Πολιτικά και απολιτισμικά


» Δεν ξέρω, αλλά νομίζω πως όταν ο άνθρωπος ξανακαταχτήσει την ανθρωπιά του, όταν ξαναρχίσει να δημιουργεί ανθρώπινο πολιτισμό, να γράφει πια την ιστορία κάθετα, όχι για λαούς και για μάζες, αλλά για τον Παύλο, για τη Ρηνιώ, για την Ελένη, για το μάστρο Στέφανο… τότε μονάχα οι άνθρωποι θα ξέρουν τι κοστίζει η ιστορία…»

Έτσι έγραφε το 1985 ο λογοτέχνης μας, αντιστασιακός και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων Χρόνης Μίσσιος στο αυτοβιογραφικό του κείμενο με τον τίτλο «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς»

Κι αν, ο Έλληνας λογοτέχνης, χρησιμοποίησε ελληνικά ονόματα στο κείμενό του, ο,τι και όσα είπε έχουν ευρύτερη απήχηση σε όλο τον κόσμο, όποιας πατρίδας κι αν είναι, όπου κι αν είναι, προς όπου κι αν κινούνται  και ο,τι είδους ονόματα κι αν έχουν.  Και,  το γεγονός παραμένει ένα, οτι είπε μεγάλες αλήθειες

Κι αν, όπως το είπαν κι άλλοι ποιητικώς:

Does the flap of a butterfly’s wings in Brazil set off a tornado in Texas?

ή

«Αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα»

τότε τι;

bridge

24/10/2019: Από σταχυολόγησή μου των διεθνών ειδήσεων του τελευταίου εικοσιτετράωρου:

1.Εισβολή στη Συρία: Συμφωνία Πούτιν – Ερντογάν για νέα κατάπαυση του πυρός διάρκειας 150 ωρών. Πηγή μου: εδώ

2. Εγκλήματα πολέμου: Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε την Τρίτη πως η Τουρκία φαίνεται να έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Συρία και πρέπει να λογοδοτήσει, σε μια κλιμάκωση της ρητορικής της Ουάσινγκτον ενάντια στην Άγκυρα.«Έχω δει τις αναφορές, προσπαθούμε να τις παρακολουθήσουμε. Είναι φρικτές και αν είναι ακριβείς – και υποθέτω πως είναι ακριβείς – θα αποτελούν εγκλήματα πολέμου», τόνισε ο Έσπερ σε συνέντευξή του στο CNN. Πηγή μου εδώ

Syrian Arab and Kurdish civilians arrive in the city of Tal Tamr on October 15 2019 after fleeing the battle zone between Turkey-led forces and Kurdish fighters.
15/10/2019 : Syrian Arab and Kurdish civilians arrive in the city of Tal Tamr after fleeing the battle zone between Turkey-led forces and Kurdish fighters.

Σημείωση: Η δήλωση του Έσπερ είναι επακόλουθη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία που προκάλεσε τον μαζικό εκτοπισμό πληθυσμού, με αναφορές για αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον αμάχων

3. Αραβική χερσόνησος -Νοτιοανατολική Ασία- Υεμένη: 15.000.000 λαού στην Υεμένη είναι εκτεθειμένα σε άμεσο κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών (πχ. χολέρας) καθώς λόγω της πετρελαϊκής κρίσης και της υπέρογκης αύξησης της τιμής των καυσίμων δεν υπάρχουν από πολύ καιρό καθόλου αποθέματα νερού. Έτσι ανακοινώθηκε από τις Κυβερνητικές Οργανώσεις..Η αλήθεια είναι ότι η χολέρα σάρωσε και σαρώνει κόσμο εκεί και όχι μόνον..

Υεμένη- χολέρα
Υεμένη- χολέρα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε τον Σεπτέμβριο 2019 οτι έχουν καταγραφεί πάνω από 1.000.000 ύποπτα κρούσματα χολέρας  και σχεδόν 1.500 θάνατοι συνδέονται με την μολυσματική και άκρως μεταδοτική αυτή βαρειά έως θανατηφόρο νόσο  σε 22 από 23 επαρχίες της Υεμένης από το μάχες ξέσπασαν. Η Oxfam ( μη Κυβερνητική διεθνής συνομοσπονδία ενάντια στην φτώχεια κατηγόρησε για την έλλειψη καυσίμων τα αντιμαχόμενα μέρη «οτι χρησιμοποιούν την οικονομία ως όπλο πολέμου» και οι δύο κύριες πλευρές της σύγκρουσης Πηγή μου εδώ.  Σήμερα η επιδημία της χολέρας «θερίζει» κόσμο πέραν της Υεμένης και στην Μοζαμβίκη, στην Ζιμπάμπουε, στο Μαλάουι  όπως και στην Σομαλία (Αφρικανικές χώρες). Δείτε και  εδώ

Σημείωση: 1)Η Υεμένη, μία από τις πιο ταλαιπωρημένες από την λειψυδρία χώρες του κόσμου, σπαράσσεται από ένα όλο και πιο πολύπλοκο εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε το 2015, όταν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι απέκτησαν δια των όπλων και της βίας τον έλεγχο της χώρας εκτοπίζοντας τον αναγνωρισμένο πρόεδρο, Abedrabbo Mansour Hadi. Περισσότερες από δυο οι εμπλεκόμενες στον εμφύλιο πόλεμο φατρίες. Και, υποκινούμενες απ’ έξω. Οι μάχες έχουν προκαλέσει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 

2) Πολύς κόσμος προερχόμενος από την Υεμένη και τις προαναφερόμενες φτωχές και σπαρασσόμενες από εμφυλίους πολέμους και αρρώστειες χώρες της Αφρικής, την Ζιμπάμπουε ή και την Σομαλία είναι ήδη και εδώ στην Ελλάδα ως πρόσφυγες και μας έρχονται κυρίως από τον Έβρο  καταλήγοντας εδώ μέσω Τουρκίας.  Στην Ελλάδα έχουν εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια μεμονωμένα κρούσματα χολέρας από ξένους που βρέθηκαν εδώ ( μη πρόσφυγες από όσο έχει περιέλθει σε γνώση μου).

…………………bridge………………………….

Ινδία: ‘Μία συγκλονιστική διάσωση πραγματοποίησε κάτοικος χωριού στην Ινδία, όταν έσωσε ένα βρέφος που είχε ταφεί ζωντανό. Ο άνδρας είχε πάει σε νεκροταφείο της πολιτείας Ούταρ Πραντές, για να θάψει τη δική του κόρη, η οποία είχε πεθάνει λίγα λεπτά πριν, κατά τη γέννα. Ωστόσο, όταν η οικογένεια ετοιμαζόταν για την ταφή του παιδιού της, σκάβοντας εντόπισε σε βάθος 90 εκατοστών ένα πήλινο δοχείο το οποίο περιείχε ένα ζωντανό νεογέννητο κοριτσάκι.

Newborn girl found alive in shallow grave in India
Το θαμμένο μωρό

Διεξάγεται αστυνομική έρευνα για τους γονείς που έθαψαν ζωντανό το μωρό τους.Πηγή μου εδώ.

Σημείωση: Η είδηση είναι συγκλονιστική μόνο για τον λεγόμενο δυτικό κόσμο. Εκεί, στην Ινδία είναι μια από τις συνηθισμένες ειδήσεις, βοηθούσης της εκάστοτε Κυβερνητικής πολιτικής, της Πολιτικής της Οικονομίας των επί μέρους χωρών, της θρησκείας ή φιλοσοφίας (Κομφούκιος) και βέβαια των διαμορφωμένων από τα ανιστόρητα χρόνια πολιτισμικών παραδόσεων.

 «Είναι τρομακτικό. Η θανάτωση θηλυκών εμβρύων στην Ινδία έχει λάβει διαστάσεις γενοκτονίας. Αυτή η υπόθεση αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν τα αγόρια και ότι τα κορίτσια είναι ακόμη ανεπιθύμητα», δήλωσε το 2017 ο δρ Γκάνες Ραλ, πηγή  εδώ

Σε έρευνα του 2011, η οποία δημοσιεύτηκε στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση Lancet διαπιστωνόταν ότι έως και 12 εκατομμύρια θηλυκά βρέφη στην Ινδία έπεσαν θύματα άμβλωσης τα τελευταία 30 χρόνια.

