Η καλύβα ψηλά στο βουνό..


Καλημέρα σας!

Υπάρχουν άνθρωποι που η ζωή τους τα έφερε έτσι τα πράγματα που κλήθηκαν  να κάνουν στροφή ανατροπής.. Άλλοι τ’ άντεξαν, άλλοι όχι. Και είναι πολλοί αυτοί, είτε από την μια μεριά είτε από την άλλη…

Υπάρχουν και οι λίγοι που είδαν αυτήν την αναγκαστική ανατροπή στην μέχρι τότε ζωή τους ως την ευκαιρία να ζήσουν το λησμονημένο όνειρο ζωής τους.. Για να πάρουν την ανάσα που είχαν στερηθεί..

Κι όρισαν οι ίδιοι, πάνω στην ανατροπή, μια πορεία διαφορετική για τη ζωή τους. Συνειδητή και σε συμφωνία με τι τους έλεγε η  καρδιά τους αυτή την φορά και με ελεύθερη βούληση, δικιά τους.

Στο video που θα’θελα να δείτε, είναι η περίπτωση ενός ανθρώπου που στα παιδικά του χρόνια μεγάλωσε στα βουνά. Μετά, σπούδασε και έζησε στην μεγαλούπολη, τεχνοκράτης επιτυχημένος, πλούσιος. Κι ήρθε η ώρα που τα έχασε όλα.. Αναγκάστηκε να πουλήσει ο,τι είχε και δεν είχε.. Το σοκ του ήταν μεγάλο γιατί είχε συνδέσει άμεσα την αξία του ο,τι ήταν ως άνθρωπος με την δουλειά του, την επιτυχία του, τον ευκατάστατο, άνετο μα και αγχώδη, μέχρι τότε, τρόπο ζωής του μεγαλοαστού… 

Μα, αντί να καταρρεύσει, θέλετε στην προσπάθειά του να επιβιώσει ως άνθρωπος και να ξαναβρεί τις άλλες αξίες για τον ίδιο, τις ουσιαστικές, αποφάσισε κάτι ριζοσπαστικό..

Κάπως έτσι, ο ίδιος απάντησε, σαν τον ρωτήσανε γιατί το έκανε αυτό..

Με θύμισες τα παιδικά του χρόνια, πήγε πίσω στα παγωμένα βουνά, όχι σαν εκεί που κάπου τον είχαν μεγαλώσει, πιο πέρα ακόμη, στην άγρια ερημιά των μεγάλων χιονισμένων βουνών του Καναδά.. Δείτε που και τι έφτειαξε.. Και, μέσα απ’ αυτό που δημιούργησε και τον τρόπο, τον σύγχρονο, που το παρουσίασε στον κόσμο, εκμεταλλευόμενος τις γνώσεις που του πρόσφερε η ζωή του πριν την οικονομική καταστροφή που τον είχε βρει μαζί με τις μνήμες του τις παιδικές γι’ αυτά που είχε ζήσει σαν παιδί κι είχε όνειρο ζωής να ξαναζήσει,  αυτή η ζωή η άλλη, η νέα, που επέλεξε, αυτή που τον έκανε να ξαναβρεί αυτό που ο ίδιος ήταν ως άνθρωπος και τον χαμένο του εαυτό, του άνοιξε νέους δρόμους, που ούτε τους είχε φαντασθεί..

Για μένα, αυτοί οι άνθρωποι σπανίζουν. Και το video που είδα, το βρήκα εκπληκτικής ομορφιάς..Από πολλές και διαφορετικές οπτικές, ιδωμένο.. Μπορεί νάναι έτσι ή να το βλέπω εγώ έτσι και σεις ίσως αλλιώς..Θέμα ματιάς, είπαμε..Σεβαστή, του καθενός μας.. 

Οι επαναστάσεις έχουν πολλές και διαφορετικές μορφές. Μα, όλες τους ξεκινούν πάντα από το κάθε ξεχωριστό άτομο, το ένα άτομο, το ένα πρόσωπο που αποφάσισε οτι θέλει να ζήσει διαφορετικά από αυτό που του είχαν μάθει οι άλλοι  πως θέλει να ζει..

Καλό τριήμερο σε όλους μας.

Η άνοιξη είναι εδώ!

