«Το κλουβί με τις Τρελές» «La Cage aux Folles»


1978: Και ο Γάλλος σκηνοθέτης Εντουάρ Μολιναρό (Édouard Molinaro) παρουσιάζει την n-movie-classics-la-cage-aux-folles-2037-3εκπληκτική του κωμωδία γραμμένη από τέσσερις σεναριογράφους,  παρακαλώ! 

Με βασικούς πρωταγωνιστές της τους ταλαντούχους και μοναδικούς  Ugo Tognazzi και Michel Serrault και τον Rémi Laurent σε δεύτερο ρόλο όπως και μια πλειάδα άλλων εξαιρετικών ηθοποιών.

Η ταινία, ντυμένη με την υπέροχη μουσική του Ennio Morricone και με ένα ευρηματικό και τολμηρό για την εποχή της θέμα, έσπασε τα ταμεία, όπου κι αν παίχτηκε.
Δεν είναι μοναχά οτι η συγκεκριμένη ταινία είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία , δεν είναι μόνον οτι είναι γιομάτη από αγάπη, τρυφερότητα, χιούμορ και στοργή, είναι και οτι πραγματεύεται ένα «ειδικό» θέμα: Το θέμα του γκέι ζευγαριού που ανατρέφει το γιο του ενός συντρόφου από ένα προηγούμενο γάμο του, σε ένα τρελό καλλιτεχνικό περιβάλλον..Και όλα ρέουν με κανονικότητα και όλα είναι τόσο φυσιολογικά και αποδεκτά! Αυτό, το μεγάλο, επέτυχε η ταινία εν έτει 1975!.

Τόλμησε να θίξει ένα θέμα, απαγορευμένο, ταμπού για τα δεδομένα της εποχής και να το παρουσιάσει με τόσο ευαίσθητο και τρυφερό τρόπο μες από το χιούμορ ώστε να το κάνει και αποδεκτό από όσους είδαν και απόλαυσαν την ταινία..

Ο Michel Serrault, υποδυόμενος  τον «θηλυκό» ρόλο στο ζευγάρι των γκέϊ δίπλα στον Ούγκο Τονιάτσι απλά  ήταν και είναι το κάτι άλλο! Μοναδικά υπέροχη και αξεπέραστη ως «η σύζυγος»!!! Όχι οτι ο Τονιάτσι πήγαινε πίσω..αλλά ο Μισέλ Σερώ , κατά την γνώμη μου, υπερέβη με το τρόπο που υποδύθηκε τον ρόλο του, όλους τους άλλους!

Η Ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και σεναρίου το 1980, κέρδισε την Χρυσή σφαίρα Καλύτερης ξένης ταινίας, το Βραβείο César στην Γαλλία και το βραβείο NBR (National Board of Review) Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, 

γειά σαςΑν θέλετε, λοιπόν,  να δείτε μια ταινία που να την φχαριστηθείτε πραγματικά, να ξεκαρδιστείτε και στα γέλια αλλά και να σας γλυκάνει ξαφνιάζοντάς σας, δείτε αυτήν! Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Είναι από τις ταινίες εκείνες που κρατάει την φρεσκάδα της ως τις μέρες μας.

Αυτά!

Από μένα, γειά σας τώρα!! Πάω βόλτα υπό βροχή- χωρίς το καπέλο!

 

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.