Νύφη, ετών οκτώ, ζητάει διαζύγιο!


  child-bride-saudi-arabia

Συμβαίνει στις χώρες του  Ισλάμ!

Υπό την σκέπη του Μωάμεθ, του Μεγάλου Προφήτη του Θεού:

“The Prophet Muhammad married ‘Aisha when she was nine,

and we follow the Sunna.

It is very simple”

blu

gmail_5 Αυτή η νύφη επέζησε!!!nujood_ali                                              Yemen,  Υεμένη 2008

Αυτό ήταν το πρώτο και μάλλον το μοναδικό, περιστατικό αιτήσεως διαζυγίου

από μια νύφη-παιδί, που έγινε δεκτή από το Δικαστήριο της χώρας!

Συνέβη στην Υεμένη τον Απρίλη του 2008!

Και ο σάλος ξέσπασε σ’όλη την Οικουμένη! Γιατί, τότε ο άλλος  Κόσμος ,  έμαθε τι γίνεται στον άλλο του μισό.

        Ονομάζεται Nujoud Αli, είναι σήμερα  11 ετών, κιόλας. Έχει ήδη στο ενεργητικό της ένα γάμο στα εννιά της χρόνια, κάμποσους ενδογαμικούς βιασμούς, πάμπολλους ξυλοδαρμούς κι ένα διαζύγιο..

        Η ίδια δεν θέλησε τίποτε άλλο από τα παραπάνω, εκτός από το τελευταίο, δηλαδή το διαζύγιο..Κι είχε τα κότσια, παιδί στα εννιά του χρόνια, να αποτανθεί στο Δικαστήριο  και να το ζητήσει.  Τα άλλα, τα είχε αποφασίσει γι αυτήν ο πατέρας της Ali Muhammad al-Ahdal, πρώην οδοκαθαριστής, πατέρας 16 παιδιών από τις δύο γυναίκες του, αφού την σταμάτησε από το σχολείο (πήγαινε στην β΄τάξη δημοτικού) σαν ήταν εννιά χρονών και την εξανάγκασε να παντρευτεί ένα άντρα 30 χρονών. Και που του δήλωσε πως δεν ήθελε ένα γάμο μα να τελειώσει το σχολειό,  δεν έπαιζε κανένα ρόλο..Το θηλυκό δεν ερωτάται..είναι κτήμα του αντρός.. Ο σύζυγός της, ένας 30χρονος, ήταν εκείνος έκανε τα υπόλοιπα..την βίασε, την κακοποίησε… Εκείνη επέζησε, όμως! Και το ζήτησε και το πήρε το διαζύγιο!

       Αυτή, η νύφη-παιδί τα κατάφερε!.. Εν μέρει, δηλαδή.. Απο τότε που της συνέβησαν αυτά,  ολονυχτίς μένει άγρυπνη και τρέχει στα δωμάτια απάνω κάτω ζητώντας  βοήθεια, οι γονείς της την ακούν, λέει,  και γελουν… Θάπρεπε να τιμωρηθούν οι γονείς μου, είπε η δικηγόρος της, πως το κορίτσι, της παραπονείται .. Πως θάπρεπε..

        Κυρίως, όμως, λέω, κατάφερε να επιζήσει! Κι είναι σήμερα 11 χρονώ.. Και τα λέει αυτά!  Οι άλλες, σαν κι αυτήν, όμως;

gmail_5 Ριάντ ( Riyadh), Σαουδική Αραβία 12/2008

        Ένα άλλο κορίτσι, παιδί- νύφη στα οκτώ της χρόνια, δεν στάθηκε τόσο τυχερό, όμως! Το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα πόλη της ομώνυμης επαρχίας της Ριάντ στην Αραβική χερσόνησο, που εκδίκασε την σχετική αίτησή της,  απέρριψε το αίτημά της για διαζύγιο από τον πενηνταοχτάχρονο σύζυγό της, επί τω λόγω ότι ήτο ανήλικος και όθεν δεν ενομιμοποιείτο σε υποβολή τέτοιου αιτήματος από την μητέρα της ως κηδεμόνα της και οτι θα πρέπει να το επαναφέρει το αίτημά της μόλις φτάσει στην εφηβεία.. Μέχρι τότε, βέβαια, θα είναι παντρεμένη τύποις..

       Τα στοιχεία του κοριτσιού απεκρύβησαν από την Δημοσιότητα.. Ο δικηγόρος της Abdullar Jtili, δήλωσε ότι το κορίτσι το οκτάχρονο δεν γνωρίζει ότι είναι ήδη παντρεμένο και οτι θα ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής αποφάσεως..Ο γάμος του παιδιού αυτού,  έχει προσυμφωνηθεί, προκανονιστεί από τον πατέρα του και τον σύζυγο τον 58χρονο, με την προφορική συμφωνία να γίνει ενεργός σε 10 χρόνια, μόλις το κορίτσι θα γίνει 18 ετών.. Μέχρι τότε, η συμφωνία είναι να μένει με τους γονείς του.. Η δοθείσα προκαταβολή από τον 58χρονο στον πατέρα της οκτάχρονης ήταν 5000 £, και ο πατέρας της στο Δικαστήριο ήταν ανένδοτος για να συναινέσει στην λύση αυτού του γάμου..Υποθέτω πως δεν θα είχε να επιστρέψει τα χρήματα στον γαμβρό…Κι είναι να πάρει και τα υπόλοιπα σε κάμποσα χρόνια..

 http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1099447/Saudi-court-tells-girl-aged-EIGHT-divorce-husband-50-years-senior.html#ixzz0kgkhIn5G

http://scrapetv.com/News/News%20Pages/Health/Pages/Preteen-divorce-rates-reach-all-time-high-Scrape-TV-The-World-on-your-side.html

http://www.themuslimwoman.org/entry/young-brides-a-miserable-life-for-little-girls-in-saudi-arabia/

gmail_5 Πακιστάν, 12/2008

     Η Wahida, ένα κορίτσι εννιά χρονών, πουλήθηκε από τον πατέρα της Jan Mohammad, προς εξόφληση  χρέους 400 Kg ρυζιού. Αυτή ήταν το αντάλλαγμα που του έδωκε ο εξηντάχρονος άντρας που την παντρεύτηκε..Ο γάμος της μικρής κράτησε 4 μέρες..Η αστυνομία επενέβη και την έσωσε μετά.. 

Ο πατέρας της, είπε, ο επιληφθείας αστυνομικός Masroor Ahmed Jatoi, ήταν εγγυητής για ένα φίλο του, στην αγορά ρυζιού επί πιστώσει που έκανε εκείνος από τον  60χρονο.. Οταν το χρέος έφθασε στις 50.000 ρουπίες (833 δολλάρια) και υπήρχε αδυναμία πληρωμής από τον πρωτοφειλέτη, ο δανειστής αξίωσε από τον εγγυητή την κόρη του την εννιάχρονη, ως αποζημίωσή του.. Εμφανής δεδικαιολογημένη προς την κοινωνίαν, κάλυψη του συμβάντος της αγοραπωλησίας; Ο γάμος!

       Κι ας είναι το νόμιμα θεσπισμένο  όριο γάμου στην Πολιτεία του Πακιστάν  τα 14 χρόνια για τα κορίτσια και τα 16 για τα αγόρια.. Συμπεπληρωμένα!