Tom Thomson (1877–1917), The Canoe (1912).jpeg

57a875e3.gif

 

Υ.Γ. Ο ζωγραφικός πίνακας στην κεφαλίδα της δημοσίευσής μου είναι του Ρώσου ζωγράφου Igor V. Medvedev, ενώ η κάτω στο κείμενό είναι του Καναδού ζωγράφου Tom Thomson (1877–1917), The Canoe (1912), τιμής ένεκεν, μιας και στο video είναι υπέροχα τοπία από την λίμνη Οντάριο του Καναδά

9 σκέψεις σχετικά με το “Η καλύβα ψηλά στο βουνό..

  1. Καλησπέρα σου Βεατρίκη!
    κάθε φορά που θα έρθω να ακουμπήσω τον διαλογισμό μου εδώ θα βρω κάτι γεμάτο ανάσα και φρεσκάδα να εισπράξω και να με εμπνεύσει.
    Συμφωνώ για τις κομβικές αυτές στροφές στη ζωή μας. Και εδώ, στο πόσο θα τις αφομοιώσει ή θα τις διαχειριστεί κάθε άνθρωπος έχει να κάνει με τις αξίες στις οποίες θα πατήσει.
    Εδώ ο ήρωάς μας, έχει το παρελθόν του στο βουνό. Που έρχεται να τον τραβήξει ξανά σε μια ανανέωση ζωής, μια αναβάπτιση.
    Πανέμορφο το βίντεο.
    Να σου ευχηθώ όμορφο τριήμερο.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Καλησπέρα Γιάννη μου! Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σου δίνω τέτοια ισχυρά κίνητρα. Έτσι, όπως τα λες είναι. Να σαι καλά, το τριήμερο το πέρασα , όπως ήθελα και..πάμε για άλλα ωραία, εύχομαι για όλους μας!

      Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Κατερίνα μου, πόσο χαίρομαι που σε ακούω!! Συμφωνώ Κατερίνα μου! Μεγάλο μάθημα για όλους μας, αυτό που εκτυλίσσεται στο video! Σ’ ευχαριστώ για την επίσκεψή σου στα μέρη μου και θα χαρώ να σε ξανακούσω. Να τα λέμε! Μια αγκαλιά από μένα!

      Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Καλησπέρα!
    Μόλις τέλειωσα να «βλέπω» αυτό το εξαιρετικό και πανέμορφο video, το είδα σε δυο δόσεις γιατί είναι μεγαλούτσικο και καθώς το έβλεπα πολλές φορές σκέφτηκα πως έναν τέτοιο άνδρα θα έπρεπε να είχα συναντήσει!!! 😉 (Όχι όμως κυνηγό γιατί είμαστε χορτοφάγοι!)
    Πριν καμιά εικοσαριά χρόνια, αγοράσαμε ένα κτήμα 7 στρεμ. σ’ ένα βουνό στο πουθενά, για εξοχικό, χωρίς δρόμους, χωρίς ρεύμα και εμείς φέραμε το ρεύμα, το νερό κλπ! Το σπίτι μας είναι 100% ξύλινο και το σχεδίασα μόνη ακριβώς όπως με βόλευε, είχα ευτυχώς έναν καταπληκτικό μηχανικό και ένα πολύ καλό συνεργείο! 😉
    Ο σύζυγος, παιδί του τσιμέντου ήρθε αναγκαστικά να μείνει μόνιμα όταν η κρίση, δεν μας επέτρεπε να πληρώνουμε νοίκι στην Αθήνα, τα τρία μας παιδιά ακολούθησαν, αναγκαστικά!
    Το σπίτι στα 500μ είναι πολύ συχνά μες το χιόνι και μάλιστα πριν αρκετά χρόνια έτυχε να μείνω μόνη μια βδομάδα αποκλεισμένη με πολύ χιόνι, με λίγα ξύλα, με συνεχής διακοπές ρεύματος και χωρίς σκύλο… έλιωνα το χιόνι για να φτιάξω φασολάδα αλλά ειλικρινά είναι απ΄τις πιο όμορφες μου εμπειρίες!
    Το «θέμα» σε όλα αυτά, είναι να μπορείς να είσαι η καλή παρέα του εαυτού σου!