Μα δεν είναι μόνο στην Ινδία σύνηθες το συμβάν κι ας απαγορεύτηκαν τελικά με νόμο οι επιλεκτικές αμβλώσεις (των θηλυκών)…

«Μόνο στην Κίνα και την Ινδία, περίπου 2.000.000 θηλυκά μωρά «χάνονται» κάθε χρόνο. Απορρίπτονται επιλεκτικά ¨με άμβλωση», σκοτώνονται ως νεογέννητα ή εγκαταλείπονται και αφήνονται να πεθάνουν. Οι γειτονικές χώρες με παρόμοιες πολιτιστικές παραδόσεις, όπως η Νότια Κορέα και το Νεπάλ, αντιμετώπισαν επίσης αυτό το πρόβλημα». Πηγή  εδώ

Υποσημείωση: Από το 1978, αν θυμάμαι καλά, η Κυβέρνηση της Κίνας απαγόρευσε στα ζευγάρια να αποκτούν πάνω από ένα παιδί και στην Ινδία η Πρωθυπουργός Ίντιρα Γκάντι είχε επιβάλει στα ζευγάρια να αποκτούν έως δυο παιδιά και όχι άλλα. Δεν ξέρω να πω αν εξακολουθούν να ισχύουν αυτοί οι νόμοι σήμερα.

2.Μπαγκλαντές: Στην μικρή πόλη Feni, κατά παραγγελία του διευθυντή ενός ισλαμικού σχολείου, του Siraj Ud Doula, κάτοικοι της πόλης, μεταξύ αυτών δυο πολιτικοί και μερικοί φοιτητές του σχολείου, έκαψαν ζωντανή, περιλούζοντας με κηροζίνη αφού πρώτα την έδεσαν με μαντήλια ώστε να εμφανίσουν το έγκλημά τους ως τάχατες αυτοκτονία της,, την δεκαοχτάχρονη μαθήτρια Nusrat Jahan Rafi επειδή αρνιόταν να αποσύρει την καταγγελία της για σεξουαλική της παρενόχληση από τον διευθυντή του σχολείου.

Siraj Ud Doula, (centre), denied charges of ordering Rafi's killing
Siraj Ud Doula, (centre), denied charges of ordering Rafi’s killing

Το θύμα, η Nusrat Jahan Rafi, έχοντας καταφέρει να διαφύγει ως ζωντανή λαμπάδα, και ενόσω μεταφερόταν στο Νοσοκομείο με το 80% του σώματός της καμένο, γνωρίζοντας οτι θα πέθαινε. κατονόμασε στο κινητό του αδελφού της μερικούς από τους δολοφόνους της και επανέλαβε τα εξής: 

Nusrat Jahan Rafi
Nusrat Jahan Rafi

«Ο δάσκαλος με άγγιξε, θα παλέψω αυτό το έγκλημα μέχρι την τελευταία πνοή μου» Πέθανε τέσσερις μέρες αργότερα στις 10/4/2019. Πηγή εδώ 

 

Δέκα έξι άτομα καταδικάστηκαν σε θάνατο για την δολοφονία της από το Δικαστήριο, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών και του ηθικού αυτουργού, του διευθυντή του σχολείου.

Η Κυβέρνηση απέλυσε τον αστυνομικό διευθυντή στον οποίον είχε κάνει την καταγγελία της για σεξουαλική παρενόχληση η  Nusrat επειδή είχε καταγράψει την καταγγελία της  με μη νόμιμο τρόπο (στο κινητό του) και δεν φρόντισε για την προστασία της ζωής της- αντίθετα κυκλοφόρησε στο ίντερνετ την καταγγελία της με αποτέλεσμα στο μεσοδιάστημα ως την δολοφονία της, το μίσος εναντίον της κοπέλας να θεριέψει αφού ο διευθυντής έλεγε παντού οτι ήταν αθώος και πως τάχατες η κοπέλα έλεγε ψέματα υποκινώντας τον κόσμο στην θανατική τιμωρία της, αν δεν απέσυρε την καταγγελία της σε βάρος του..

Τι ήταν εκείνο, πίσω από την υποκίνηση του δάσκαλου, πίσω από την έμμεση υποστήριξη του σεξουαλικού παραβάτη από τον αστυνομικό διευθυντή που ώθησε 15 ανθρώπους να συνεργασθούν για να εκτελέσουν εν ψυχρώ ένα προσχεδιασμένο έγκλημα; Να κάψουν το κορίτσι ζωντανό; Αναρωτιέμαι.

