Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη   4 Σχόλια


 

«νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα·

μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη.»

Απ. Παύλου ( Α’ Κορινθίους. 13:13)

blu

 

Μια αληθινή ιστορία πολλούς αιώνες πριν…

       Ηταν γύρω στα 137 μ.Χ. στην Ρώμη επί αυτοκράτορος Ανδριανού. Τότε, στα χρόνια των μεγάλων διωγμών των χριστιανών και της Νέας Πίστης..

       -Sophia_the_Martyr.Πινακοθήκη Τρετιάκοφ, Μόσχα jpgΤότε, μια μάνα χριστιανή , η Σοφία, χήρα από χρόνια και μητέρα τριών κοριτσιών, της Πίστης που ήταν μόλις 12 χρονώ, της Ελπίδας που ήταν μόνον 10 χρονώ και  της μικρότερης της Αγάπης που ήταν-δεν ήταν – εννιά χρονώ, υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει  τα βασανιστήρια τα απάνθρωπα τον κατακρεουργισμό και την εκτέλεση στο τέλος ενός προς ένός των παιδιών της…Από την τότε Εξουσία του αυτοκράτορος προς την κατάλυσιν και συντριβήν δια των μαρτυρικών θανάτων τους της πίστης προς Τον Χριστό και την από και δια αυτού αγγελία.

        Κι ηταν που η μάνα με τα παιδιά της  αρνήθησαν να απεμπολίσουν, υπερασπιζόμενοι με την ζωή τους το τελικό δικαίωμά τους στην ελευθερία ψυχής, ύπαρξης και βούλησης .. Στο ανυπότακτο του Είναι

          Πρώτη βασανίστηκε η μεγαλύτερη κόρη, μετά η δεύτερη και τέλος η μικρούλα η Αγάπη.. Κάθε ένα από τά παιδιά μαζί με την μάνα υποχρεώθηκαν να παρακολουθούν τα βασανιστήρια και την θανάτωση του άλλου…Την μάνα την άφηασαν να ζήσει…Τι μεγαλύτερη, τι πιό βασανιστική τιμωρία;; Τρείς μέρες μετά, η Σοφία, η μάνα, πέθανε δίπλα στα μνήματα των σκοτωμένων  παιδιών της..

         Συνέβη κάποτε..στην Ρώμη

         Και την μνήμη εκείνου που συνέβη τότε, τιμούμε κάθε σήμερα στις 17 του Σεπτέμβρη..

α

       Μεγάλη ημέρα η σημερινή!

       Για κείνο που συνέβη κάποτε στην Ρώμη.

       Για τα μεγάλα αγαθά τ’ ανθρώπου..Την Σοφία, την Πίστη, την Ελπίδα και την Αγάπη..που μακάρι να συνδτρόφευαν τις ζωές ολουνούν μας και είθε κάποτε να γείρουν, ενα γινωμένες, εντός του καθενός μας!

       Και για μένα, και για κάτι άλλο, τόσο πολύτιμο, ως θησαυρός ανεκτίμητος! Γιατί, σα σήμερα γεννήθηκε πριν κάτι χρόνια, ενα πολύ γλυκό και υπέροχο πλάσμα, ο Δημήτρης ο ανηψιός μου!

       Την γέννησή του την συντρόφεψαν βαρειά πένθη και μεγάλος, μέγιστος πόνος! Κι ήταν αυτό το μωρό που μια τέτοια μέρα σα σήμερα που είχε γεννηθεί, να μου (ξανα)δώσει με την γέννησή του, με την ύπαρξή του την μικρούλα, την τοσοδούλα και την μέγιστη τα τρία μεγάλα αγαθά: Την Πίστη, την Ελπίδα και την Αγάπη και την ευλογία με σοφία και με ανοιχτή καρδιά να τα δεχτώ!

Τον ευχαριστώ που γεννήθηκε, τον ευχαριστώ για όσα μούδωσε και μου δίνει! Τον ευχαριστώ επειδή υπάρχει, Απλά, επειδή είναι!

Σ’ευχαριστώ Δημήτρη μου! Αγάπη μου, Χρόνια σου Πολλά!!!

Γερός και δυνατός στο Πνεύμα, με αγάπη και προκοπή στην ζωή του, αδελφή μου,

να είναι ο γιός σου!

blu

       Για περισσότερα , αν θέλετε, να μάθετε, για το βίο και το μαρτύριο της Μάνας Σοφίας και των τριών παιδιών της :

       http://www.matia.gr/7/72/7203/7203_3_13.html

        http://www.saint.gr/3563/saint.aspx

Digg This

Advertisements

4 responses to “Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη

Subscribe to comments with RSS.

  1. πολυ καλο αφιερωμα. Πραγματικα ενδιαφερον :[ http://www.yannidakis.net

  2. Βεατρίκη μου….πραγματικά ενδιαφέρουσα η ιστορία.Να είσαι καλά, να χαίρεσαι και τον ανηψιός σου.Μια καλή Κυριακή να ξημερώσει για σένα.

  3. Ανπραγματικά πιστεύεις αυτά που γράφεις ,τότε είσαι ένα βήμα πρίν την αγιοσύνη,δεν ξερω και δεν μπορώ να έξηγήσω ,γιατί τιμάται αυτός ο βαρύτατος φόρος ζωής και θανάτου ,και πρός τι η αγριότητα της διήγησης που παραμένει ανα τούς αιώνας ,και μεταφέρεται σαν παράδειγμα .Εμένα προσωπικά μου είναι δύσκολο και να το διαβάσω όχι να το ζήσω.Ομως για τον Δημητράκη σου ότι καλλίτερο,αλλά πάνω απ\’ολα ζωή.

  4. να εισαι καλα και να χερεσαι τον Δημητρακη!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: