Τα άσχετα έχουν κοινό;


fef8c52e6d23eeda48c691b8c6d2bfd6

Όπου τα παιδία παίζει..

Για ένα χαμόγελό σας, παρακαλώ

yunnan_china(1) rice fields in Yunnan, China

Ορυζώνες στην Κίνα..Δεν ήξερα ότι το ρύζι έχει τόσα χρώματα..Εκείνο το τριανταφυλλί θέλω!

1-desert-curves-black-and-white-photography-by-ivan-slosar

….Σκέψου νάσαι ερημίτης και να το βλέπεις. Άντε ν’ αγιάσεις μετά..

264330_© Firos Syed, Winner, Qatar National Award, Culture, 2017 Sony World Photography Awards

Κι αν του ξεφύγει και κανένα που δεν είναι τέλειο, λέτε να του το γυρίσουν πίσω;

74331Hossein Zare2

Και του ‘λεγα να μάθει τα ακροβατικά αλα Κομανέτσι για να γυρίσει τουλάχιστον αυτός πίσω. Αλλά που!!

Κι ήρθε κι έγινε ο πηλός, χους!

symbiosis07dΌχι, πείτε μου! Σε τέτοια παγωνιά ανθίζουν τριαντάφυλλα;; Αι ! Τον τσιγγούνη!! Πλαστικά της έστειλε!..

Αλλά ο Έρως τέτοια δεν κοιτά..Τόξερε ο ανέραστος!

jie-ma-don-quixote-s-Jie Ma

Αυτός, που λέτε, δεν προσγειώθηκε στην θάλασσα αλλά σε σταύλο ..Γιαυτό..Μην τον παρεξηγείτε..

kakadu_aboriginal_rock_arHand stencil art in World-Heritage Listed Kakadu National Parkt

Κι έλεγα ότι η μούντζα είναι ελληνικό ιδίωμα. Λάθος!! Το είχαν και οι ανιστόρητοι..Μετά, ήταν εμείς που φτειάξαμε ιστορία

67c6e7d3b6ee737583db9a94dfa42f1b

                                               .

Μην ρωτάτε γι’ αυτήν!

Νομίζει πως βρήκε το κοινό.

Επί των άσχετων, καλέ!

………………………………………………………

… Έως εδώ! Κι αν δεν χαμογελάσατε, δεν πειράζει. Καλή καρδιά!

20 σκέψεις σχετικά με το “Τα άσχετα έχουν κοινό;

  1. Το λοιπόν πάμε… μπας και οι εκατοντάδες αναγνώστες σου, τολμήσουν και κανένα χαμογελαστό σχόλιο! (απαπαπα!) 😛
    1. -Έχεις φάει φούξια ρύζι;
    Ευκολάκι, λίγο ζουμάκι από παντζάρι+ μπασμάτι ρυζάκι! 😉 (υπέροχη φωτό!)
    2. Μη με ρωτάς γιατί η μαυρόασπρη φωτό, μου θύμισε ομφαλούς! (Οι μείον 5 βαθμοί θα φταίνε) 😛
    3. Καλό είναι κι ένας τελευταίος έλεγχος, γενικώς και ειδικώς!
    4. Πώς σου ήρθε πως τα τριαντάφυλλα είναι πλαστικά, τα έπιασες, τα μύρισες; τσ τσ τσ! 😀
    5. Λατρεύω να ιππεύω με αστροναύτες, έχω υπάρξει αμαζών στα νιάτα μου!
    6. Στην β’ μου πατρίδα την Γαλλία, μπορείς να μουντζώνεις όσο θέλεις!
    7. Η μίνι, εύχομαι να βρήκε κοινό… οψόμεθα! 😉

    ΑΦιλάκια καρδιάς Βεατρίκη μου και με χαμόγελα και με ευχαριστώ! 🙂 ❤

    Αρέσει σε 2 άτομα

    1. Μου φτάνει που μου χαμογέλασες εσύ!
      Λοιπόν, επί επί τω έργω!! Όντως η φωτογραφία των οριζώνων είναι καταπληκτική!! Θαυμάσια τα έργα της φύσης!!!Την άλλη φορά, Στεφανία, θα σου δείξω βουνά κι ολόκληρες οροσειρές που έχουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου (αληθινά!).
      Χιχιχιχι!! Τα τριαντάφυλλα και πλαστικά νάναι, τα έχουν φτειάξει έτσι τώρα μερικά που αποπνέουν φυσικό άρωμα τριαντάφυλλου..Εξ άλλου άμα είσαι ερωτευμένος- όχι εγώ ή εσύ- λέω γενικότερα- και σου στείλει ο αγαπημένος σου λευκά τριαντάφυλλα, θα μετρήσεις το πλαστικό τους ή το τι σημαίνουν;;;Κι οπότε θα μυρίσεις το αληθινό κρυφό άρωμά τους;; Τώρα, η φωτογράφος της εικόνας, μένει στην Ινδία΄…Εκεί- τόψαξα εξ αιτίας του Νεφελορ- ανθίζουν τριαντάφυλλα αλλά οχι αυτής της ποικιλίας εξ όσων είδα… :):)

      Αρέσει σε 1 άτομο

    2. Δεν ήξερα οτι και στην Γαλλία μουτζώνουν! Αλήθεια!! Εμάς τους Έλληνες έχουν κάνει πρόσημο για τις μούντζες μας σε αμερικάνικες ταινίες…Πάντως η εικόνα είναι από τις μούντζες των αρχαίων Αβοριγίνων της Αυστραλίας- από τις ζωγραφιές των βράχων εκεί..

      Μου αρέσει!

      1. Με έπνιξες με τους Γάλλους! Στα γέλια! Όσο για τους Αβοριγίνες…μάλλον δεν θα ήξεραν περί μούντζας αλλά λόγω της έλλειψης διασταυρώσεως στοιχείων εκ γραπτών πηγών, βρήκα το ελεύθερο να λέω ο,τι θέλω και να δείχνω και κατά την Μίνι..,

        Μου αρέσει!

    3. Αν σε σένα, Στεφανία μου, όπως και σε μένα, στην εικόνα των σχηματισμών των αμμολόφων της ερήμου μου ρθανα ομφαλοί και γυναικείες καμπύλες, τι θάπαθε ο ερημίτης, αν είδε το ίδιο , όπως εμείς; (λόγω στερητικού συνδρόμου δηλαδή εφ’ όσον είχε προηγηθεί η γνώση για να επέλεθει η στέρηση)
      —————-
      Να πω Στεφανία μου εδώ οτι η καταπληκτική(!)φωτογραφία με τους αμμόλοφους είναι από την έρημο της Σαχάρα και είναι έργο του φωτογράφου Ivan Slosar δες: https://500px.com/photo/6437949/desert-curves-by-ivan-%C5%A0losar

      Αρέσει σε 1 άτομο

    4. Στεφανία, να σου πω για τον αστροναύτη…Λοιπόν, τον έβαλα κάτω από την εικόνα της κοπέλλας με τα λευκά τα τριανταφυλλα..Είπα να παραστήσω τον ανέραστο που ήρθε από το διάστημα..να της παραστήσει τον ιππότη..καβάλλα στ’ άλογο χαχαχαχαχ!!!! «Επαιζα, κυριολεκτικά, βλέποντας τις εικόνες!!! Η φωτογραφία είναι ψηφιακό έργο της Jie Ma, που είναι μια δημιουργός καλλιτέχνιδα (digital artist ). Αυτή έτσι φαντάστηκε τον Δον Κιχώτη και γιαυτό έδωσε τον τίτλο αυτό στο δημιούργημά της!! Η κοπέλλα κάνει καταπληκτική δουλειά με την φαντασία και την τέχνη της…Δες εδώ: https://scene360.com/art/84324/jie-ma/
      Σ’ εκείνη την εκπληκτική φωτογραφία με την κοπέλλα να κοιτάζει την βιβλιοθήκη, με έπιασε ζαλάδα.. Μάλλον την εμπνεύστηκε από κάποια ταινία ή η ταινία της πήρε την δικια της έμπνευση..Όταν θυμηθώ την ταινία που είδα και έχει μια ανάλογη εικόνα, θα ξέρω και την απάντηση! χαχαχα (κι αλήθεια λέω)