    Πολλά ΑΦιλάκια Βεατρίκη μου, μ’ ένα μεγάλο ευχαριστώ γι αυτή την απόλαυση! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Στεφανία μου, το περίμενα πως θα έβλεπες το video! Και , όντως είναι μεγάλης διάρκειας- είναι που είναι συμπεμπυκνωμένα πολλά διαφορετικά επεισόδια σε αυτό. Χιχιχιι, ωραίος ο τύπος, γοητευτικός και δημιουργικός!Και, δεν είναι μόνο εργατικός, του αρέσει και το ωραίο, να το φτειάχνει, όχι μόνον να το απολαμβάνει έτοιμο. Κοίτα κι άκου, τώρα, τα κοινά στοιχεία..
    Ο τύπος, λοιπόν, Σέην τον λένε, είναι παντρεμένος με δυο κόρες, αν θυμάμαι καλά. Φτειάχνει αυτά εκεί στην ερημιά- το εξήγησε οτι αγόρασε την γη φτηνά και δεν χρειαζόταν άδεια οικοδομής κ,.λ.π. ελπίζοντας οτι θαρθεί η γυναίκα του – που εργάζεται στην πόλη- να μείνουν κάποτε εκεί. Σε αναφορά, βέβαια και με τον πολιτισμό της κοινωνίας!Νομίζω οτι εκείνα τα κουρτινάκια κάτω από το νεροχύτη και τα κιλίμια- είναι από το χέρι της..Την ίδια την προστατεύει από την δημοσιότητα, δεν την εμφανίζει, αν και αναφέρεται σε αυτήν. Όλο αγάπη ο τύπος για την γυναίκα του.Πολύ μου αρέσει όλο αυτό..Άσε, που το τελευταίο που φτειάχνει είναι μια φινλανδέζικη σάουνα..
    Ξύλινο το σπίτι που μένετε…Αχ τι όμορφα… Ξέρεις, η καταγωγή μου, από πλευράς πατέρα είναι από την Ρούμελη, στα ημιορεινά της Γκιώνας. Εκεί έχουμε και κάτι εκτάσεις εκεί μέσα σε δάσος και με πηγή.. Τι όμορφο δάσος είναι αυτό! Σκέτο όνειρο, Στεφανία μου. Σαν περνάω τον Εύηνο, μετά την Ναύπακτο, γίνομαι βουνίσια. Μου λένε, λοιπόν – αν όχι εκεί στο δάσος που το ξενοδοχείο που χτίστηκε δίπλα- δεν άντεξε και έκλεισε, κι είναι ερημιά-αλλά στο χωριό , που έχουμε ένα σπίτι κληρονομικό με γύρω του έκταση, να φτειάξω ένα ξύλινο σπίτι..Μου έχουν ‘τοιμάσει και τα σχέδια..Δεν ήθελα κάτι μεγάλο.. Ας όψονται τα δύσκολα τα οικονομικά των καιρών μας που δεν τόχω φτειάξει, χώρια οι επαγγελματικές υποχρεώσεις στην πόλη….Ίδωμεν για πότε θα το καταφέρω….Πεντακόσια τετραγωνικά μέτρα σπίτι..Θηρίο, πως τα βγάζεις πέρα;;
    Θα είναι ωραία όμως..Φασολάδα με χιονόνερο..Καλόοο!
    Πάντως, σοφή κουβέντα αυτή που λες..Όντως, στην μοναξιά, είναι να έχεις καλή παρέα τον εαυτό σου. Τα πάω καλά σε αυτό!! Φιλιά!!! Χαίρομαι που σου άρεσε το βίντεο!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Καλημέρα Βεατρίκη μου! 😀
    Να το φτιάξεις το ξύλινο σου σπίτι στο βουνό, θα δεις πως θα έρθει η στιγμή, όταν θα είναι ο κατάλληλος καιρός για σένα! 😉
    Το σπίτι μας είναι 360 τμ, (τα 180, είναι-ήταν στο υπόγειο και playroom και γκαράζ) γιατί όταν το σχεδίασα, ήθελα τα τρία μας παιδιά, να έχουν το δωμάτιο τους και ένα επί πλέον δωμάτιο για τους φίλους τους… τώρα σπάνια πατούν, μόνο αν θέλουν κάτι, όπως πχ να τους φυλάξω τον σκύλο τους, μια και εμείς αποφασίσαμε να μην έχουμε σκυλιά γατιά κλπ, μας φτάνουν τα άγρια ζώα που κυκλοφορούν ελεύθερα. Έχουμε και την αλεπού Foxy με την οικογένεια της που μάλιστα έχει καθίσει και στον καναπέ του σαλονιού, δεν προλάβαμε να την φωτογραφίσουμε για να μας πιστέψουν! Τώρα έρχεται και με παρακολουθεί (κοιταζόμαστε στα μάτια) απ’ το παράθυρο του δωματίου μου! 😛
    Α! τον Σέην που ακόμα εκεί θα είναι, εύχομαι να έρθει έστω για διακοπές η οικογένεια του! 😉

    Πολλά τρυφερά και χαμογελαστά ΑΦιλάκια σου στέλνω και να την προσέχεις την Βεατρίκη! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.