Πατάτες και καλαμπόκια made in E.E !!!


3/3/2010

          Κι ενώ όλη σχεδόν η Ευρώπη ασχολείται με την χώρα μας, και μεις οι Ελληνες κατακλυζόμαστε από τα συνταρακτικά για την οικονομία μας συμβάντα κι αναρωτιόμαστε αν θα επιβιώσουμε ως χώρα και μεις οι ίδιοι τελικά,  κάτω από τον πολιτικό θόρυβο των ημερών που αφορά στην Ελλάδα και στα δημοσιεύματα από την Γερμανία και στις σχετικές εντολές των επιτηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνέβησαν εν μια νυκτί δύο ιστορικά γεγονότα στους Κόλπους της Ε.Ε στον τομέα της Ευρωπαϊκής Διατροφής που αιφνιδιαστικά και παρά τις έως πρόσφατα διατυπωμένες ρητά σοβαρές αντιρρήσεις της Κομισιόν, απέκτησαν από την ίδια την Επιτροπή εν μία νυκτί,  ισχύν νόμου, απαρατήρητα..

       Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατάφερε χθες μόλις, 2/3/2010, εν σιωπή και αιφνιδιαστικά να  “περάσει” από την πίσω πόρτα της, την κερκόπορτα, και να “επιτρέψει”:

 α)«την καλλιέργεια στην κοινοτική Ευρώπη μίας γενετικά τροποποιημένης ποικιλίας πατάτας, της Αμφλόρα, που είναι προϊόν της γερμανικής εταιρείας BASF, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις στους κόλπους της Κομισιόν για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων».

Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΑΪΣΕ της γερμανικής εταιρείας BASF κρατά γενετικά

 Στην φωτογραφία, που είναι παρμένη από την εφημερίδα “ ΕΘΝΟΣ online” , απεικονίζεται ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΑΪΣΕ της γερμανικής πολυεθνικής χημικής εταιρείας BASF (εδράζει και στον τόπο μας) να επιδεικνύει τις γενετικά τροποποιημένες πατάτες της ποικιλίας (Amflora) Αμφλόρα, που έλαβε την έγκριση της Κομισιόν για καλλιέργεια στην ΕΕ με σκοπό την χρήση της τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για την βιομηχανική τέτοια, πχ.για την παραγωγή αμύλου!

β) «την εμπορία στην Ευρώπη τριών ποικιλιών γενετικά μεταλλαγμένου mutant- cornκαλαμποκιού που είναι παράγωγα-μεταλλάξεις του καλαμποκιού ΜΟΝ 863  της Μονσάντο».

blu

 Πρόκειται για δύο ιστορικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής !

Και οι δύο αυτές αποφάσεις της Ε.Ε είναι ιστορικά γεγονότα στον τομέα της διατροφής μας που πρόκειται στο άμεσο μέλλον να επηρρεάσουν την υγεία μας και να επιδράσουν και στην ποιότητα ή και στην ίδια την ζωή μας ακόμη!!!

   Και έχει σημάνει συναγερμός στην Ευρώπη από τις Οικολογικές Οργανώσεις!! Ήδη, ο Ιταλός Υπουργός Υγείας κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο μαζί της ενάντια στους γενετικούς τροποποιημένους Οργανισμούς!

blu

          Είναι η πρώτη φορά, μετά από δώδεκα χρόνια, που επιτρέπεται στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να καλλιεργήσουν γενετικά τροποποιημένα φυτά!

           Ηταν πρίν από  δώδεκα χρόνια, δηλαδή κατά το έτος 1998, που η Ε.Ε για πρώτη φορά είχε επιτρέψει να καλλιεργείται στις χώρες-μέλη της το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι ΜΟΝ 810 της Αμερικανής εταιρείας Monsanto.