      Αρέσει σε 1 άτομο

    1. ;),:),:) Ελα ντε!!! Νάταν ο άνθρωπος πουλί!! Να πέταγε μακρυά από το μοιραίο;Η, τι άλλο άραγε να σημαίνει το πουλί;; Ωραία ζωγραφιά Στεφανία μου, έτσι;; Είναι επώνυμο έργο, του Ιρανού σουρεαλιστή φωτογράφου και καλλιτέχνη Hossein Zare! Μ’αρέσουν πολύ τα έργα του και είναι σύγχρονός μας.. Μας βάζουν να σκεφτόμαστε, είναι από κείνα που αφήνουν ίχνη..

      Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Καλησπέρα Νεφελόρ μου! Εστίασες σε μια εικόνα πολύ ρομαντική, συμβολική… Στην εικόνα του ιδεώδους, του ιδανικού της άσπιλης, πνευματικής αγάπης. Στα λευκά ρόδα του χειμώνα..Τα λευκά τριαντάφυλλα, αυτό το σύμβολο της θεϊκής αγνότητας, της Αγάπης της πλατωνικής, του Έρωτα του Θείου και του φωτός, έγινε προσφορά στην κοπέλλα την γαλαζοφορούσα που ζει σε ένα παγωμένο, ομιχλώδες, σκοτεινό περιβάλλον με βαρυσκιασμένο ουρανό..Κι εκείνη να που τ’ αγκαλιάζει και ονειρεύεται ενώ το πρόσωπό της φέγγεται σαν από το φως του ήλιου που τρύπησε τα σύγνεφα τ’ ουρανού….
      Ναι, Νεφελόρ μου τα τριαντάφυλλα αντέχουν και στον χειμώνα..Χρειάζεται, βέβαια, ναναι προστατευμένα κάπου μακρυά από τους παγερούς ανέμους και να τα φιλάει ο ήλιος.. Αντέχουν στο κρύο αλλά όχι στο σκοτάδι..Ξεκινάν’ ν’ ανθίζουν κατά κανόνα την Άνοιξη και συνεχίζουν ν’ ανθίζουν έως και τους πρώτους παγετούς..Οι παγεροί άνεμοι και η σκοτεινιά σκοτώνουν τα ρόδα..Αυτός είναι ο Κανόνας.. Υπάρχουν όμως, λένε, και τριαντάφυλλα π’ ανθίζουν στην Αλάσκα μες στην παγωνιά..Αυτό είναι η εξαίρεση.
      Τώρα για την εικόνα…Υπάρχουν Αγάπες κι αγάπες. Σαν αυτή την Αγάπη των λευκών ρόδων υπάρχουν ελάχιστες, είναι αυτή η Αγάπη μια ανάλογη εξαίρεση σαν εκείνη με τα ρόδα της Αλάσκας, ας πούμε. Πόσοι οι Ρωμαίοι και Ιουλιέττες των σημερινών παγωμένων καιρών της ψυχής;
      Και βέβαια, θα μπορούσε αυτός που έστειλε στην κοπέλλα τα ρόδα, να της στείλει από τα προστατευμένα ή τα συντηρημένα τα φυσικά του σπιτιού του..Αν είχε φροντίσει να τα φυλάξει και προστατεύσει.. για να τα προσφέρει σε εκείνη που να είναι το άλλο ρόδο..το ανθρώπινο Πολλά θα μπορούσαν..Αν..
      Επέλεξα τον Κανόνα..Τα τριαντάφυλλα που προσφέρονται μοιάζουν αλλά δεν είναι ρόδα..Τα λόγια αγάπης δεν σημαίνουν και την Αγάπη..Η ψυχή, στην παγωνιά των καιρών μας, έχει μάθει να τσιγγουνεύεται, έχει ξεχάσει , έχει αρνηθεί να ερωτεύεται πλατιά, θεϊκά….. Και τις πιο πολλές φορές εκείνος που προσφέρει καθώς λέει την αγάπη, το γνωρίζει οτι δεν ξέρει από αγάπη, οτι δεν μπορεί να αγαπήσει ή δεν έχει μάθει..κι αυτή που την δέχεται μπορεί να είναι , μπορεί να μην είναι η ίδια το ρόδο. Σε τελευταία ανάλυση, λέω, αν αυτή και αυτός έχουν την αλήθεια σε αυτό που νοιώθουν, τι σημασία έχει αν τα τριαντάφυλλα είναι φυσικά ή πλαστικά;; .
      Λοιπόν, τι λες; Σε τέτοια παγωνιά ανθίζουν τριαντάφυλλα; ..Μπορεί όχι , μπορεί ναι..Εγώ, κι ας το σαρκάζω, πιστεύω οτι ανθίζουν..μάρτυρας κι εσύ, στην οδό Ναυαρίνου που είδες..
      Δες τώρα και σε ένα πανέμορφο και πολυδιάστατο στην ερμηνεία του ποίημα που έπεσε στον δρόμο μου σαν έψαχνα να δώ για κείνα τα τριαντάφυλλα της Αλάσκας.. Εiναι του Ρόμπερτ Φροστ και λέγεται
      The Rose Family by Robert Frost
      The rose is a rose,
      And was always a rose.
      But the theory now goes
      That the apple’s a rose,
      And the pear is, and so’s 
      The plum, I suppose.
      The dear only know
      What will next prove a rose.
      You, of course, are a rose–
      But were always a rose.
      …………………………….
      Νάσαι πάντα φωτεινός!!

      Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Την καλησπέρα μου !!! Απίστευτα επιλεγμένες φωτογραφίες και εικόνες. Και η δική σου πινελιά σε αυτές με το δικό της χρώμα.
    Την καλησπέρα μου.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Να καλα εισαι Βεατρικη !!! Πραγματικα με εκανες να χαμογελασω!!! Δε μπορω να γραψω πολλα με τον ορο στο χερι και ολους αυτους που μπαινοβγαινουν στο δωματιο… ο ενας να μου παρει αιμα.. ο αλλος πιεση…ο τριτος να μετρησει το οξυγονο μου χαχαχα θα γιανω που θα παει χαχα!

    Αρέσει σε 1 άτομο

      1. Αντε να περάσει και αυτό. ‘Εφη μου! Σου έχω πει οτι πέρασα το H1N1; Σε καραντίνα με είχαν. Και αργότερα μου είπαν, οτι την κρίση την είχα περάσει από πριν, μόνη μου..Μια μεγάλη, μεγάλη αγκαλιά από μένα!!

        Μου αρέσει!

  4. Λοιπόν, μιας και το πέρασα, να σου πω οτι σε ακούω καλά..Δηλαδή, διαπιστώνω οτι γράφεις ανάλογα με αυτό που σκέφτεσαι.Και, αυτό είναι καλό, πολύ καλό!! Στην δικιά μου περίπτωση – που είχα αργήσει να πάω να ζητήσω βοήθεια- αλλού ήθελα να πάω και αλλού πάταγα να πάω..και στο Νοσοκομείο που ήμουν άλλα σκεφτόμουν και άλλα έλεγα.. Υπομονή Εφάκι και θα περάσει. Δεν αργεί..Θέμα ημερών…Να φαντασθείς, την δικιά μου διάγνωση για την αρρώστεια την έλαβαν από το Παστέρ αφού είχα γυρίσει στο σπίτι μου. Την είχα ξεχάσει κιόλας!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.