Τα τριάντα αργύρια


Περιμένω στις 12.30 ώρα της σημερινής ημέρας να ακούσω ποιός από τους 331-νομίζω- υποψηφίους θα τιμηθεί με τον Νόμπελ Ειρήνης..

Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον μου.. Είναι,  που φέτος, μεταξύ των υποψηφίων είναι και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των ενεργειών του για το “Σκοπιανό “ζήτημα. 

ipografi-simfonia-prespes-1021x580

Δηλαδή, εκείνοι που προέτειναν ως υποψήφιο τον κ. Τσίπρα, ζητάνε να βραβευτεί  για το γνωστό προσύμφωνο στις Πρέσπες που συνυπέγραψε με τον κ. Ζάεφ, τον έτερο συμβαλλόμενο πρωθυπουργό της Κυβέρνησης των ‘Σκοπίων”και επίσης υποψήφιο για βράβευση για τον ίδιο λόγο.

Και πιο ειδικά, επειδή ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενεργώντας στο όνομα των Ελλήνων και ως αντιπρόσωπός τους, προσυμφώνησε, μεταξύ άλλων,  να αναγνωρίσει το δικαίωμα στην χώρα των Σκοπίων να ονομάζονται Νέοι Μακεδόνες και να έχουν  εφεξής την Μακεδονική ιθαγένεια και  όχι την σλαβομακεδονική, όπως το ίδιο το Κράτος των Σκοπίων δήλωνε και δηλώνει επισήμως και αυτοβούλως έως σήμερα..Και επίσης, επειδή ότι μεταξύ των όρων του προσυμφώνου, προβλέπεται να είναι και η αλλαγή της  Ιστορίας όπως έχει γραφτεί στα ιστορικά βιβλία και την γνωρίζαμε ως τα τώρα για την περιοχή της Μακεδονίας από την εποχή του αρχαίου Μακεδονικού Κράτους και έως σήμερα. Απαιτείται να γίνει αυτό για να εναρμονιστεί η καταγεγραμμένη Ιστορία με τα σημερινά δεδομένα και την νέα αλήθεια των πραγμάτων.

Το ότι πρόκειται περί προσυμφώνου και όχι για κυρωμένη συμφωνία, στην πραγματικότητα, δεν ενδιαφέρει..Είναι ήδη τετελεσμένο ως ζήτημα.

Πράγματι, μέχρι τώρα δεν γνώριζα ότι ο Φίλιππος και ο γιός του, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνες μεν αλλά και με Σλαβική καταγωγή, όπως δήλωναν μέχρι τώρα οι Σκοπιανοί ως Σλαβομακεδόνες και με σλαβομακεδονική γλώσσα. Και με κυριλλικό αλφάβητο οτι είναι γραμμένη η γλώσσα τους. Νάξερε κυριλλικό ο Φίλιππος και όμως στην χώρα του τότε που ζούσε να γράφουν και να μιλάν’ Ελληνικά; Και τα Σλαβικά και τα Κυριλλικά, από πότε να τα μίλαγε ο Φίλιππος και ο γιός του; Μα τι λέω τώρα;; Αφού ο Κύριλλος με τον αδελφό του τον Μεθόδιο γεννήθηκαν  περί το 800 μΧ.. Πριν, ποιά γλώσσα να μίλαγαν οι της περιοχής των Σκοπίων;; Ελληνικά σαν τους Νότιους Μακεδόνες;; Σλάβικα; Δηλαδή;; Και πότε κατοίκησαν σε αυτόν τον τόπο οι Σλάβοι; Καιρός να τα μάθω, απέξω και ανακατωτά, σα καλή μαθήτρια που είμαι..

Έριξα μια ματιά στην Βικιπαίδεια για το ποιές είναι οι προϋποθέσεις για να βραβευτεί κάποιος υποψήφιος : “Με βάση τη διαθήκη του Άλφρεντ Νόμπελ, το βραβείο Ειρήνης πρέπει να δίνεται «στο πρόσωπο που είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αδελφοποίηση των εθνών, στην κατάργηση ή τη μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων και στη διεξαγωγή και προώθηση ειρηνευτικών διαδικασιών».