       Συνέβη στην Jacobabad, 480 χιλιόμετρα βόρεια από το Karachi τον Δεκέμβρη του 2008 και ήταν το έκτο συνεχόμενο περιστατικό διάσωσης παιδιού- νύφης από τις Τοπικές Αστυνομικές Αρχές. .Υπήρχαν και υπάρχουν και τα άλλα που δεν διεσώθησαν..

   http://www.jihadwatch.org/2006/06/nine-year-old-girl-sold-into-marriage-to-60-year-old-man-to-pay-debt-for-rice-in-pakistan.html

http://www.themuslimwoman.org/entry/police-rescues-pakistani-child-bride/

μελισσα

          Υπό την σκέπη του προφήτη Μωάμεθ και με την πίστη στο Κοράνι, οι πατέρες  στις χώρες του Ισλάμ και, κυρίως, στις χώρες της Αραβικής χερσονήσου, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, παντρεύουν τις κόρες τους από τα οκτώ τους χρόνια..     

        Οι πιό πολλοί τους προσυμφωνούν τους γάμους αυτούς απ’ όταν οι κόρες τουςchild-bride_wxojk_ είναι στα τεσσερά τους χρόνια παίρνοντας ως αντάλλαγμα προκαταβολές χρηματικών ποσών ή άλλα περιουσιακά είδη και αποπληρώνονται για την πώληση αυτή με την τέλεση του γάμου των θυγατέρων τους στα εννιά τους χρόνια, ή όποτε αυτοί το αποφασίσουν ως συμφέρον τους…

      Εξ’άλλου, καθώς λένε, ένας τέτοιος γάμος είναι πρωτίστως, θέμα υπακοής στην Πίστη Τους:

The Prophet Muhammad married ‘Aisha when she was nine

      Και μια παλιά παραδοσιακή φράση στις χώρες τις Ισλαμικές είναι αυτή :

 “Give me a girl of 8, and I can give you a guarantee” for a good marriage.

      Δεν γίνεται, αυτό βέβαια, από όλους τους Μωαμεθανούς και Ισλαμιστές..Όχι από όλους, ναι, μα, γίνεται από τους πιο πολλούς! Τα ήθη και τα έθιμα τα σχετικά που επικροτούν τον θεσμό αυτό, είναι βαθιά ριζωμένα στους πολιτισμούς αυτούς..

      Από τηνA Yemeni woman clothed in full Muslim dress μια, η μίμηση των πράξεων του Προφήτη του Μωάμεθ με την Αισέ, από την άλλη η πεποίθηση οτι αυτός ο τρόπος του να παντρευτεί ο άντρας ενα  παιδί- στα εννιά του χρόνια, είναι και ο πιο ενδεδειγμένος για να μπορεί να την διαμορφώσει έτσι  ως γυναίκα, ώστε να έχει μια ζωή μια σύζυγο υπάκουη στις βουλήσεις του και να του φέρει και περισσότερα παιδιά.. Και πέρα απ’ αυτά είναι κι φτώχεια ..

     Κι οι αντίθετες φωνές, ισλαμιστών και θρησκευομένων, και ιμάμηδων ακόμη, συχνά καταπνίγονται. και καταγγέλλονται οι κραυγές αυτές οι ενάντιες ως κραυγές αποστατών προς την Θρησκεία του Μωάμεθ και ενάντια στον νόμο του Προφήτη, εναντια στον Κοράνι!

     Τα περιστατικά που προαναφέρονται είναι εντελώς ενδεικτικά και, μάλιστα, εκείνων των παιδιών που επιβίωσαν τέτοιων γάμων…Γιατί υπάρχουν και τα άλλα παιδιά, που δεν τα κατάφεραν να βγούν ζωντανά!

μελισσα

gmail_5 Υεμένη, Απρίλης του 2010

         Στις 2 Απριλίου του 2010, πέθανε στο Νοσοκομείο της χώρας της Υεμένης η δεκατριάχρονη Elham Mahdi Shoi, από την επαρχία Hajja, που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας San’a.

         Ο λόγος του θανάτου της ήταν η ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία που προκλήθηκε από την σεξουαλική συνευρεσή της με τον 23χρονο σύζυγό της..Ο γάμος της είχε αποφασισθεί από τον πατέρα της, τελέσθηκε με βάση παραδοσιακή τελετουργία, την λεγόμενη “swap marriage’, κατά την οποία ενας αδελφός μιας νύφης παντρεύεται επίσης την αδελφή του γαμβρού.Ο γάμος έγινε την Δευτέρα και κράτησε, μόλις τρείς μέρες..Τόσο όσο έκανε το κορίτσι να πεθάνει, παρά τις προσπάθειες των γιατρών..

       Το περιστατικό έγινε γνωστό από την Οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων (the Shaqaeq Arab Forum for Human Rights, SAF ) και σε χρόνο όπου συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με τον καθορισμό ελαχίστου ορίου ηλικίας για τις νύφες στην Υεμένη, όπου το περισσότερο από το 1/4 των κοριτσιών έχουν παντρευτεί πριν από την ηλικία των 15 ετών.

Elham is a martyr of abuse of children’s lives in Yemen and a clear example of what is justified by the lack of limits on the age of marriage,’ 

είπε σε δήλωσή της η Οργάνωση SAF

       Με νόμο του Φεβρουαρίου του 2009 είχε ορισθεί, επιτέλους, στην Υεμένη, ως κατώτατο όριο ηλικίας γάμου τα 17 χρόνια..Ο νόμος καταργήθηκε ευθύς αμέσως μετά..Κρίθηκε ως αντιισλαμικός!

      Εντός του μηνός Απριλίου του 2010 αναμένεται ο νέος Νόμος της χώρας σχετικά με το θέμα.. Μα, και στις λοιπές χώρες όπως πχ της Σαουδικής Αραβίας δεν υπάρχουν, από όσα γνωρίζω, νόμοι που να ορίζουν κατώτατο όριο γάμου σε θήλεα

      Μέχρις τότε, και μετά κι από αυτόν, που θαρθεί τον Νόμο.. τα παιδιά νύφες θα πεθαίνουν, όπως πεθαιναν και πιό παλιά..Στην σιωπή!

  Δεν αλλάζουν εύκολα οι ριζωμένες αντιλήψεις, πολλώ δε μάλλον όταν επικαλούνται ως έρεισμα την υπακοή σε θρησκευτικό νόμο..

      Να σημειωθεί εδώ, οτι  η συνήθης ηλικία γάμου των κοριστσιών στην  Υεμέ286_0_4νη είναι  τα 12 με 13ους χρόνια, σύμφωνα με μελέτη  των ερευνητών του πανεπιστημίου της Sana και οτι η χώρα αυτή στην νότια γωνιά της Αραβικής χερσονήσου είναι μια από της υψηλότερες βαθμολογημένες χώρες σε μητρική θνησιμότητα σ’ολο τον κόσμο..

    Πως να μην είναι, αναρωτιέμαι..Γεννάει εύκολα και, το κυριότερο, πόσο συχνά, μπορεί να επιζήσει μια 12χρονη από μια γέννα; 

Σχετικά με το θέμα μπορείτε να διαβάσετε ειδικότερα, αν θέλετε:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8610491.stm

http://www.themuslimwoman.org/entry/young-brides-a-miserable-life-for-little-girls-in-saudi-arabia/

http://sheikyermami.com/2009/05/12/yemen-the-prophet-muhammad-married-aisha-when-she-was-nine-and-we-follow-the-sunna-it-is-very-simple/

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1264729/Child-bride-13-dies-internal-injuries-days-arranged-marriage-Yemen.html?ITO=1490#ixzz0kgR4p8Ee

μελισσα

COMMITTEE ON THE RIGHTS OF THE CHILD

Thirty-ninth session

CONSIDERATION OF REPORTS SUBMITTED BY STATES PARTIES
UNDER ARTICLE 44 OF THE CONVENTION

Concluding observations: Yemen

2. Definition of the child

30. The Committee is concerned about the legislative inconsistency concerning the definition of a child and in particular the difference between age of majority, 18 years, and age of maturity, 15. The Committee is further concerned at the minimum age for marriage for girls, 15, and that some may even get married earlier, as young as 12, due to the lack of law enforcement.

