Αν έχεις τύχη διάβαινε και εν ανάγκη μπες και σε φούρνο..ίσχυσε για σκύλους..


Δυο ειδήσεις που αφορούν σε τρία σκυλάκια που επέζησαν απ΄ τις πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής.. Ίσως τις ακούσατε, ίσως και όχι..Προσωπικά συγκινήθηκα από τις ιστορίες τους. Ακούστε τες:

Η πρώτη: Δυο σκυλάκια, για να γλυτώσουν από την φωτιά που κατέκαψε τα σπίτια σπίτι των κηδεμόνων τους- κατέφυγαν στον φούρνο του κήπου ((BBQ).. Μπήκαν μέσα του και κρύφτηκαν εκεί για να γλυτώσουν..Και, τα κατάφεραν! Εκεί, στις 25/7/2018,  τα ανακάλυψαν οι εθελοντές κ. Άρτεμις Κυριακοπούλου με τα άτομα της Vets4life..

skulos-mati-fournos

Σε ένα δάσος στην περιοχή Μάτι που έχει καταστραφεί ολοσχερώς και που αποτελεί τάφο για εκατοντάδες ζώα που αναζητούσαμε, καταφέραμε να βρούμε μέσα σε ένα φούρνο ενός καμένου σπιτιού αυτό εδώ το πλάσμα» ανέφερε, σύμφωνα με το zoosos.gr, η κ.  Άρτεμις Κυριακοπούλου, που τράβηξε το παρακάτω βίντεο και το δημοσιοποίησε στο facebook και συνέχισε…

«Καμένο, πληγωμένο, πεινασμένο και φυσικά φοβισμένο καταφέραμε μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας να πιάσουμε αυτό και τον αδερφό του (που βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση) και να τα μεταφέρουμε μαζί με τη βοήθεια του Vets4life στο κτηνιατρείο», είπε.

Η είδηση διαδόθηκε αστραπιαία..Την διάβασα και έψαχνα μετά να ιδώ τι απέγινε το σκυλάκι της εικόνας που έδειχνε να είναι σε άσχημη κατάσταση και να δω τι με το άλλο που ήσαντε μαζί.. Και μόλις έμαθα.

Το σκυλάκι διαπιστώθηκε τελικά να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από κείνη που φαινόταν αρχικά. Σύμφωνα με το zoosos.gr, το ορφανεμένο σκυλάκι τον ονόμασαν Λουκουμάκι και υιοθετήθηκε μέσω της Μ.Κ.Ο «Dogs’ Voice» από οικογένεια στην Αθήνα, ενώ το άλλο σκυλάκι  ενώθηκε με την οικογένειά του, που το αναζητούσε και το βρήκε στο κτηνιατρείο..

Δείτε το στην κάτω φωτογραφία, όπως είναι σήμερα, αφού το κούρεψαν και το περιποιήθηκαν. Αγνώριστο!!:screenshot-2.png

Όπως διαπιστώσατε, η είδηση συγκίνησε τον κόσμο.Μέχρι που μεταδόθηκε και από τον Reuters. Τέλος καλά, όλα καλά, εδώ!

Η δεύτερη: Χμμ, εδώ έχουμε μια άλλη γλυκόπικρη ιστορία σκυλίσιας ζωής και ανθρώπινης απονιάς ή δεν ξέρω πως χειρότερα να την ονομάσω…

Την είδηση  την διάβασα στο CNN.gr απ’ όπου και οι παρακάτω φωτογραφίες του ζώου, αναφέρεται όμως, ως πηγή της είδησης πάλι ο ιστότοπος zoosos.gr:

 Ο επτάχρονος γερμανικός ποιμενικός, βρέθηκε στην αυλή ενός σπιτιού στο κατεστραμμένο Μάτι λιπόθυμος, τραυματισμένος αλλά ζωντανός την περασμένη βδομάδα. Το ζώο είναι καθαρόαιμο και έχει εγκαύματα από την πυρκαγιά στις πατούσες του. Οι γιατροί, στην κτηνιατρική κλινική Vets4life στο Πικέρμι που τον περιθάλπουν βεβαιώνουν οτι θα γίνει εντελώς καλά.

Ο ιδιοκτήτης του λυκόσκυλου που το σπίτι του κάηκε στην πυρκαγιά από την οποία ο ίδιος διασώθηκε, δεν ενδιαφέρθηκε να πάει τον τραυματισμένο σκύλο του σε γιατρό ή να ζητήσει βοήθεια γιαυτόν..Χρειάστηκε οι εθελοντές να το ανακαλύψουν, να του το ζητήσουν για να το φροντίσουν και τότε αυτός έδωκε την άδεια να το πάρουν για νοσηλεία..

Μερικές μέρες αργότερα, ο εν λόγω ιδιοκτήτης δήλωσε στους γιατρούς, σύμφωνα πάντα με την άνω πηγή, οτι δεν θέλει να του πάνε ή να πάρει πίσω τον σκύλο..επειδή , είπε, κάηκαν οι πατούσες του!!!

Μάλιστα!! Ίσως βγει σε καλό στον σκύλο τελικά..Σώθηκε από την πυρκαγιά, ήρθε η ώρα να σωθεί και από ένα κακό ιδιοκτήτη που δεν τον αγαπούσε..Η Μ.Κ.Ο «Dogs’ Voice» ανέλαβε να επιμεληθεί τα της υιοθεσίας του από κατάλληλο κηδεμόνα…Την Οργάνωση μπορείτε να την βρείτε στο facebook με το όνομά της…

Αυτά άνευ άλλου σχολίου για τα παραπάνω..

fe47ad4b4b1f5b11c2b2713f64d553cc

Μα, μιας και έφτασα ως εδώ, λέω, να σας τον συστήσω..

