Κάπου στην γη υπάρχει και ο παράδεισος.
Δεν γίνεται αλλιώς.
Οι σπόροι από το απαγορευμένο μήλο μείναν’ αφάγωτοι
Μάθατε κάτι άλλο;
Navigare con attenzione, il Blog si sbriciola facilmente
Al cielo.. e niente di meno!🌈
- Passing through the Αrts, culture and civilization, nature and human
Aegri somnia
Πολιτισμικά, ταξιδιωτικά, κοινωνικά, ιστορικά, γαστρονομικά και γλυκά θέματα σε μία αλλιώτικη ιστοσελίδα!
Πώς να γίνει η μάθηση πιο διασκεδαστική
tasty ways for soul & body
Ένα blog γεμάτο βιβλία
Beauty Blog for women | Find love in everything
Φίλες και Φίλοι σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου. Με λένε Κατερίνα και ασχολούμαι με την συγγραφή άρθρων. Σε αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε άρθρα μου, ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.
Food obsessed
Τόλμησε να γνωρίζεις - Have the courage to use your own intelligence!
https://natureinfocus.blog
του Αντώνη Ψάλτη
Life In Verses
Βρήκα τυχαία μερικούς
-κάποιος τους πέταξε ή τους έχασε σε στοίχημα,
Δεν θυμάμαι-
Τους φύτεψα στον κήπο μου
Τους ποτίζω
Τους μιλώ
Και βλαστένουν.
Όμορφο δεντράκι,
Ανθίζει που και που
Μέλισσες περνούν και
Το μπολιάζουν με γύρη
Άλλων.
Περιμένω να κάνει μπάσταρδα μήλα,
Πιο ζουμερά, πιο γνωστικά.
Αν καρποφορήσει φέτος,
Θα κεράσω, σε φέτες με κανέλα και μέλι,
Μην τύχει κι είναι άνοστη η γνώση
Και πάει στράφι η γενναιοδωρία.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 6 άτομα
Τι να πω! Τι να πω!! Τέλειο!!!! Κύριε Κατράκη, σας ευχαριστώ πολύ πολύ για το δώρο σας! Πανέμορφο το ποίημά σας!! Και πόσο ταιριαστό με το ερώτημά μου!!! Καλημέρα!!!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Όμορφο ερώτημα. Τέτοια κάνουν οι ωραίες απορίες!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Είδατε ρωτώντας τι μαθαίνω;; Νόστιμη η γεύση τους; Με κανέλλα και μέλι είπατε;;
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Ή όπως ποθείς. Πείνα να υπάρχει.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
πανέμορφο ποίημα !!!!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 4 άτομα
Πράγματι!! Του Μιχάλη Κατράκη. https://1000mgapousias.com/
Μου αρέσει!Αρέσει σε 3 άτομα
Πριν από πολλά χρόνια, ένας ασυνήθιστα μεγάλος σπόρος, τον οποίο ξέβρασε η θάλασσα στις ακτές των Μαλδίβων και της Ινδονησίας, αιχμαλώτισε τη φαντασία των ανθρώπων. Διαδόθηκαν διάφοροι μύθοι σχετικά με την προέλευσή του. Μερικοί πίστευαν ότι προερχόταν από κάποιο υποθαλάσσιο δέντρο. Γι’ αυτό, του έδωσαν το όνομα καρύδα της θάλασσας ή Λοδοϊκία η καλλιπηγή. Πίστευαν μάλιστα ότι ήταν ο απαγορευμένος καρπός που έφαγε ο Αδάμ στον κήπο της Εδέμ. Ωστόσο, η αλήθεια ανακαλύφτηκε τελικά στα μέσα του 18ου αιώνα. Αυτός ο μυστηριώδης σπόρος είχε προέλθει από ένα είδος φοίνικα που ευδοκιμεί μόνο στις Σεϋχέλλες, μια μικρή συστάδα νησιών στον Ινδικό Ωκεανό.