Αλλά ίσως δεν θάπρεπε να έχω τέτοια ερωτήματα, αφού το έγκλημα έγινε σ’ ένα τόπο όπου εκ παραδόσεως μουσουλμανικής, οι γυναίκες είναι καταδικασμένες σε σιωπή για όποια σεξουαλική ή άλλης μορφής σε βάρος τους βιαιότητα.. Η Nusrat Jahan Rafi και η οικογένειά της που την συνέδραμε ήσαν από τους πρωτοπόρους..Παρά ταύτα η Δικαιοσύνη λειτούργησε, ο Πρωθυπουργός ζήτησε πλήρη διελεύκανση και τιμωρία των υπευθύνων και ο κόσμος του Μπαγκλαντές συντάχθηκε όλος εναντίον των δολοφόνων καταδικάζοντας και την «πρακτική» της σιωπής απέναντι στο σεξουαλικό έγκλημα…

bridge

Ας σταματήσω.  Ως εδώ.. Πολλά είναι τα νέα του εικοσιτετράωρου, πληθώρα και ούτε που άγγιξα εδώ τον κόσμο των σχέσεων του ανθρώπου με το περιβάλλον και τα ζώα  ούτε και τις «κατίνες» που πασχίζουν για την διασημότητα πουλώντας τα κάλλη τους (εγχώριες και ξένες), ούτε στις πολυεθνικές πχ του τζόγου, των φαρμάκων, της μόδας  που θησαυρίζουν ..ούτε, ούτε, ούτε..Υπάρχουν, βέβαια και τα καλά σε τούτο τον κόσμο. Και καλές ειδήσεις μες στο 24ωρο.. Ναι… Και άλλες, περιττές και χρήσιμες. Ναι.. Κάθε τι, όπως παντού, έχει και το αντίθετό του.. Στις αναλογίες είναι που διαφέρουν..

 Όπου, όμως  κι αν διάβασα και όσα κι αν είδα, διαπίστωσα για άλλη μια φορά το ίδιο ένα. Πίσω από όλα, πάνω από όλα αυτά τα απάνθρωπα (εγκλήματα, μαζικές εκτρώσεις, αρρώστειες, πολέμους, πείνα, δίψα, εμπορίες ανθρώπων από άλλους ή τους ίδιους κ.α): Την πολιτική της Οικονομίας.. Κυρίαρχη η Οικονομία, μια υπέρτατη μορφή Εξουσίας, όπως αντιπροσωπεύεται διεθνώς. Η πολιτική και οι πολιτικοί, οι στρατοί, τα όπλα, τα μέσα της άλλης της επιβολής και απόκοντα οι παρατρεχάμενοι……

Κι όσο για τα εγκλήματα εναντίον των παιδιών στην Ινδία και της κοπέλας στο Μπαγκλαντές, να πω οτι οι παλιές κακώς νοούμενες παραδόσεις ξεριζώνονται από σωστούς νόμους, όταν θέλουν οι Κυβερνήσεις και οι πολιτικοί, αυτός ο Κανόνας. Τότε ο Κόσμος συντάσσεται και ακολουθεί.. Πάει μπροστά…..Και δυστυχώς,  οτι η Ιστορία για να προχωρήσει, βάφεται πάντοτε με αίμα..

Είδα κι όχι μόνο στις διεθνείς ειδήσεις του τελευταίου εικοσιτετράωρου, στην κυρίαρχη παρουσία της πρώτης- την πολιτική της Οικονομίας- και στην έλλειψη ή στην μειωμένη έστω λειτουργία των άλλων θεσμών, τον θάνατο της ανθρωπιάς.

Πως γίνεται να συνταιριάξουν ανθρωπιά και Παγκόσμια Οικονομία…Γίνεται; Μου λέτε;;

Φτάνει άραγε εδώ το πέταγμα μιας πεταλούδας για να ξεκινήσει ο ανεμοστρόβιλος;;

Ονειροπολήσεις στο χάος..

