Αυστραλία: “Τα άπλυτά μας” εντός των τειχών μας!


10612755_660725237357481_4223489936281947234_n

Αντιγράφοντας από την ειδησεογραφία της ημέρας (13/12/2017):

Νέα νομοθεσία τέθηκε ισχύει από την Τετάρτη στην Αυστραλία, με στόχο να εμποδίζει τους παιδεραστές που έχουν καταδικαστεί εκεί να ταξιδεύουν στο εξωτερικό σε μέρη στα οποία μπορεί να «ξανακυλήσουν», σε μια προσπάθεια, σύμφωνα με την Καμπέρα, να προστατευτούν καλύτερα τα παιδιά.
Βάσει του νέου νόμου, εφεξής θα συνιστά αδίκημα για τους παιδεραστές που έχουν καταχωριστεί ως τέτοιοι από την αστυνομία να εγκαταλείπουν την Αυστραλία χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει την έγκριση των δυνάμεων της τάξης. Αυτοί θα κινδυνεύουν επίσης με ακύρωση του διαβατηρίου τους κατόπιν σχετικού αιτήματος από τις αυστραλιανές αρχές.
Οι παιδεραστές που έχουν καταχωριστεί από την αστυνομία είναι αυτοί που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Αυτοί υποχρεούνται να ενημερώνουν την αστυνομία για τις μετακινήσεις τους ή τους απαγορεύεται να ασκούν επαγγέλματα μέσω των οποίων έρχονται σε επαφή με παιδιά.
«Η Αυστραλία έχει έως και 20.000 παιδεραστές που έχουν καταδικαστεί και έχουν καταχωριστεί στους σχετικούς καταλόγους της αστυνομίας. Αυτοί έχουν εκτίσει την ποινή τους αλλά εξακολουθούν να υπόκεινται σε υποχρεωτικό δικαστικό έλεγχο για να προστατεύεται ο κόσμος», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ.
«Για πολλά χρόνια, αυτά τα αρπακτικά μπορούσαν να πηγαίνουν ινκόγκνιτο στο εξωτερικό και στις χώρες στις οποίες η νομοθεσία είναι λιγότερο αυστηρή, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν την ευκαιρία να διαπράξουν αποτρόπαια εγκλήματα», πρόσθεσε.
Το 2016 συνολικά 800 από αυτούς που έχουν καταδικαστεί ταξίδεψαν στο εξωτερικό, πολύ συχνά σε αναπτυσσόμενες ασιατικές χώρες, και περίπου το 40% από αυτούς ταξίδεψε χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως την αστυνομία. «Αυτό θα σταματήσει», σημείωσε η υπουργός…” Πηγή:http://www.tanea.gr/news/world/article/5496707/aystralia-apagoreysh-eksodoy-apo-th-xwra-stoys-paiderastes/

1. blu

Να,  μια είδηση που μου έκανε εντύπωση.  Ένα κράτος που κρατάει «τα άπλυτά του» εντός των τειχών του για να μην βρωμίσουν άλλους τόπους. Στην προκείμενη περίπτωση το Κράτος της Αυστραλίας για τους καταδικασμένους ως παιδεραστές έφτειαξε νόμο για να τους κρατάει και υπό τον έλεγχόν του εντός των τειχών του, προκειμένου να μην διαπράξουν τα αποτρόπαια εγκλήματά τους και σε παιδιά άλλων χωρών..

Ήξερα, μέχρι τώρα, ότι υπάρχουν οργανωμένα κράτη που- στο πλαίσιο προστασίας των πολιτών τους- πριν επιτρέψουν ανέλεγκτα ή υπό έλεγχο στους μετανάστες- κυρίως τους παρανόμους- δηλαδή εκείνους που εισέρχονται στο έδαφος του κράτους τους χωρίς τα νόμιμα πιστοποιητικά και ταξιδιωτικά έγγραφα-είτε εκείνοι λέγαν πως είναι πρόσφυγες είτε όχι-, ότι   κατ’ αρχήν, ελέγχουν την ποινική τους κατάσταση από την χώρα προελεύσεώς τους και όχι μόνο. Ότι επίσης, ελέγχουν και την κατάσταση της υγείας τους (σωματική, διανοητική και ψυχική) πριν τους αφήσουν να αλωνίσουν στον τόπο τους..Είναι η πρώτη όμως φορά που ακούω για κράτος που δεν επιτρέπει την έξοδο από αυτό σε αποδεδειγμένα κακοποιούς- όπως οι παιδεραστές που κακοποίησαν σεξουαλικώς ανήλικα παιδιά– για να προστατεύσουν από τις αποτρόπαιες πράξεις τους τα παιδιά άλλων χωρών. Μπράβο τους!

Επίσης, πρόσεξα στην είδηση ότι οι Αυστραλοί έχουν νομοθετήσει για τους καταδικασμένους επί παιδεραστία υποχρεωτικό δικαστικό έλεγχο ΜΕΤΑ την έκτιση των ποινών τους, που περιλαμβάνει και την , από τους χαρακτηρισμένους ως  παιδεραστές υποχρεωτική ενημέρωση των  αστυνομικών Αρχών για τις μετακινήσεις τους ή την απαγόρευση σε αυτούς κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας που να σχετίζεται με παιδιά.

Αυτά είναι στοιχειώδη για ένα Κράτος Προνοίας και προστασίας των πολιτών του, εκτιμώ..Το ερώτημα είναι που με καίει ..

goofyΕμείς εδώ τι κάναμε πάνω στο θέμα; Τι κάνει το Κράτος μας;

Πράξαμε ως Κράτος παρόμοια με τους Αυστραλούς, δεν πράξαμε ή πράξαμε και συνεχίζουμε να πράττουμε αντιστρόφως ανάλογα;

Κι αν τους αφήνουμε να εξέλθουν οι καταδικασμένοι για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τα όρια του Κράτους μας, τουλάχιστον ελέγχουμε αυτούς τους ξένους που μπαίνουν- όπως και αν μπαίνουν- στην χώρα μας αν είναι ή δεν είναι και τι είναι; Αν πάσχουν και από τι πάσχουν; ‘Η τους αμολάμε στον τόπο μας και όποιον πάρει ο Χάρος; Κι ό,τι λάχει;

Κι αν αφήνουμε μετά την έκτιση της ποινής τους καταδικασμένους επί παιδεραστία ελεύθερους να είναι και να κινούνται, τουλάχιστον επιτηρούνται από τις Αρχές και πως;

Ρωτάω: Τι τα κάνουμε τα δικά μας τ’ άπλυτα; Τι κάνουμε με των ξένων μας τ’ άπλυτα;;

Κι αν δεν κάνουμε, έχουμε σκοπό ως Κράτος να κάνουμε κάτι;

Μιλάω για το Κράτος μας που ως Κύριο σκοπό υπάρξεώς του είναι να προνοεί και να προστατεύει τους πολίτες του;

1. blu

Αν αναρωτιέστε για το κοριτσάκι της φωτογραφίας.. Ε! Αυτό το παιδί  δεν πέθανε από σεξουαλική κακοποίηση. Αυτό το παιδί πέθανε βίαια μες στο αιματοκύλισμα ενός  πολέμου- Σε εκείνον μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης… Πρώτα έζησε τον τρόμο εκείνων που έβλεπε και μετά η μικρούλα έγινε ένα από τα πολλά ανώνυμα θύματά του.

Και, αν το στοιχείο του τρόμου μπρος στον θάνατο είναι κοινό γνώρισμα των παιδιών που θανατώθηκαν σε πόλεμο ή από το χέρι ενός διεστραμμένου παιδεραστή, ο πόνος είναι ανόμοιος..