Δεν είναι γνωστό ποιοί και πόσοι προέτειναν την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα και για ποιούς ακριβώς λόγους- όμως, τι άλλους λόγους να είχαν άλλως τε για κάποιον που επέτυχε στα ελάχιστα χρόνια που κυβερνά την χώρα; αναρωτιέμαι..Αφού ούτε σε ειρηνευτικές διαδικασίες προέβη, ούτε συνεισέφερε στην μείωση ή κατάργηση των στρατιωτικών δυνάμεων;

Χμ! Το Λάθος κάνω. Πολλά είναι εκείνα που έχει επιτύχει ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας-δεν ξέρω και πιο πίσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.. Γιαυτό και στους ξένους έχει γίνει γνωστός και πολύ αρεστός και σε μας τους Έλληνες επίσης που τον ψηφίσαμε δυο φορές και αναμένεται, όπως προδοκάται, να τον ψηφίσουμε και για  τρίτη. ‘Ασε που τους λόγους της υποψηφιότητάς  τους δηλώνουν  άπαντες επίσημα…Εξ άλλου, οι Γάλλοι  ήταν εκείνοι που πρόσφατα τον βράβευσαν .

Βλέπετε, πόσο πολύ και με τι τρόπο θέλουν,  όποιοι τον προέτειναν  για την υποψηφιότητα αυτή, να ανταμειφθεί  η πολιτική ικανότητα του Έλληνα ανδρός Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα που ενήργησε τις συγκεκριμένες πράξεις και επέτυχε έτσι την αδελφοποίηση των Εθνών;.

Δηλαδή, πιο ειδικά, επειδή με την επίτευξη της σύμφωνης και ομόθυμης γνώμης των Ελλήνων υπηκόων του, όπως προβλέπεται από τον νόμο και σύμφωνα με αυτόν, έθεσε την υπογραφή του αναγνωρίζοντας ότι οι “ Νέοι Μακεδόνες” των Σκοπίων και οι νότιοι “παλιοί” Μακεδόνες του Ελλαδικού χώρου είναι αδέλφια- από την ίδια μάνα προερχόμενα. Στην ηλικία, δηλαδή, διαφέρουν μοναχά..Μπορεί και στον πατέρα… Πόσα χρόνια νάχε ζήσει άραγε εκείνη η μάνα για να τα γεννήσει και τα δυο; αναρωτιέμαι

Αλλά, πάλι λάθος κάνω. Γιατί αδελφοποίηση τι σημαίνει; Σημαίνει, έτσι νομίζω, οτι έρχομαι εκ των υστέρων και κάνω κάποιους που δεν είναι στ’ αλήθεια αδέλφια ( αμφιθαλή ή και ετεροθαλή) να γίνουν, να ονομάζονται αδέλφια..Μπορεί και με την σύμφωνη γνώμη τους, μπορεί και αναγκαστικά..Λέτε, λοιπόν;

Μα, τότε,  ναι! Γιαυτό, λοιπόν, λένε οτι είναι άξια η βράβευσή του κ. Τσίπρα!! Επειδή κάνει τα ψέματα, σαν να είναι η αλήθεια!!Ε! Του αξίζει, αν σημαίνει έτσι η λέξη, η βράβευση η αναμενόμενη, όπως και η άλλη των Γάλλων!!Έχουν άλλως τε τιμηθεί στο παρελθόν των βραβείων αυτών και άλλων και πολλοί άλλοι με τέτοια και πολλά περισσότερα ταλέντα παρόμοιου είδους με του κ. Τσίπρα…Άλλως τε, το ξέρουμε όλοι πόσο καλά το ταλέντο του αυτό το έχει αποδείξει στον τόπο μας…

Τώρα, από ο,τι διάβασα από το Επίσημο Σουηδικό πρακτορείο Ειδήσεων  και τα λεγόμενα στις Νορβηγικές εφημερίδες και πολιτικά περιοδικά, που εμφανώς στηρίζουν την υποψηφιότητά του, εκπροσωπώντας προφανώς τις χώρες τους, όπως και η διεθνής πολιτική επιθεώρηση Foreign Policy, χαρακτηρίζουν την υποψηφιότητα του Έλληνα πρωθυπουργού ως σοβαρά λαμβανόμενη υπόψιν, ότι είναι φαβορί δηλαδή, και ότι καλώς και αξίως  είναι τιμητέος με το περίφημο βραβείο Ειρήνης..Του πλέκουν εγκώμια δηλαδή. Ίδωμεν.