9 σκέψεις σχετικά με το “Πολιτικά και απολιτισμικά

 1. Η Τραγωδία της τρέχουσας ειδησεογραφίας αναδεικνύει την κατάρρευση ενός κόσμου που, αφελώς, πίστεψε ότι μετά τον ψυχρό πόλεμο και την αποκατάσταση της …..δημοκρατίας (έτσι την αποκάλεσε), θα εύρισκε τα πατήματά του.
  Οποία αφέλεια!
  Καλησπέρα Βεατρίκη.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Καλησπέρα, καλώς όρισες Γιάννη μου! Έχεις δίκηο σε πολλά, όμως Γιάννη μου, βιώνουμε ήδη στο χάος.. Η πεταλούδα έχει ήδη πετάξει και ο ανεμοστρόβιλος έχει αρχίσει.. Δεν φαίνονται αυτά, θέλουν πολύ χρόνο…και για να σβήσει ο στρόβιλος ακόμη περισσότερον..Τι θα βρούμε τότε; Ποιά γενιά θα είναι; Ποιός ξέρει..Ο καθένας μας, στο μεταξύ, ας προσπαθεί για το καλύτερο..
   Η διεθνής ειδησεογραφία είναι πλέον προσιτή στον καθένα μας με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας.. Μαθαίνουμε, δρούμε, αντιδρούμε.. Οι ρεπόρτερς από κάθε γωνιά του κόσμου στέλνουν τις φωτογραφίες τους…Ποιός μπορεί να πει πια οτι δεν είδε, οτι δεν άκουσε; Για την πείνα, για την δίψα για τις αρρώστειες, για την προσφυγιά, τον πόλεμο και την αδικία;
   Πως να μπορεί μετά, να μείνει παθητικός κάποιος όταν χρειασθεί να σηκωθεί και να πάρει ενεργή θέση; Κι αν ο ίδιος δεν βλέπει οτι είναι μέρος και αυτός ως πολίτης στον Κόσμο, μπορεί να αντιδράσει μαθαίνοντας οτι η φωτιά πλησιάζει να κάψει το σπίτι του…
   Στην Ινδία, η Κυβέρνηση με νόμο απαγόρευσε τις επιλεκτικές εκτρώσεις.. Τόκανε μπρος στην διεθνή κατακραυγή, μα ακόμη το κακό συνεχίζεται ελλείψει πολιτικής βούλησης προς τιμωρία..
   Δες στο Μπαγκλαντές..Ο Κόσμος της χώρας ξεσηκώθηκε- κι όλη η οικουμένη γιατί το θέμα έγινε διεθνούς ενδιαφέροντος. Η Κυβέρνηση πήρε θέση, οι ένοχοι τιμωρήθηκαν..Κάποτε δεν θα συνέβαινε αυτό.. Η καταγγελία μιας δεκαοκτάχρονης το προξένησε όλο αυτό..Πρωτοπόρησε, κατήγγειλε, δεν σιώπησε.. Κι έφερε ο τρομερός χαμός της αυτήν την αλλαγή στην κατεύθυνση του πολιτιστικού επιπέδου της χώρας..Άλλαξε τον ρούν της ιστορίας για τον τόπο!
   Ο αγώνας είναι για να ξαναχτίσουμε τον πολιτισμό της ανθρωπιάς..Κι από τα αποκαϊδια.

   Αρέσει σε 2 άτομα

   1. Συμφωνώ με τον αγώνα που τον θεωρείς μοναδικό εργαλείο αλλαγής του κόσμου. Δηλαδή την ενεργό συμμετοχή, την αντίδραση, την κινητοποίηση.
    Όμως δες Βεατρίκη μου. Την «αλήθεια» την διαμορφώνουν πλέον τα ΜΜΕ, και ξέρουμε καλά τι θα κρύψουν και τι θα φουσκώσουν στην επικαιρότητα. Η Λατινική Αμερική βράζει στη φωτιά αλλά εμείς μέχρι πρότινος κυνηγούσαμε τον …Μαδούρο που ήταν λέει …δικτάτορας.
    Με λίγα λόγια, δεν αγνοώ τον μηχανισμό προπαγάνδας που είναι τεράστιος, κυνικός και στοχεύει στα πάντα.
    Χαίρομαι όμως που η ευαισθησία σου αναδεικνύει έναν άνθρωπο που αφουγκράζεται θετικά.
    Καλησπέρα.

    Μου αρέσει!

