Ο Θεός γράφει στην άμμο..


Κατακλείδα

Σέρνομαι σαν άγκυρα στον πυθμένα της θάλασσας.
Και τι δεν πιάνω που δεν το χρειάζομαι.
Κουρασμένη αγανάκτηση, πυρωμένη αυτοεγκατάλειψη.
Οι δήμιοι φέρνουν πέτρες, ο Θεός γράφει στην άμμο.

Ο χαμένος ανταποκριτής, γλυπτό, the-lost-correspondent,jason-decaires-taylor-sculpture

 Ο χαμένος ανταποκριτής

blu

Ξημερώνει σε λίγο η Κυριακή! Είναι η Κυριακή των βαϊων!

Καλό Πάσχα σε όλους!

Σε θρήσκους και άθρησκους, σε Χριστιανούς και μή!

Εκείνος έρχεται να πάθει και να σταυρωθεί για όλους μας!

Κι ο Θεός γράφει στην άμμο..

  blu

 Σημειώσεις:

gl_5  Το υπέροχο ποίημα “ Κατακλείδα” είναι του νομπελίστα σύγχρονού μας Σουηδού ποιητή Tomas Tranströmer , σε μετάφραση του Βασίλη Παπαγεωργίου

gl_5 Η Φωτογραφία είναι του γλύπτη, δύτη και βραβευμένου για τις υποβρύχιες φωτογραφίες του Jason de Caires Taylor  και απεικονίζει ένα από τα γλυπτά του που έχει τον τίτλο “ Τhe lost Correspondent”.  Το γλυπτό αυτό είναι ένα από τις πολλές γλυπτές ανθρώπινες φιγούρες  που αποτελούν την γλυπτική του έκθεση που βρίσκεται στον πυθμένα της υποθαλάσσιας ζώνης της Grenada!

gl_5 Η γλυπτική αυτή υποθαλάσσια έκθεση αποκαλείται underwater sculpture park, είναι η πρώτη και μοναδική ως τα τώρα, τετοια γλυπτική υποθαλάσσια έκθεση στον κόσμο, θεατή από δύτες  και από τον γυάλινο πάτο μιας βάρκας, αν ο καιρός είναι καλός και η θάλασσα ήρεμη.. ! Είναι μια φανταστική δουλειά, που πολύ με εντυπωσίασε, η οποία και πραγματικά συγκλονίζει εναρμονισμένη στο όλον της μες στο υδάτινο περιβάλλον και μπορείτε να δείτε σχετικά με αυτήν στην σελίδα του γλύπτη.

 vicissitudes-6        Αξίζει να την δείτε!

jardinera-02

the-dream-collector-ονειροσυλλέκτης -jason-decaires-taylor-γλυπτό

12 σκέψεις σχετικά με το “Ο Θεός γράφει στην άμμο..

  1. EXΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΗ ,ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΟΛΟ ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ..ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ,ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ,ΦΕΤΟΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

    Μου αρέσει!

  2. τι μπορω να πω….και ποσο ομορφα τα ενωσες…..εικονα και ηχο και λεξεις…. καταπληκτικο!!!σ\’ευχαριστω για αυτη την ενημερωση….Καλο Πασχα ευχομαι….

    Μου αρέσει!

  3. το εντυπωσιακο σε ολο αυτο ειναι πως σου δινει την εντυπωση ευρυματων ενος ναυαγιου, κατι που ειναι σιγουρα πολυ ενδιαφερον.Δεν ειναι οτι σκοπευω να το επισκεφθω ομως θα ηθελα να εβλεπα περισσοτερες τετοιες εκθεσεις :[

    Μου αρέσει!

  4. Πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο……………Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!!!!Ευχαριστώ θερμά για την εμπειρία που μου έδωσες.Ευχές θερμές για μια όμορφη Κυριακή.

    Μου αρέσει!

  5. Ο Θεός γράφει στην άμμο…..εμείς όμως??? Γράφουμε σε επιφάνειες που το σβήσιμο είναι μάλλον δύσκολο και επίπονο! Είτε πρόκειται για τον εαυτό μας είτε για τους άλλους! Ειδικά τα του εαυτού μας θέλουν πολύ ξύσιμο..έως αιμορροής….Καλό σου βράδυ!!!

    Μου αρέσει!

  6. Γλυπτικη υποθαλασσια εκθεση??Αυτο και αν ειναι φαντασια..Και το περασμα του χρονου,το κανει να φαινεται σαν ναυαγιο..Φανταστικα γλυπτα..Ειδικα εκεινο που απεικονιζει την κοπελλα να παρατηρει το νερο..μεσα στο νερο !!!!!Καλο Πασχα δεν σου λεω απο τωρα..Οποτε καλο σαββατοκυριακο…

    Μου αρέσει!

  7. ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΧΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ .Ο ΘΕΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ…ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ !!!!!!

    Μου αρέσει!

  8. οι διδασκαλοι κανουν τις ιδεες, οι μαθητες τα δογματα και ο Χριστος παντα σταυρωνεται στον δρομο. (παραφραζοντας τον Τομ Ρομπινς. Να εισαι καλα.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.