31. The Committee recommends that the State party ensure that all persons below 18 years of age receive the same protection under the Convention. The Committee further recommends that the State party take the necessary measures to prevent marriages at a very young age and increase the legal age of marriage to an internationally acceptable level.

   Δείτε σχετικώς: http://www.unhchr.ch/tbs/doc.nsf/898586b1dc7b4043c1256a450044f331/1296a4127ff7b38ac1257018002e6633/$FILE/G0544074.DOC

http://www2.ohchr.org/english/bodies/ratification/11_a.htm

Η YEMEN επανεξέτασε την 5th SESSION of the UN Universal Periodic Review – UPR – in 2009.. Για τα αποτελέσματα , αναφέρομαι παραπάνω

blu

Advertisements

13 thoughts on “Νύφη, ετών οκτώ, ζητάει διαζύγιο!

 1. X.A.οτι κι αν λεει η λογικη μεσα μου δε θα μπορεσω να κατηγορησω τους γαμους μικρων κοριτσιων. Οσο αλλοκοτο κι αν ακουγεται, ειναι τροπος ζωης και ως εκ τουτου οφειλουμε να το σεβαστουμε :[

  Μου αρέσει!

 2. Χριστός Ανέστη φίλη Βεατρίκη.Είναι όντως φρικτές τούτες οι ειδήσεις!!!Ποιος άνθρωπος στη Δύση θα τις διαβάσει και δεν θα επαναστατήσει το πνεύμα του;Όμως ο κόσμος της Ανατολής (πέρα και από τις μουσουλμανικές χώρες) έχει αναπτύξει τον δικό του πολιτισμό που η γυναίκα έχει την ίδια αξία (και πολλές φορές χαμηλότερη) με εκείνη απ’ τα ζώα τους!Με κανέναν τρόπο τώρα, δεν μπορώ να δικαιολογήσω την μεταχείριση των παιδιών με αυτόν τον εγκληματικό τρόπο, δηλαδή, ενός παζαρεμένου κι εξαναγκαστικού γάμου.Να είσαι πάντα δημιουργική, φωτεινή, χαρούμενη.Άννα

  Μου αρέσει!

 3. Αχ!!!!!!!!!!!!!Δεν μπορω..νιωθω ενα βαρος στη ψυχη μου ενα θυμο..μια αηδια!!!!!!!!!!!Γιατι γεννανε παιδια;Δεν μπορει να γινει κατι να γινουν στειροι;Ελεοςςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Καλημερα κοπελα μου.

  Μου αρέσει!