 2. Βεατρίκη Α χρειάζεται κάτι πολύ λιγότερο από την συνείδηση της δημιουργίας ενός άρθρου σαν αυτό από τον καθένα μας κι ίσως κάτι πολύ ευκολότερο. Κάτι σαν την συνειδητοποίηση ότι όλοι βρισκόμαστε εδώ. Ακόμη κι αν αυτό είναι το blog περιδιαβαίνοντας είσαι κάπως εδώ. Δεν χωράει άλλη είδηση ή αλλιώς θα τραβιόμαστε από τα μαλλιά μας. Δεν αφήσουμε την ιστορία να αιωρείται. Δεν θα πνιγούμε οικειοθελώς. Σε φιλώ στην ειδησεογραφία όσων η αλήθεια υποχρεώνει. Μπορούμε να μην πέσουμε για ύπνο.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Αν μιλάς για αφαίρεση, Ένα έτσι μου, έχεις δίκιο. Το είδα βλέποντας το όλο. Δεν είχα το χρόνο για να κάνω την αφαίρεση ώστε το άρθρο να επιτελέσει καλύτερα και πιο εύκολα τον σκοπό του. Βιάστηκα. και, καλά κάνεις και μου το λες. Για ύπνο πάντως θα πέσουμε.. Οι περισσότερες από τις ειδήσεις είναι επανάληψη άλλων ομοίων ή παρομοίων δυστυχώς.Και, εμείς είμαστε εδώ, όπως το λες.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Με χαρά και έκπληξη ξεκίνησα να διαβάζω την εξαιρετική σου ανάρτηση Βεατρίκη μου!
  Η έκπληξη αφορά τον Χρόνη Μίσσιο που είχα την τύχη να γνωρίσω μια και τα τελευταία χρόνια της ζωής του, είμασταν γείτονες!
  Ο Χρόνης υπήρξε ένας χαρισματικός Άνθρωπος με Α κεφαλαίο (που λένε!) και μέχρι την τελευταία του στιγμή, δεν έπαψε να μας τα «λέει» έξω από τα δόντια… πολλά θα μπορούσα να γράψω γι αυτόν και ίσως κάποια στιγμή γράψω γι αυτή την γνωριμία…
  Ο πλανήτης μας, εκπέμπει SOS από όλες τις μεριές, πλαγιές, ύψη και βάθη και μας αφήνει άναυδους, αλλά εύχομαι όχι και αδρανής… γιατί ο καθένας με τον τρόπο που θα διαλέξει να ζήσει, θα συνεισφέρει στην αλλαγή και η αλλαγή ξεκινά μέσα από τον καθένα μας και αυτό αλλάζοντας νοοτροπία και συνήθειες…
  Τελευταία διάβαζα (να είναι καλά το internet!) πως στον πλανήτη μας, εκτός από τα εμφανή εγκλήματα πολέμων και ολέθριων παραδόσεων, συντελείται και μια ύπουλη γενοκτονία, με θεό πάντα το χρήμα και είναι, η ύπουλη χειραγώγηση και δηλητηρίαση του ατόμου απ΄ τις τροφές, την εξάρτηση του από τα φάρμακα, απ΄την υπερκατανάλωση και λοιπά, γιατί «άκουσον άκουσον», οι «ελίτ» που κρατά στα χέρια της, τις τύχες μας, θεώρησε πως ο υπερπληθυσμός του πλανήτη «βλάπτει» τα συμφέροντα της…
  Σταματώ γιατί πήρα φόρα θέλοντας να σε ευχαριστήσω (και πάλι!) για την ευκαιρία που μας δίνεις να ξεδιπλώσουμε τις σκέψεις μας!

  Πολλά ΑΦιλιά καρδιάς σου στέλνω και καλή μας δύναμη! 🙂

  Μου αρέσει!

  1. Στεφανία μου, πολύ θα χαρώ να δω ένα αφιέρωμα σου στον Χρόνη τον Μίσσιο. Δες τι ωραίες και σοφές οι σκέψεις του, με τον λόγο του τον απλό και γενναιόδωρο.» …όταν ο άνθρωπος ξανακαταχτήσει την ανθρωπιά του, όταν ξαναρχίσει να δημιουργεί ανθρώπινο πολιτισμό,…να γράφει πια την ιστορία κάθετα, όχι για λαούς και για μάζες, αλλά για τον Παύλο, την Ρηνιώ…,τότε μονάχα οι άνθρωποι θα ξέρουν τι κοστίζει η ιστορία…»!!! Μεγάλες κουβέντες!!!
   Δες τις πρώτες μου αναφορές- αναφέρονται σε λαούς και μάζες, σε αποφάσεις εξουσίας επί λαών, σε ανώνυμους πρόσφυγες από διαφορετικούς λαούς…» – Οριζόντια η αντιμετώπιση!
   Κοίτα και τις ιστορίες με το θαμμένο μωρό και την κοπέλλα την Πακιστανή…Την κάθετη αντιμετώπιση
   Νομίζω , διαβάζοντάς τες, οτι σε αυτές τις τελευταίες – που έχουν πρόσωπα και ονόματα- εκεί νοιώθουμε στο πετσί μας περισσότερο το κόστος της κάθε Ιστορίας πως γράφεται..Πίσω από τις λέξεις «μείωση του υπερπληθυσμού και μέτρα μειώσεώς του», πίσω από τις λέξεις «καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης» » νόμοι και παραδόσεις», πολιτική βούληση και αβουλία, τι κόστος μπορεί να έχουν η έννοιά της κάθε μιάς τους πάνω σε ζωές..»
   Λες αλήθειες, ζούμε στο ΣΟΣ..Η πεταλούδα τίναξε τα φτερά της..Θ’ αργήσει ναρθεί το χάος; Εδώ τώρα καλείται το κάθε άτομο, ο κάθε άνθρωπος να υψώσει το ανάστημά του. Για να φτειάξει την κοινωνία του πιο ανθρώπινη, με σεβασμό στο περιβάλλον του κόσμου μας.Για να σωθούμε όλοι μας. Μέσω της ανθρωπιάς μας.
   Κι όσο γιαυτά που λες για τις προσπάθειες μειώσεως του υπερπληθυσμού, …με την αθέμιτη και πολλές φορές βλαβερή για την ανθρώπινη υγεία παρέμβαση στις τροφές, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, στα φάρμακα και τα γενόσημα φάρμακα από τα οποία μπορεί να πάθουν άνθρωποι, ασε την επέμβαση , την τωρινή ανακάλυψη στην τροποποίηση των νευρώνων του ανθρώπινου εγκεφάλου κ.λ.π χχμμμ ανοίγεις ένα τεράστιο κεφάλαιο…
   Εδώ και ιούς φτειάχνουν και ιούς ανίατους διοχετεύουν για να πετύχουν τους σκοπούς τους..Θύματά τους οι αδύναμοι και αυτοί που δεν έχουν φωνή να ακουστούν. Χώρια άλλα πειράματα…Όρα χώρες της Αφρικής, όρα ενδότερα της αχανούς Κίνας…Ξέρεις, οι βόμβες οι χημικές που σκοτώνουν κάθε τι που ζει και ανασαίνει αλλά όχι κτίρια (δεν θυμάμαι το όνομά τους πρωτοδοκιμάστηκε επί των Κούρδων αμάχων εκεί στο βόρειο Ιράκ στα σύνορα με την Τουρκία..Η είδηση πέρασε σε δυο γραμμές και στα τόσο «ψιλά» γράμματα μιας και μόνης ελληνικής εφημερίδας στις μέσα σελίδες , ασχολίαστη…Τυχαία την είχα δει, θυμάμαι..
   Ξέρεις, εκείνη η φωτογραφία του βρέφους των μεταναστών, του πνιγμένου στην ακρογιαλιά και μετά εκείνη η φωτογραφία του Σύρου πρόσφυγα που φτάνοντας στο ελληνικό νησί προσπαθούσε μισοπνιγμένος να μη ξέρει ποιο από τα παιδιά του να πρωτοσώσει, ξεσήκωσαν όλο τον κόσμο, άλλαξαν την πολιτική της Γερμανίας στο θέμα των μεταναστών- προσφύγων και από την λαϊκή πίεση και κατακραυγή ο συγκεκριμένος άντρας με την οικογένειά του ήταν από τους πρώτους προσκεκλημένους και καλόδεχτος από τους Γερμανούς..Συνέτειναν στην αλλαγή της Ευρωπαϊκής πολιτικής..Μικρά αλλά ορατά τόσο που επέφεραν μεγάλα αποτελέσματα. Κάθετη η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού!! Ας συγχωρέσει ο Θεός τον Γιάννη τον Μπεχράκη..
   Πολλά τα ανοιχτά θέματα οριζοντίως και καθέτως…Πως να τα κλείσει κανείς..Ας τα αφήσω, είπα, ανοιχτά να αιωρούνται πια στον νου..Θα έχουν, ίσως τότε και καλύτερα πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
   Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

   Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.