Ο μικρός στις φωτογραφίες, είναι ο Νίττο, ο Νιττάκος μου, το καμαρούλι

και η αγαπούλα μου..

ο νιττο (2)

 

Την ιστορία με το μαύρο πουλοβεράκι , θα σας την πω άλλη φορά.d1b777c1f8a660886bfcd4b5828bcf43

 

 

3/8/2018 Νεώτερη ενημέρωση: Το λυκόσκυλο, αναφέρεται οτι βρέθηκε στην Νέα Μάκρη όπου εκεί έμενε ο πυρόπληκτος ιδιοκτήτης του, υιοθετήθηκε τελικά στην Αθήνα από κατάλληλη οικογένεια σύμφωνα με τhν δήλωση της φιλοζωικής Οργάνωσης Dog’sVoice. Είναι ακόμη βαρειά η κατάστασή του και θα χρειαστεί να παραμείνει νοσηλευόμενο.

Απ’ ο,τι φαίνεται στην σελίδα της Dog’svoice sto Face, η Οργάνωση τα πήρε πίσω όσα είχε δηλώσει πως ο πυρόπληκτος ιδιοκτήτης του σκύλου δεν τον ήθελε επειδή ήταν καμένες οι πατούσες του..Λέει οτι αυτό δεν το είπαν ποτε και οτι λάθος οτι κατάλαβαν όλοι οι άλλοι..Οτι εκείνο που είπαν μοναχά ήταν οτι ο άνθρωπος είπε πως δεν θα τον πάρει πίσω και δε τον θέλει επειδή δεν μπορεί να τον φροντίσει.. Δείτε: https://www.facebook.com/dogsvoice.gr/photos/rpp.442396775912192/1087258618092668/?type=3&theater,

https://www.facebook.com/dogsvoice.gr/?hc_ref=ARTHQDWNgnVa-LSfnDqPqGxUvqzArwvVgBTiAKG2_h8FbHiQvPhXhCp2gOTd60GqLZE&fref=nf&hc_location=ufi

3/8/2018 Διαβάστε τώρα και ποια η αλήθεια για το λυκόσκυλο::

Πηγή: http://www.irafina.gr/afti-ine-i-alithia-gia-to-piroplikto-likoskilo-pou-vrethike-zontano-me-egkavmata-stis-patouses-foto/

«Αυτή είναι η αλήθεια για το πυρόπληκτο λυκόσκυλο που βρέθηκε ζωντανό με εγκαύματα στις πατούσες «

Επιστολή προς αποκατάσταση αλήθειας για το πυρόπληκτο λυκόσκυλο (ΕΔΩ) έστειλε στο irafina.gr, η Ομάδα Dogit Pet Shop.

Στην επιστολή αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες του, τον είχαν ήδη πάει στους εθελοντές κτηνιάτρους και είχαν ήδη ξεκινήσει την φαρμακευτική αγωγή που τους συνέστησαν, όμως τη Δευτέρα σε επικοινωνία που είχαν με τον ιδιοκτήτη, τους ενημέρωσε πως είναι δύσκολη η κατάστασή του και φοβάται πως δε θα καταφέρει να τον περιθάλψει.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Το λυκόσκυλο ηλικίας 7 ετών βρέθηκε από εθελοντές και την ομάδα της Dogit την περασμένη Παρασκευή ξαπλωμένο, λόγω κατάστασης των πατουσών του, και ΟΧΙ λιπόθυμο. Βρέθηκε σε καμένο σπίτι στη Νέα Μάκρη και όχι στο Μάτι.

Οι ιδιοκτήτες τον είχαν ήδη πάει στους εθελοντές κτηνιάτρους και είχαν ήδη ξεκινήσει την φαρμακευτική αγωγή που τους συνέστησαν. Όλοι εμείς, θέλοντας να βοηθήσουμε περισσότερο μεταφέραμε τον σκύλο στην κλινική vets4life με τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων του.

Τη Δευτέρα, κατόπιν επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη μας είπε πως είναι δύσκολη η κατάστασή του και φοβάται πως δε θα καταφέρει να τον περιθάλψει, όπως όλοι οι εθελοντές του τονίσαμε εκείνη την μέρα. Σε συνεννόηση αποφασίσαμε να δοθεί για υιοθεσία.

Έχουμε επικοινωνήσει με τη σελίδα που ανήρτησε το εν λόγω άρθρο προκειμένου να γραφτούν τα ακριβή γεγονότα!!
Άποψή μας είναι να σταθούμε βοηθοί, αλληλέγγυα, δίπλα στους πληγέντες. Άποψή μας είναι πως δε μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε τι πραγματικά έζησαν. Οι ψυχολόγοι μας συμβουλεύουν να μην λέμε στους πληγέντες «σας καταλαβαίνουμε» , γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Ας βοηθήσουμε… Ας μη στήσουμε δικαστήριο πάνω σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πανικό.

Ομάδα Dogit Pet Shop»

3 σκέψεις σχετικά με το “Αν έχεις τύχη διάβαινε και εν ανάγκη μπες και σε φούρνο..ίσχυσε για σκύλους..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.