Άραγες, αυτός ο θάνατος μες σ’ ένα πόλεμο, ως είδος βίαιου θανάτου των μικρών παιδιών νάναι προτιμότερος από μια σεξουαλική κακοποίηση που επέφερε τον θάνατό τους;

Τι αναρωτιέμαι τώρα κι εγώ..  Μ’ αρρωσταίνουν αυτά..

5 σκέψεις σχετικά με το “Αυστραλία: “Τα άπλυτά μας” εντός των τειχών μας!

 1. Δυστυχώς υπάρχουν «κτήνοι» παντού…..

  Ακόμα και μέσα στα σπίτια μας κάποιες φορές…

  Συμπληρώνω με ένα άλλο ενδιαφέρον άρθρο και σε καλημερίζω !!!

  Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε στα παιδιά μας είναι να μην μιλούν με αγνώστους… Να μην παίρνουν γλυκά από ξένους… Να μην πλησιάζουν αυτοκίνητα όταν τους καλούν άτομα που δεν αναγνωρίζουν…

  Τα τελευταία χρόνια που τα παιδιά κάνουν χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα προειδοποιούμε να μην συνομιλούν στο facebook με αγνώστους, να μην κάνουν add άτομα που δεν γνωρίζουν στην αληθινή ζωή, να μην κλείσουν ραντεβού με «φίλους» του διαδικτύου που μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτό που δείχνουν στο προφίλ τους. Όλα σωστά. Κι όλες αυτές οι προφυλάξεις μπορούν να προστατεύσουν σε κάποιο βαθμό τα παιδιά από επιθέσεις παιδόφιλων.

  Το σοκαριστικό όμως είναι ότι ενώ προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους ξένους, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα περισσότερα περιστατικά βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης προέρχονται από το οικείο περιβάλλον των παιδιών. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι θύτες είναι άτομα γνωστά στην οικογένεια, άτομα εμπιστοσύνης και υπεράνω πάσης υποψίας… Κι ακόμη χειρότερα, αρκετές φορές , είναι μέλη της ίδιας της οικογένειας: ο αγαπημένος θείος, ο πατριός, ακόμη και ο ίδιος ο πα-τέρας όπως είδαμε σε πρόσφατα περιστατικά φρίκης. Φαίνεται ότι η σεξουαλική κακοποίηση «χουχουλιάζει» μέσα στο ζεστό περιβάλλον της οικογένειας και τρέφεται από τον φόβο, τη ντροπή, τις ενοχές και τη σιωπή.