 4. Καλημέρα σας και σας εκφράζω την χαρά μου για το οτι εκφράζετε τις σκέψεις σας. Ναι, αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν εκεί, οχι εδώ..Ακόμη, δεν συμβαίνουν εδώ, τουλάχιστον. Και εκεί, όμως που συμβαίνουν, γίνονται προσπάθειες από τους ίδιους τους μερικοτερους από αυτούς, για να αλλάξουν τα πράματα..Έίναι καταστροφικά ήθη και έθιμα αυτά, βαρβαρικά θα τα έλεγα, που κυρiως, κατ\’ εμε, προκαλούνται από την αδύρητη ανάγκη εξουσίας του άντρα αφεντη πάνω στην γυναίκα-θηλυκό, την οποία επιδιώκει να την χρησιμoποiει ως res. Εχω ακόμη πίσω από τα μάτια μου εικόνες στο Αφγανιστάν όπου οι αντρες δημοσίως σκότωναν κάποια από τις γυναίκες τους- τις φιγούρες με τις μπούργκες.. Επέκταση της ανάγκης αυτής ή και πέραν από αυτήν, μπορεί να υποκρύπεται με μερικές από τις περιπτώσεις τουλάχιστον και η διατροφή της παιδεραστίας…Δεν την διακρίνατε; Να την σεβαστώ και αυτήν κ. Γιαννιδάκη, εντασσοντάς την στον σεβαστό τρόπο ζωής τους; Η εκ μέρους των συντηρητικών που σώνει και καλά προσπάθεια της κραταια συνέχισης των παραδόσεων και εθίμων αυτών ως θεαρέστων πράξεων, δια της επικλήσεως της ανάλογης συμπεριφοράς του προφήτη τους του Μωάμεθ, δεν ευσταθεί κατ\’ εμέ ως λόγος..Μια ισχνή δικαιολογία ντροπής είναι. Κανείς δεν μπορεί να γίνει Μωάμεθ στην θέση του Μωάμεθ..Ενας ήταν αυτός, άνθρωπος ήταν και προφήτη τον απεκάλεσαν.Ο καθένας , όμως απ\’αυτούς που πρεσβεύουν τον Μωαμεθανισμό, δεν μπορεί ναναι και από ένας Μωάμεθ! Ουτε και νάναι ο ίδιος προφήτης, δηλαδή. Είπα και στην αρχή που ευτυχώς, που αυτά συμβαίνουν εκεί και οχι εδώ ..ακόμη…Δοξάζω τον Θεό που γεννήθηκα ε΄δω και υπό την δική Του σκέπη..Της ελευθερίας εν ΑγάπηΟμως, αναρωτιέμαι, οι Ισλαμιστές και μουσουλμάνοι, που γίνονται Ελληνες, επί τω λόγω οτι γέννησαν παιδιά και μένουν στον τόπο αυτόν, όταν θελήσουν να εξακολουθήσουν τον προπεριγραφγόμενο τρόπο ζωής, τον σύμφωνο με τον ισλαμισμό και την Θρησκεία τους κατά πως τον εννοούν παραπάνω, εγώ , ως Ελληνίδα πολίτις, θα υποχρεωθώ να τον ανεχθώ;Να ανεχθώ να βλέπω τα παιδιά τους να τα αρπάζουν από το σχολειό της πολιτείας μου και να τα εξαναγκάζουν σε γάμους στα εννιά και στα 15 ους με εξηντάρηδες; Θα ναεχθώ να λαμβάνουν ελέω θρησκευτικού τους δικαίου, ανταλλαγματα χτ=ρηματικά για τις πράξεις αγοραπωλησίας των παιδιών τους;Αυτό μου λέτε κ. Γιαννιδάκη μου οτι θα πράττατε αν συνέβαινε αυτό στην γειτονιά σας; Δηλαδή οτι και εδώ, θα δικαιούνται σύμφωνα με τα όσα επικαλούνται και εκεί, σεβασμό στα πολιτιστιτικά τους ήθη και στα θρησκευτικά τους επιτασσόμενα…Σας τα λέω αυτά, έχοντας υπ\’ οχψιν μου και το ενδιαφέρον θέμα που είχατε αναρτήσει στο ιστολογίό σας τις προάλλες για το σεβασμό στην μπούργκα και ατην σαρία των γυναικών τους δίπλας μας..εντός της χώρας αυτής, της Ελλάδας…Δεν είναι το είδος του ενδύματος το αληθές θέμα, επαναλαμβάνω, είναι θέμα του σηναινομένου και του σημαίνοντος του είδους της ενδυμασίας, σας είχα πεί..και οτι από κεί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην σταθερότητα του Κράτους και έλλειμα Δημοκρατίας…Οτι , δηλαδή, και αυτό το ένδυμα ως σημάδι πραγμάτων και ηθών αντιδημοκρατικών , είναι κατ΄εξοχήν θέμα πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει , κατά την γνώμην μοιυ να αντιμετωπίζεται.Η σκέψη μας και η λογική μας είναι ενα στενό μικρό κομμάτι του νου μας και ενα ελάχιστον του πνεύματός μας ..Αν τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μου και με επηρρεάζουν στην ζωή μου, δεν ταιριάζουν με την θεωρία, αλλάζω τότε τα πράγματα στον βαθμό που μπορώ ή και το προσπαθώ τουλαχιστον….Αυτό πιστεύω..Και ναι μεν δεν με επηρρεάζει στην καθημερινότητά του το τι συμβαίνει εκεί, μα δεν μπορώ να αδιαφορήσω ακούγοντάς τα..Με νοιάζουν όλα αυτά και με ευαισθητοποιούν..Και γιαυτό τον λόγο δΙαφοροποιούμαι από την δική σας άποψη και θεση κ. Γιαννιδάκη μου.

