, και σου εύχομαι ένα υπέροχο τριήμερο! Και ακόμη πιό ωραία Κούλουμα!

    Μου αρέσει!

  3. Καλημέρα, ένα υπέροχο τριήμερο σου εύχομαι φίλη Βεατρίκη.Σκέψεις..διαχωρισμός χρόνου…φαινομενικά ήπιες αλλά ιδιάζουσες “αυτοκριτικής” κι “αυτογνωσίας” καταστάσεις. Τακτικές και για μένα οι στιγμές που τόσο γλαφυρά περιγράφεις στο κείμενό σου.Να είσαι πάντα φωτεινή, δημιουργική, δυνατή, χαρούμενη. Με φιλική εκτίμηση.Άννα

    Μου αρέσει!

  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥ ΒΡΟΧΗ Κ ΧΘΕΣ …ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΑΓΩΝΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΠΟ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ …ΕΛΠΙΖΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ !!!ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΝΑ ΕΠΙΝΑ ΕΝΑ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ …..ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Κ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ !!

    Μου αρέσει!

  5. η περιγραφη…..το κατι αλλοκι εκεινο το "Τα αδειαζω απο τον νου"… ποσο ταιριαζει με το "οι αποφασεις ωριμες,ειναι ετοιμες"καποτε το μπορουσα αυτο… καποτε ηταν ετσι….τωρα …άλλα….πανω απο μενα κρατουν τον νου γεματο απο αυτα….ποσο δυσκολο ειναι να καταφερω να τον αδειασω…ποσο δυσκολο να παρω τις αποφασεις που εκεινα…. τα άλλα… ζητουν απο εμενα…..καλα να περασεις Βεατρικη μου….

    Μου αρέσει!

  6. Κάθαρση του Νου και της Ψυχής, η βροχή. Συζήτηση με τον εαυτό μας. Υπέροχη και η μουσική. Κλασσική κατ\’ όνομα, μα και αίσθηση… Υπέροχη ανάρτηση, καλή μου φίλη. Να είσαι πάντα καλά…

    Μου αρέσει!

  7. Χρόνος και εκκαθάρισμα, αναγκαίο και για μένα…….αναγκαιο για ολους πιστευω. Η πιο γαληνη στιγμη αντιμετωπισης της πραγματικοτητας.Με ηρεμησε η μουσικη σου..σ\’ευχαριστω Βεατρικη μου. :))

    Μου αρέσει!

  8. τετ α τετ μ αυτον που μας μιλα χωρις ναχει λαλια…ακουγοντας τους χτυπους της βροχης ….με μια απολαυστικη σοκολατα και τον καπνο να ρουφιεται να καλπαζει εξω απο τα ρουθουνια…και τις σκεψεις να μπαινουν σε μια ταξη….με το αναλογο ξεκαθαρισμα…..!! εχω καιρο να το κανω…:)) …εννοω το ξεκαθαρισμα….!!!καλα κουλουμα καλη μου Βεα…..μου αρεσε το ολο πλασαρισμα και ιδιαιτερα η κρυσταλινη υφη του μονολογου…!νασαι καλα!!! φιλακιααα!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.