           Απ’ ολες τις χώρες- μέλη της Ε,Ε, επτά συνολικά είναι εκείνες που είπαν ΟΧΙ στην καλλιέργεια επί του εδάφους τους των γεννετικών τροποποιημένων οργναισμών, είναι η χώρα μας η Ελλάδα, η Γαλλία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο και η Πολωνία.

blu

           Τι συμβαίνει εδώ;

      Και γιατί εν μια νυχτί αυτά και γιατί οι αντιδράσεις από Greenpeace, από τους Ευρωπαίους Οικολόγους, από Υπουργούς Υγείας και άλλους;

         Η απόφαση της Ευρωπαικής Επιτροπής να επιτρέψει την καλλιέργεια και διάθεση στις ευρωπαϊκές αγορές για τις συγκεκριμένες χρήσεις της γενικά τροποποιημένης πατάτας ΜΟΝ863 της εταιρείας Monsanto, βασίστηκε στην γνωμοδότηση του Ευρωπαικού Οργανισμού για την Ασφάλεια τροφίμων που έδωσε το πράσινο φως για το λόγο πως δεν θεώρησε την πατάτα αυτή απειλή για την υγεία….

Ομως, η εν λόγω πατάτα περιέχει ενα γονίδιο που είναι ανθεκτικό στα υπάρχοντα αντιβιοτικά! Και αυτό το γονίδιο θα περάσει στην διατροφική αλυσσίδα των τελικών καταναλωτών, δηλαδή ημών των ανθρώπων, μέσω των ζώων που θα το έχουν στην διατροφή τους.

Και όσο για τις τρείς ποικιλλίες του γενετικώς τροποποιημένου καλαμποκιού της ίδιας Αμερικανικής εταιρείας, logo_monsanto, διαβάστε παρακάτω:

blu

 Για να δούμε τι έχουν ήδη πεί δημοσίως οι ειδικοί επιστήμονες για τα γενετικάmonsanto τροποποιημένα προϊόντα της Εταιρείας Monsanto:

“Μια πρόσφατη μελέτη Γαλλικών πανεπιστημίων και ερευνητών αποδεικνύει σαφώς την τοξικότητα των τριών γ.τ. ποικιλιών καλαμποκιού της εταιρείας Monsanto, οι οποίες ήδη παράγονται ή εισάγονται στην Ε.Ε. Οι αναλύσεις βασίστηκαν στα στοιχεία τα οποία η ίδια η εταιρεία είχε δώσει στις εγκριτικές αρχές ενώ οι ερευνητές ήταν σε θέση να έχουν πλήρη τεκμηρίωση μετά από δικαστική απόφαση που τους επέτρεψε τη πρόσβαση στα αποτελέσματα.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Biological Sciences αποδεικνύει την τοξικότητα των τριών γ.τ. ποικιλιών καλαμποκιού από της εταιρείας Monsanto, όπως ανακοίνωσε στις 11 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Ανεξάρτητης Έρευνας και Πληροφοριών σχετικά με τη Γενετική Μηχανική Criigen, που συμμετείχε στη έρευνα.

«..Για πρώτη φορά στον κόσμο, έχουμε αποδείξει ότι οι γ.τ.ο. δεν είναι ούτε επαρκώς υγιείς ούτε κατάλληλοι για να κυκλοφορούν στο εμπόριο. […] Σε κάθε μια από τις τρεις γ.τ. ποικιλίες, στα νεφρά και στο ήπαρ των πειραματόζωων, τα οποία είναι τα κύρια όργανα τα οποία αντιδρούν σε περιπτώσεις χημικής τροφικής δηλητηρίασης, παρουσιάσθηκαν προβλήματα» ανέφερε ο Gilles-Eric Séralini, εμπειρογνώμονας και μέλος της Επιτροπής για τη Επαναξιολόγηση της Βιοτεχνολογίας, που δημιουργήθηκε από την Ε.Ε. το 2008.