  http://antikleidi.com/2016/08/09/paiderastia-drakos-spiti/

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Εφη μου, το τι γινόταν και το τι εξακολουθεί να γίνεται στον τόπο μας αναφορικά με το ζήτημα των κακοποιήσεων των παιδιών σεξουαλικών ή μη ή όπως και των αιμομιξιών είναι τεράστιο θέμα. Στα τελευταία χρόνια μερικά από αυτά -τα βαρύτερα-αναδεικνύονται στην επιφάνεια , τα άλλα-τα περισσότερα -μένουν στην σιωπή του σκοταδιού. Η ίδια η ελληνική κοινωνία με τους άγραφους κανόνες της δεν επέτρεπε σε κανέναν τρίτο να μιλήσει για ο,τι παράνομο και βίαιο είχε δει ή ακούσει να συμβαίνει στου γείτονα ή του ξένου στο σπίτι. Από την άλλη μεριά, ο τρίτος ελλείψει σχετικού νομοθετικού πλαισίου κινδύνευε ο ίδιος άπαξ και η καταγγελία του αυτή δεν αποδεικνυόταν. Από την άλλη το ίδιο το θύμα στην περίπτωση που είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση- ήταν δαχτυλοδειχτούμενο στην ζωή του όλη και καταδικασμένο εκτός της ντόπιας κοινωνίας του να είναι. Και το τελευταίο συνέβαινε ανεξάρτητα αν ο θύτης ήταν μέλος της οικογένειας ή τρίτος-οικείος προς αυτήν ή ξένος. Οπότε και ο τρίτος που τυχόν ήξερε μα και το ίδιο το θύμα είχαν πολλούς λόγους να σιωπήσουν. Μια κοινωνία σιωπής και συνενοχής.. Μόλις σχετικά πρόσφατα φτειάχτηκαν οι νόμοι που επιτρέπουν και προτρέπουν αυτόν τον τρίτον να μιλήσει και να καταγγείλει ακόμη και ανώνυμα την βία ή την κακοποίηση όποιας μορφής σε βάρος παιδιών ή και ενηλίκων βλέπει ή ακούει να συμβαίνει στο σπίτι του γείτονά του..Χρειάστηκαν και οι σχετικές διαφημίσεις στην τηλεόραση..μα και πάλι…Πάντως, να πω ότι ειδικά στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ο Ελληνας γενικότερα ήταν και είναι ευαισθητοποιημένος. Τα περιστατικά τέτοιας μορφής κακοποίησης είναι μεμονωμένα και δεν αντικατοπτρίζουν τον έλληνα γονέα,-αντρα και γυναίκα- που αγαπούν και φροντίζουν τα παιδιά τους.’Ετσι εκτιμώ. Το θέμα μου εδώ έχει να κάνει με τον ρόλο της Πολιτείας απέναντι στους καταδικασμένους για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, με δεδομένο οτι το άρρωστο ψυχικό αυτό πάθος δεν θεραπεύεται, δεν είναι ιάσιμο.Και έτσι, είναι σφόδρα βέβαιο οτι θα επαναληφθεί από τον αυτουργό του και σε βάρος άλλων παιδιών..Γιαυτό ο λόγος.Την καλημέρα μου !

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Συμφωνώ Βεατρίκη απόλυτα μαζί σου!! Ας ευχηθούμε τέτοια φαινόμενα να τύχουν καλύτερης μέριμνας από όλους τους αρμόδιους φορείς!! Όσο για τους ψυχικά άρρωστους αναρωτιέμαι γεννιούνται ή γίνονται ????

    Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Ας ευχηθούμε αλλά και ας τους το φωνάξουμε κιόλας Εφη μου! Μια κοινωνική κραυγή να γίνουμε, αν είναι να μειώσουμε το κακό! Ως προς το τελευταίο, που αναρωτιέσαι,δεν έχω τις ειδικές γνώσεις για να σου απαντήσω. Πάντως, έχει διαπιστωθεί με επιστημονική βεβαιότητα ότι ο άνθρωπος δεν γεννιέται taboula rasa. Κουβαλάει πολλά μέσα του από τις προηγούμενες γενιές του..Και ότι αυτά που κουβαλάει ως γονίδια δεν σημαίνει ότι ορίζουν και το τι είδος ανθρώπου ο ίδιος θα εξελιχθεί στην ζωή του και θα είναι ή από τι θα πάθει. Στην εξέλιξή του βαρύνουν και τόσοι άλλοι παράγοντες..Κι ας θυμόμαστε οτι δεν είναι ποτέ μια η αιτία για να συμβεί ένα κακό αλλά πολλές που συνεισφέρουν η μια λίγο περισσότερο από την άλλη. Και, ότι, κατά πάσα περίπτωση, ο άνθρωπος έχοντας συνείδηση του τι πράττει, είναι ο κατ’ εξοχήν κύριος και μόνος υπεύθυνος των πράξεών του όπως και των παραλείψεών του, επίσης.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Κι όπως το ένα μόνο φύλλο δεν κιτρινίζει παρά μονάχα με τη βουβή γνώση όλου του δέντρου, έτσι και ο παραβάτης δεν μπορεί να κάνει αδίκημα χωρίς την κρυφή θέληση όλων σας…. (μας)

   του Χαλίλ Γκιμπράν

   Σε ευχαριστώ για την ανάρτηση που έγινε αιτία για αυτό το διάλογο!!!!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.