  Μου αρέσει!

 5. Τελικά, το να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε τρόπους ζωής άλλων κοσμοθεωριών ή άλλων εποχών, είναι μια ουτοπία. Φρικαλέο και εκνευριστικό, μα αποτελεί για εκείνους, τη δική τους (φρικαλέα) πραγματικότητα … Ας μην ξεχνούμε πάντως, ότι και ο δυτικός κόσμος είχε κάποτε μεσαίωνα, που έκαιγε μάγισσες και υποστήριζε ότι η Γη είναι επίπεδη. Γι\’ αυτό, όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος, "τα πάντα ρει"…[ ή όπως λένε οι νεοέλληνες, τα πάντα free 🙂 ] Εξαίρετη η καταχώρησή σου, Βεατρίκη μου. Την καλησπέρα μου.

  Μου αρέσει!

 6. Γειά σου Αιολέ μου! Να σου αποσαφηνήσω κάτι. Στην καταχώρηση απέφυγα να εκφέρω την προσωπική μου υποκειμενική άποψη, γνωρίζοντας οτι απέχω παρασάγκας από τα του πολιτισμού του δικού τους, κι οτι ούτε καλά γνώση της Θρησκείας τους δεν έχω.ΟΙ λόγοι που περιλαμβάνω στο κείμενο επάνω ως αίτια της παραπάνω χρον ίζουσας συμπεριφοράς , δεν είναι αυθαίρετες ερμηνείες δικές μου..Δικές τους, των ίδιων είναι Ο λόγος που αφορά μίμηση των πράξεων του Προφήτη είναι ο δικός τους λόγος- για κείνα που συμβαίνουν στην Υεμένη. Η αναφορά στην επιλογή της παιδικής ηλικίας της συζύγου για την εξασφάλιση της πειθίνειας στάσης της, επίσης δικός τους, ρητώς ειπωμένος και μάλιστα επιβεββασιωμένος και με πόρισμα ερευνών των μελετητών του Δικού τους Πανεπιστημίου..Οπως, βέβαια και το φαινόμενο της φτώχειας στις οικονομικά εξαθλιωμένες χώρες όπου συμβαίνουν αυτά ή και χειρότερα οτι συντελεί τα μάλα στο φαινόμενο…Νάσαι καλά!!! Φιλιά!

  Μου αρέσει!

 7. Μήπως είναι παιδέραστες με τις ευλογίες του Αλλάχ;;;Λέω μήπως….(άκου 8 χρόνο παιδάκι και ο άλλος 30!!!)Τώρα βέβαια, διαφορετικά ήθη και έθιμα, δεν γίνεται να τουςαλλάξουμε αυτά που έμαθαν, αλλά και πάλι βρε παιδί μου, δε τοκαταλαβαίνουν πως είναι παιδεραστία αυτό το πράγμα;;; Θα κοιτάξω το κοράνι(το έχω, ναι το έχω)αν λεεί κατι για την περίπτωση.

  Μου αρέσει!

 8. Θυμός!!!Αηδία!!! Και όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα του Αλλάχ!!!Είναι βρε παιδί μου και αυτός ο Παράδεισος που τους περιμένει γεμάτος με μέλι και γάλα!!! Τι να πω???Θα βρίσω!!!

  Μου αρέσει!

 9. δεν τα διάβασα όλα … αλλά δυστυχώς υπάρχουν τ΄σες ενέργειες από τον \’\’άνθρωπο \’\’ που σου σηκώνεται η τρίχα καλή συνέχεια

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s