Ερευνητές των πανεπιστημίων της Caen και Rouen καθώς και ερευνητές της Criigen, βάσισαν τις αναλύσεις τους σε στοιχεία που δόθηκαν στις υγειονομικές αρχές από την εταιρεία Monsanto ώστε να λάβουν το πράσινο φως για το εμπόριο των τριών γ.τ. ποικιλιών, τα συμπεράσματα ωστόσο που αντλήθηκαν ήταν διαφορετικά από αυτά της Monsanto. Σύμφωνα με τον καθηγητή Séralini, η εγκριτική απόφαση των αρμόδιων αρχών για τις τρεις ποικιλίες βασίστηκαν στην ανάγνωση των συμπερασμάτων που η ίδια η Monsanto παρουσίασε και όχι σε συμπεράσματα που συνάγονται από το σύνολο των δεδομένων της έρευνας. Οι ερευνητές ήταν σε θέση να έχουν πλήρη τεκμηρίωση μετά από δικαστική απόφαση που τους επέτρεψε τη πλήρη πρόσβαση στα αποτελέσματα”.

«Είναι προφανές πως οι δοκιμές της Monsanto, οι οποίες είχαν διάρκεια  90 ημερών, δεν είναι επαρκείς προκειμένου να μπορούμε να πούμε αν προκαλούν χρόνιες ασθένειες. Γι ‘αυτό ζητάμε από τις δοκιμές για μια περίοδο τουλάχιστον δύο ετών», εξηγεί ένας ερευνητής. Κατά συνέπεια, οι επιστήμονες απαιτούν «αυστηρή απαγόρευση» της εισαγωγής και καλλιέργειας των εν λόγω γενετεικά τροποποιημένων ποικιλιών”.

Αυτές οι τρεις γ.τ. ποικιλίες (MON810, MON863 και NK603) «είναι ήδη εγκεκριμένες για ανθρώπινη και ζωική κατανάλωση στην Ε.Ε. και ιδιαίτερα στις Η.Π.Α.», σημειώνει ο καθηγητής Séralini. «Η MON810 είναι η μόνη από τις τρεις που καλλιεργούνται σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες (κυρίως στην Ισπανία) ενώ οι υπόλοιπες εισάγονται»

seedproduction_hm

Πηγή του παραπάνω δημοσιεύματος της 22/12/2009:http://indy.gr/analysis/mi-asfaleis-treis-g-t-poikilies-kalampokioy-tis-monsanto-syfona-me-prosfati-ereyna

Προσθήκη υστέρα της 4/3/2010

Η Θέση της Ελλάδας στο θέμα καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένης πατάτας στην χώρα μας!

{Μια μέρα μετά την έγκριση που έδωσε η ΕΕ στην καλλιέργεια μεταλλαγμένης πατάτας, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε ότι η χώρα μας θα απαγορεύσει την καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Αmflora επί ελληνικού εδάφους.
«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και με γνώμονα την προφύλαξη δημόσιων αγαθών όπως η υγεία, το περιβάλλον και η βιοποικιλιότητα, η Ελλάδα προτίθεται να ενεργοποιήσει νομικές ρήτρες που θα απαγορεύουν την καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Amflora επί ελληνικού εδάφους» δήλωσε η κ. Μπατζελή.

 Πηγή πληροφόρησης: http://tvxs.gr/,   Go to source web page>>
1.-blu_thumb.gif
Συμπέρασμα;;; Επιμένετε Ελληνικά! Επιλέγετε Ελληνικά προϊόντα!!!
 

Σχετικώς και ειδικότερα επί του θέματος παραπέμπω: http://www.biolsci.org/v05p0706.htm,

http://www.ogm.gouv.fr/experimentations/evaluation_scientifique/cgb/CGB.htm

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11900&subid=2&pubid=10492986

Περί των μεταλλαγμένων, άλλως, των γενετικώς τροποποιημένων τροφίμων:

http://ange-ta.blogspot.com/2008/05/dna.html

http://11dim-kaval.kav.sch.gr/main/metal/metal.htm (Μια θαυμάσια εργασία από τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου επί των μεταλλαγμένων , για να μαθαίνουμε και μείς οι μεγάλοι!

Σχετικώς, για την Αμερικανική εταιρεία παραγωγής γενετικών τροποποιημένων τροφίμων, την Monsanto:

http://www.monsanto.com/

http://metasciehttp://www.greenpeace.org/greece/press/118523/7-monsantonce.freeforums.org/post610.html

blu

Για να γνωρίζουμε…τι τρώμε

Advertisements

13 thoughts on “Πατάτες και καλαμπόκια made in E.E !!!

 1. Kai kalampoki kai i patata den einai gia to anthropo !O theos (Hlios) otan eftiakse ton anthropo to edose freska amageireuto fai frouta xerous karpous agourakia nero !na zi horis pono kai gia para poly !Otithipote allo vazeis sto stomaxise skotoni siga-siga ospou na se teleiosi!

  Μου αρέσει!

 2. Δηλαδή γλυτώσαμε από τα γουρούνια και τωρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα γουρούνια που τρώνε τις πατάτες και τα καλαμπόκια! Ωραία!!! Τέρμα οι μπύρες με τα σχετικά!!! Ευτυχώς που μπήκε η άνοιξη… ετοιμάσου για ούζο [με σχετικά θαλασσινής προελεύσεως] από δω και μπρός!!!!Καλημέρα!!!!

  Μου αρέσει!

 3. Πολύ ενδιαφέρουσα και ενημερωτική η καταχώρησή σου, φίλη Βεατρίκη. Τα μεταλλαγμένα, δυστυχώς έχουν παρεισφρύσει στη ζωή μας, χωρίς να το καταλάβουμε. Παρ\’ όλες τις δεσμεύσεις στων μεγάλων εταιρειών για αναγραφή στις συσκευασίες, υπάρχουν ένα σωρό κόλπα που μεταχειρίζονται, για να μπαίνουν από την πίσω πόρτα. Για να μην πούμε, για τις πρώτες ύλες από σόγια, καλαμπόκι, πατάτες, ντομάτες κλπ, που τρώμε σε συσκεασίες εδώδιμων προϊόντων, χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι… Να είσαι καλά, που ενημερώνεις. Το link της Greenpeeace, πολύ χρήσιμο… Μια καλημέρα από μένα.

  Μου αρέσει!

 4. ολα σωστα, αλλα θα συμπληρωσω κι εγω κατι που προκυπτει απο την ειδησεογραφια των ημερων, συμφωνα με την οποια η Ελλάδα απερριψε τελικα την εισαγωγη γεννετικα τροποιποιημενων πατατων, παρα τις πιεσεις που δεχτηκε.Ετσι, καμια μεταλλαγμενη πατατα δεν θα βρισκεται στην ελληνικη αγορα. Τουλαχιστον προς το παρον :[

  Μου αρέσει!

 5. Καλημέρα σε όλους!Κύριε Γιαννιδάκη, σας ευχαριστώ! Σήμερα δημοσιεύτηκε η είδηση για την Θέση της Ελλάδας ως προς το θέμα της καλλιέργειας της γενετικά τροποποιημένης πατάτας. Εσπευσα και έκανα ήδη την σχετική προσθήκη στο κείμενο! Να κοιτάξουμε, ,μένει, τα θέματα εισαγωγής βιομηχανικών παρασκευασμένων ζωοτροφών που εμπεριέχουν αυτό το προϊον , όπως και τα άμυλα που θα μπαίνουν πρόσθετα..Την καλλιέργεια την απαγορεύουμε, την εισαγωγή τους απ\’ εξω , όμως;;Φίλες μου Αίολε! Δεν είναι όλα τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα ακατάλληλα ή και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία..Προσωπικά, προτιμώ να αποφεύγω., Τρώω, όμως, σοκολάτα γάλακτος ενώ είναι φτειγμένη (η ελληνική σοκολάτα) με τροποποιημένη σόγια) ενώ η σοκολάτας υγείας απαγορεύτηκε να εμπεριέχει τέτοια παρά μόνον βιολογικά και φυσικά παραγόμενη σόγια! Και όσο για τις ντομάτες, ε, να πω, πρώτα οτι τρώω από το δικό μας το μποστάνι που καλλιεργούμε στο χτήμα, και από την άλλη οτι προτιμώ την ελληνική και στην ώρα της παραγόμενη (οχι των θερμοκηπίων κλ.π)Ενα ξέρω, Βιβή μου με όλο αυτόν τον θόρυβο και την εποχή μας των πειραμάτων επί της βιλολογία και του DN.A. Οτι :α) Δεν επιτρέπεται ο σημερινός καταναλωτής να μην εανημερώνεται συνεχώς και να μην μελετά και να μην ελεγχει τι θα βάζει στο νοικοκυριό του,β) Οτι, προτιμότερα από όλα και για πολολούς και διάφορους λόγους, είναι τα Ελληνικά προϊόντα! καιγ) Δεν σωζόμαστε με το να τρώμε μεζεδικλίκια από τηνη θάλασσα (ψαρια, ψαράκια , μύδια κλπ) γιατί και αυτά θεωρούνται ζώα, εκτρέφονται με ιχθυάλευρα, συνήθως(δηλαδή δεν είναι πάντα ελευθέρας βοσκής) και…μες στα άλυρα, είναι και τα βιομηχανικά τέτοια!!!!!!Αρα, αντί να διαφεύγουμε, αντιμετωπίζουμε , όσο μπορούμε καλύτερα , το πρόβλημα!Και τις μπύρες , δε τις κόβουμε! Εχουμε Ελληνικές μπύρες Θαυμάσιες κι από αγνό ελληνικό σταρι! Ας σπάσουμε το μονοπώλιο των μεγαλοκαρχαριών! Στο χέρι μας είναι!!!!Κύριε Τσακίρη! Καλώς ωρίσατε στον χώρο και στην παρέα!Θα εκφράσω μια διαφορετική γνώμη στα όσα λέτε. Και το καλαμπόκι και η πατάτα είναι από τα βασικά στοιχεία διατροφής του ανθρώπου..Μπορεί να εισήχθηκε η πατάτα στην Ελλάδα πριν κανα δύο αιώνες αλλά χρησιμοποιείτο ως τροφιμο από τα αρχαία χρόνια..Ο Θεός, όταν έφτειαξε τον άνθρωπο, τουδωσε μυαλό και χέρια για να τα χρησιμοποιεί και να φροντίζει για την την ζήση του και το πως θα την ζήσει κατά το δυνατόν καλύτερα..Ο Θεός δεν είπε οχι στην εξέλιξη του ανθρώπου..Του είπε διαβαινε και πλυθήνσου και κατακυρίευσε την γη..Επίσης, είπε οτι κανενα τρόφιμο δεν είναι απαγορευμένο ως βρώμικο..Δεν του είπε, βέβαια ,διάβαινε και κατάστρεψέ την!Οχι, οτι διαφωνώ μαζί σας για την δίαιτα από οχι ζωικά τρόφιμα..ει μόνον από φυτικά παράγωγα.Θεωρείται πολύ πιό υγεινή! Μα, δεν επιλέγουμε και όλοι να την ακολουθήσουμε, έτσι δεν είναι; Και ο κόσμος είναι για όλους, οχι μόνον για τους φυτοφάγους!Καλημέρα Σάκη μου! Σε ευχαριστώ και εγώ!! Νάστε όλοι σας καλά!

  Μου αρέσει!

 6. Ορθώς λέγεις, Βεατρίκη μου. Δε χρειάζεται πανικός. Εξάλλου, στα ελληνικά προϊόντα δεν υπάρχει μεγάλη εξάπλωση των μεταλλαγμένων. Η ένσταση πάντως της Greenpeace, ανέκαθεν -μιας και ως παλιό μέλος, το παρακολουθώ περίπου δύο δεκαετίες το θέμα- ήταν στο ανεξέλεγκτο της κατάστασης… ΥΓ: "φίλες μου Αίολε", σημαίνει ότι είμαι μια πολύ καλή σου φίλη, με πολλαπλή προσωπικότητα ή απλό οθογραφικό ?… :Ρ

  Μου αρέσει!

 7. Πρωτον να διευκρινησω πως δεν μπορει η Ελλαδα απο μονη της α απαγορευσει την εισαγωγη μεταλλαγμενων προιοντων..Οσον αφορα την πατατα(ας ειναι καλα ο Καποδιστριας),ειναι ενα προιον που υπαρχει εν αφθονια στην χωρα μας..και μαλιστα σε αριστη ποιοτητα..Ως εκ τουτου δεν συντρεχει λογος εισαγωγης..και δη μεταλλαγμενης..Οσο για την επισημανση στο τελος της αναρτησεως σου…θελω να επιστησω την προσοχη των φιλων-καταναλωτων..9αλλωστε ολοι ειμαστε καταναλωτες..)Η Ισπανια ειναι πρωτοπορος στην παραγωγη μεταλλαγμενων προιοντων,και γι αυτο κατεχει την πρωτη θεση σε καταναλωση εισαγωμενων προιοντων σε διαφορα ξενης προελευσεως σουπερ μαρκετ..Προσοχη λοιπον στα διαφορα μεγαλα σουπερ μαρκετ τα οποια ειναι αλυσιδες προιοντων δευτερης και τριτης κατηγοριας,στις χωρες τους..και μην παρασυρεστε απο τις χαμηλες τιμες..Γενικα προσοχη μεγαλη στα φαγωσιμα ειδη των εν λογω σουπερ μαρκετ..

  Μου αρέσει!

 8. Η συγκεκριμένη πατάτα δοκιμάστηκε και χρησιμοποιήθηκε για την διατροφή ζώων και φυσικά δεν παρατηρήθηκε ΤΙΠΟΤΑ που να δικαιολογεί την απαγόρευσή της. Έτσι ήταν επόμενο οι επιστήμονες που μετείχαν της έρευνας να δώσουν την έγκριση για την κυκλοφορία της.Ενημερωτικά σας πληροφορώ ότι υπάρχουν πολύ πιο επικίνδυνες μορφές τροφίμων που επιτρέπεται η καλλιέργειά τους και προέρχονται από ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ.Καλησπέρα σε όλους.

  Μου αρέσει!

 9. Καλημέρα φίλη Βεατρίκη.Συγχαρητήρια για την καταχώρηση που αφυπνίζει ξανά την εγρήγορση για τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Είναι «δυστύχημα» για τον Έλληνα να τρώει… και μετά να του φανερώνουν, όλα εκείνα γύρω απ’ τη διατροφή που έπραξαν σε βάρος του.Να είσαι πάντα φωτεινή, χαρούμενη, δημιουργική, δυνατή.Άννα

  Μου αρέσει!

 10. καλημέρα …. πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση …. δυστυχώς πιστεύω ότι η προστασία μας … εξαρτάται … από οικονομικούς παράγοντες … και όλοι ξέρουμε … τι σημαίνει αυτό

  Μου αρέσει!

 11. Θα ήταν ευχής έργο να μπορούμε να ξέρουμε τι μπαίνει ευθέως στην Ελλάδα και τι από την πίσω πόρτα, απο την άλλη το θεωρώ χαζό να εισάγουμε πατάτα, καλαμπόκι ή άλλου είδους προϊόν απο την στιγμή που το παράγουμε τόσο σε σημείο που εξάγεται κιόλας, από την άλλη με αυτό το δημοσίευμα, καλό θα είναι να σκεφτούμε, ποιο χωράφι πατάτας θα αρρωστήσει στην Ελλάδα ή κάπου στον κόσμο, καθώς επίσης και ποιο καλαμποκο-οικόπεδο θα βγάλει φλίκτενες για να περάσουν πιο εύκολα ότι θέλουν!!! Την καλημέρα μου Βεατρίκη μου!!!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s