Πάντως, αν βραβευθεί με το βραβείο αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ανταμειφθεί παράλληλα και με πολύ υψηλό  χρηματικό ποσόν-  που μπροστά του ωχριούν τα γνωστά τριάντα αργύρια που πιστεύεται από μια ευρεία πλειοψηφία ανθρώπων ότι είχε λάβει , σε ιστορικό χρόνο, κάποιος επίσης γνωστός τοις πάσι, ως ανταμοιβή για συγκεκριμένη ενέργειά του. – Μιλάω για ευρεία πλειοψηφία επειδή υπάρχουν επίσης πολλοί που λένε ότι ο συγκεκριμένος ανταμοιφθείς με τα τριάντα αργύρια δεν ήταν  καν ιστορικό πρόσωπο και  ότι και η πράξη της ανταμοιβής του, όπως και ο λόγος της, είναι μυθεύματα, γιαυτό και  ζητάνε να αλλάξουν έτσι τα σχετικά βιβλία, ιστορικά και άλλα…Μπορεί στο μέλλον να τα καταφέρουν..Όλα γίνονται, εξ άλλου.

Πολλές, οι αλλαγές στα βιβλία, και ιδίως στα ιστορικά, διαπιστώνω…Γεγονός είναι όμως, ότι  κοστίζουν οι αλλαγές αυτές στα βιβλία σε χρήμα και σε χρόνο. Είναι τόσα πολλά που πρέπει να επανεκδοθούν .Θα ‘ρθεί, να το δείτε η ώρα, που θα τα βάζουν όλα τα ιστορικά στο ίντερνετ..Τα ψηφιακά γραμμένα εκεί αλλάζουν κάθε φορά που θέλουμε, πολύ πιο εύκολα, πιο γρήγορα και ανέξοδα.Μην ανησυχείτε, όλα θα γίνου..Μέχρι και του σπανού τα γένια θα φυτρώσουν!

Τσίπρας και ΖάεφΜέχρι και τα αδέλφια- το σωστό να λέγεται- που δεν είναι καλό- να μένουν σε διχασμένο-διαιρεμένο τόπο. Να ενωθούν πρέπει, να αλλάξουν και τα βιβλία γεωγραφίας και οι χάρτες εκεί..Τώρα, μάλιστα, που έγινε και η αρχή, μιας και κατάφεραν οι δυο πρωθυπουργοί  και τους φίλιωσαν τους λαούς τους από την έχθρα, εκείνο που μένει είναι να ενωθούν τα αδέλφια και στα άλλα, ενοποιώντας δηλαδή, και την γονική περιουσία τους, την γη τους. Να την κάνουν μια,νάναι δηλαδή κοινή  και για τους δυο αδελφούς. Η ισχύς εν τη ενώσει! Το σωστό να λέγεται!! Και το λέω! Στο μέλλον, βέβαια αυτό..

Χμ! και το τελευταίο. Γίνεται, λένε, τα μέσα ενημέρωσης, και διαδίδεται ως φήμη ακόμη πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ήδη ότι αν και εφόσον λάβει το βραβείο, θα το δωρίσει στον κύριο Μητσοτάκη, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην χώρα μας, ως ένδειξη τιμής και ανταμοιβής του για την αμέριστη υποστήριξή του και συνεισφορά του- με λόγια και έργα στις ενέργειές του ως πρωθυπουργού για την σύναψη της προσυμφωνίας με τα Σκόπια. Μάλιστα. Το αφήνω χωρίς σχόλιο. Μπορεί να ξέρετε περισσότερα, ν α μου τα πείτε και μένα…

Δεν έχει ειπωθεί, σημειώνω, δηλαδή δεν άκουσα ως τα τώρα, να διαδίδεται ταυτόχρονα με τα του βραβείου, τι θα τα κάνει ο Ελληνας πρωθυπουργός, τα πολλά χρήματα που θα λάβει μαζί με το βραβείο; Θα τα βάλει στην τσέπη του ή θα τα αποδώσει στον Ελληνικό λαό, στο όνομα και για λογαριασμό του οποίου ενήργησε όσα ενήργησε ως πρωθυπουργός του; Αυτό, προφανώς. μένει να το μάθω, αν και εφόσον βραβευτεί..Μπορεί και να δώσει στον λαό μοναχά τα τριάντα αργύρια..ναι, για την συνεισφορά του στην στήριξή του..Είναι και αυτό..

Στην πρώτη υποθετική περίπτωση, λοιπόν, συμπεραίνω λογικά, ότι το χρηματικό βραβείο θα θεωρηθεί ως προσωπικό του –ατομικό του επίτευγμα ενώ στην άλλη, κτήμα του Ελληνικού λαού που αντιπροσώπευε, ενεργώντας όπως ενήργησε.Ίδωμεν αναμενόμενου πραγματικού και ουχί υποθετικού.

Μετά την 12.30 της σημερινής ημέρας, Θα ξέρουμε Σε λίγο. Τα ξαναλέμε τότε.

 Με την καλημέρα μου!

 

.

5 σκέψεις σχετικά με το “Τα τριάντα αργύρια

 1. Παρασκευή 5/10/2018 ώρα 12:18

  «Tο Νόμπελ Ειρήνης 2018 απονεμήθηκε το μεσημερί της Παρασκευής, τιμώντας τους αγώνες κατά της σεξουαλικής βίας στο πρόσωπο του γυναικολόγου Ντένις Μουκουέγκε από τον Κονγκό, ο οποίος είχε επανειλημμένως προταθεί και στο παρελθόν και τη νεαρή γιαζίντι Νάντια Μουράντ, πρώην σεξουαλική σκλάβα του ISIS.

  Ο γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε από το Κονγκό και η γιαζίντι Νάντια Μουράντ τιμώνται με το Νόμπελ Ειρήνης 2018 για τις προσπάθειές τους κατά της χρήσης της σεξουαλικής βίας ως πολεμικού όπλου.

  Ο Ντένις Μουκουέγκε είναι γυναικολόγος από την Δημοκρατία του Κονγκό που περιθάλπει θύματα σεξουαλικής βίας.

  Η Νάντια Μουράντ είναι ακτιβίστρια για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού υπήρξε σεξουαλική σκλάβα του Ισλαμικού Κράτους.

  Η απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, που συνοδεύεται από ποσόν ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια τελετής στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου.

  «Και οι δύο έθεσαν σε κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια αγωνιζόμενοι με θάρρος κατά των εγκλημάτων πολέμου και διασφαλίζοντας δικαιοσύνη για τα θύματα», ανακοίνωσε η νορβηγική Επιτροπή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης.

  Η Επιτροπή δεν κατόρθωσε να επικοινωνήσει με τους δύο βραβευόμενους για να τους ενημερώσει.

  «Εάν παρακολουθούν, τα συγχαρητήριά μου από καρδιάς», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.»

  Πηγή μου :https://www.tanea.gr/2018/10/05/world/nompel-eirinis-2018-stous-moukouegke-kai-mourant-to-vraveio/
  Άρα, ματαιοπονούσαν φωνάζοντας οι Νορβηγοί, οι Σουηδοί και οι λοιποί εμφανείς και μη . Λαμβάνουμε υπ’ οψιν την στήριξη και τις προθέσεις τους μοναχά. Και, στα άλλα τα υποθετικά,για τα μετά την βράβευση του κ. Τσίπρα, μένουμε με τις υποθέσεις. Καλύτερα.

  Αρέσει σε 4 άτομα

 2. Χμ! και το τελευταίο. Γίνεται, λένε, τα μέσα ενημέρωσης, και διαδίδεται ως φήμη ακόμη πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ήδη ότι αν και εφόσον λάβει το βραβείο, θα το δωρίσει στον κύριο Μητσοτάκη, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην χώρα μας, ως ένδειξη τιμής και ανταμοιβής του για την αμέριστη υποστήριξή του και συνεισφορά του- με λόγια και έργα στις ενέργειές του ως πρωθυπουργού για την σύναψη της προσυμφωνίας με τα Σκόπια. Μάλιστα. Το αφήνω χωρίς σχόλιο. Μπορεί να ξέρετε περισσότερα, ν α μου τα πείτε και μένα

  Αναφερόμενη σε αυτό το σημείο της ανάρτησης σου σχολιάζω: Μήπως παρα πονήρεψε ο πρωθυπουργός ;

  Λέω , μήπως ;

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Χαχα! Καλησπέρα Μίνα! Δεν κατάλαβα πως το εννοείς. Έξυπνος και πονηρός συνάμα είναι ο Πρωθυπουργός..Ας λάβουμε, μάλιστα υπόψη μας, οτι είμαστε εν όψει εκλογών..Ε επόμενο είναι τα τα αλατάκια που έχουν αρχίσει και πέφτουν…Να που πω, από την άλλη..Εκείνη η πρόταση μομφής από την Αξιωματική αντιπολίτευση πριν να γίνει η υπογραφή στα Σκόπια, είναι γεγονός οτι έστρωσε βούτυρο στο ψωμί του κ. Τσίπρα γιατί με το προειλλημμένο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην βουλή, εκείνος απέκτησε την ποθούμενη νομιμοποίηση του κοινοβουλίου για τις ενέργειες που είχε σκοπό να κάνει.. Και έτσι από μη νόμιμος που ήταν για να θέσει οιαδήποτε υπογραφή, απέκτησε τα εχέγγυα νομιμότητας. Τώρα, τι άλλο να σου απαντήσω ..Πολιτικός δεν είμαι και ούτε ξέρω και τα παραμέσα..

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.