Καλημέρα!!!!!!!!!!!!!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 4 άτομα
Καλημέρα Έφη μου!! Ωραίος ο μύθος και πιο πολύ το νοιάξιμό σου να του τον πεις και σε ευχαριστώ γιαυτό, μα, και μη μου κακοκαρδιστείς, δεν είναι ακριβώς αυτός και υπάρχουν μερικές διαφορές και θα γελάσουμε που θα στις πω.. Να σου εξηγήσω, λοιπόν. Πριν κάτι χρόνια που έγραψα κάτι για τον Φοίνικα και τις φοινικιές είχα δει και το σχετικό για τον μύθο, οπότε και τα ‘μαθα και όπως τα θυμάμαι θα στα πω..Από τα αρχαία χρόνια πριν οι Σεϋχέλλες αποικηθούν, καρύδες που επέπλεαν στην θάλασσα ξεβράζονταν στις ακτές των Μαλβίδων. Οι άνθρωποι που τις έβλεπαν πίστευαν οτι στα βάθη της θάλασσας υπήρχε φυτρωμένη μια μεγάλη φοινικιά και οτι από κεί και οι καρύδες.. Αναφορά οποιαδήποτε στον Αδάμ και στην Εύα δεν διάβασα και δεν ξέρω να σου πω αν είχε διαδοθεί εκεί ο χριστιανισμός μέχρι γύρω στα 1800 ή πιο πριν που βρέθηκε η αλήθεια. Δηλαδή οτι αυτές οι μεγάλες και παράξενες στο σχήμα τους καρύδες προέρχονταν από φοινικόδεντρα που φύτρωναν μόνο στις Σεϋχέλλες, όπως και γίνεται ως τις μέρες μας. Το συγκεκριμένο αυτό φοινικόδεντρο είναι γνωστό ως η φοινικιά των θαλασσών (από τον μύθο) και το επιστημονικό της όνομα είναι διπλό. Το πρώτο το πήρε από τον Βασιλιά Λουδοβίκο της Γαλλίας-δεν θυμάμαι ποιόν-μπορεί να είναι , έτσι όπως το λες-Λοδοϊκία και το δεύτερο από το σχήμα των καρύδων του. Βλέπεις, οι καρύδες αυτού του φοινικόδεντρου έχουν το σχήμα οπισθίων γυναικείου σώματος , είναι και ομορφοφτειαγμένες, γιαυτό και πήρε η φοινικιά ως δεύτερο όνομα το «καλλίπυγος» δηλαδή η φοινικιά με τους ωραίους γλουτούς, πως λέγαν΄την Θεά Αφροδίτη καλλίπυγο για τα υπέροχα οπίσθιά της. Αστείο δεν είναι;
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Ευχαριστώ Βεατρίκη μου για τις «καλλίπυγες» επεξηγήσεις σου !!!! Χαχαχα!!
Καλό μεσημέρι!!!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
There’s a message on the wind
Calling me to glory somewhere
There are signs too deep for the dumb
Like perfume in the air
And when I get to Heaven
I won’t realise I’m there
Με τους κωδικούς που δώσατε αυτό ανέσυρα πρώτο, ένα απόσπασμα από το Outside Of The Inside (2003) του Richard Thompson. Ωστόσο διαβάζοντας τα λόγια του κ.Κατράκη, ανανεώνεται αυτόματα και η όποια μελλοντική αναφορά μου στο θέμα 🙂
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Τι ωραίο!! Πραγματικά όμορφο, Πυθέα! Το εξώφυλλο του εσωτερικού..Μεταφορικό, αλληγορικό, σαν τις παραβολές….Αυτά τα σημεία τα εσωτερικά, από μεριάς μου τα ονομάζω εσωτερική βεβαιότητα, αμετακίνητη, μάλιστα, σταθερά. ‘Ισως κάποτε μιλήσω γι’ αυτά, δεν έχω όμως τις λέξεις, είναι πριν από τις λέξεις, ..Έτσι, συμφωνώ μαζί σας και για το ποίημα του κ. Κατράκη!!Σας ευχαριστώ πολύ!! .
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Και, μιας και το βρήκα, ας το ακούσουμε..
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα